Bajnokok Ligája: továbbjutó helyen

2017. január 19. 14:38

Veretlenül zárták a magyar csapatok a szerdai Bajnokok Ligája-fordulót, amely után jelenleg mindhárom gárda hatos döntőt érő helyen áll a tabellán.

fotó: Madar Dávid

Magabiztosan, esélyeshez méltóan játszott a Szolnok a francia Olympic Nice ellen (17–4), így továbbra is veretlen, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a görög Olympiakosz Pireusz mögé a tabellán. A Dózsára a folytatásban is kötelező győzelmek várnak, mivel előbb kétszer játszik a német Spandauval, majd Nizzába utazik, s csak aztán, az utolsó három fordulóban találkozik a Brescia, Olympikosz, OSC hármassal. Azokon a találkozókon pedig várhatóan a csoportelsőség lesz a tét.

Az A-csoport másik magyar csapata, az OSC hazai pályán ikszelt a Bresciával (7–7), amellyel közvetlen harcot vív a továbbjutásért, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy a Szolnok mellett az Olympiakosz is továbbjut, így egyetlen hely kiadó még a csoportban. 

„Nem tudom, hogy kinek siker a döntetlen, Bresciában dőlhet el minden. Ha ott nyerünk, akkor nagy lépést teszünk a hatos döntő felé, ha megint ikszelünk, folytatódik a versenyfutás. De ez még két meccsel odébb van, most utazunk Athénba, aztán meg fogadjuk az Olympiakoszt” – mondta Bátori Bence, az OSC szélsője, aki két gólt lőtt a szerdai meccsen. Társa, Bisztritsányi Dávid a görögök elleni meccsre is kitért. „A Brescia és mi is képesek vagyunk, a Szolnok, vagy az Olympiakosz legyőzésére, így azok a meccsek is fontosak, semmi sem dőlt el, megyünk tovább. Szombaton is fontos mérkőzés vár ránk Szegeden, szeretnénk visszavágni az őszi döntetlenért.”

A harmadik magyar együttes, a B-csoportban szereplő Eger egyelőre az OSC-hez hasonlóan harmadik, még továbbjutó helyen áll a csoportjában. Dabrowski Norbert gárdája megküzdött a kötelezőnek mondott három pontért a Hannover ellen (10–7), de ezúttal csak a siker számított.

„Nagy céljaink vannak ebben a szezonban is, éppen ezért tudjuk, hogy ennél csak nehezebb dolgunk lesz a jövőben, már csak emiatt sem szabad leragadni ennél a győzelemnél. A mai három pont begyűjtése a minimum elvárás volt, amit teljesítettünk, de még sok dolgunk lesz, amíg a céljaink közelébe kerülhetünk” – nyilatkozta Lőrincz Bálint az Eger honlapjának.

Nem véletlenül beszélt nagy célokról az egri pólós, a következő két BL-forduló például kulcsfontosságú lehet. Az együttes előbb Barcelonában, majd otthon játszik a spanyol Barcelonetával, s mivel úgy áll a helyzet, hogy kettejük közt dől el a harmadik továbbjutó hely sorsa, nagy csatára van kilátás.

Folytatás február 8-án. Szolnok–Spandau, Olympiakosz–OSC és Barceloneta–Eger mérkőzésekkel.

Bajnokok Ligája, férfiak
Az A-csoport állása:

1. Olympiakosz 10 (39–17)
2. Szolnok 10 (41–26)
3. OSC 7
4. Brescia 4
5. Spandau 3
6. Nice 0

A B-csoport állása:
1. Recco 12
2. Dubrovnik 7
3. Eger 6
4. Barceloneta 5
5. Hannover 2
6. Partizan 1
 
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok