Eger: most a három pont a lényeg

2017. január 18. 21:35

A montenegrói válogatottakkal kiálló német Hannovert 10–7-re győzte le Dabvrowski Norbert csapata, így már harmadik helyen áll a Bajnokok Ligája B-csoportjában.

Fotó: ZF-Eger

Meglehetősen nehézkesen indult a parti. Igaz ugyan, hogy 5–4-re megnyerte az első negyedet a sérülések, betegségek miatt nem kompletten kiálló Eger, Dabrowski Norbert vezetőedző nem lehetett boldog, hiszen védekezésben akadtak gondok, ráadásul Hárai Balázs már két személyi hibánál járt. Hiába kezdett két Erdélyi Balázs-góllal a házigazda, a montenegrói válogatottakkal megerősített német együttes tapadt – különösen Darko Brguljan volt elemében, aki háromszor is túljárt Braniszlav Mitrovics eszén.

A második negyedben keményebbre fogta hátul a házigazda, ennek hála nem igen kerültek helyzetbe a rivális pólósai, sikerült is lehozni kapott gól nélkül ezt a periódust. S miután Erdélyi lefordulás után talált be, Hosnyánszky Norbert pedig hozta a „szokásosat”, sikerült 7–4-re ellépni.

Térfélcsere után sok volt a hiba mindkét oldalon, fórok maradtak parlagon, technikai hibák jöttek, de a lényeg, hogy tartotta előnyét az Eger. Radovics ugyan „betett” egy fórt, de Hárai azonnal „szállított” egy ötméterest, amelyet Erdélyi értékesített. Miután azonban a vendégek kapujában Kong meglehetősen stabilan védett, nemigen tudott jobban meglépni a csapat. A negyedik negyedben aztán csak négy lett közte (Kovács Gergő villant egyet), de kisvártatva Szekulics lepte meg Mitrovicsot.

Négy és fél perccel a vége előtt Radovics ijesztő távolságba hozta csapatát, amely aztán már a mínusz egyért is támadhatott. Ezt kivédekezte az Eger, elől pedig Hosnyánszky lélektanilag is nagyon fontos gólt jegyzett, így 9–8 helyett 10–7 állt a táblán. Végül ez is maradt a végéig, avagy az oly nagyon fontos három pontot begyűjtötte a magyar együttes.

„Első negyed kivételével elégedett vagyok a védekezéssel. Nyilvánvalóan ez volt ennek a mérkőzésnek az alapja. Elől több volt benne, de nagyon jól védett a kapusuk. Amíg tíz gólt lövünk, és csak hetet kapunk, addig csak gratulálhatok a csapatomnak. Nagy most a terhelés, de úgy látom, bírják” – értékelt Dabrowski Norbert vezetőedző a találkozó után.

„Nehéz volt, hiszen az elején belekeveredtünk egy rossz helyzetbe, Hárai Pufinak hamar két személyi hibája lett. Nehéz volt ezt kibekkelni, külön figyelni kellett erre. De jól megoldottuk. Rengeteg blokkunk volt hátul, segítettünk egymásnak, ez volt a döntő különbség a két csapat között” – fogalmazott a találkozó legeredményesebb játékosa, Erdélyi Balázs.

Bajnokok Ligája, férfiak, 4. forduló, B-csoport

ZF-Eger–Waspo Hannover (német) 10–7 (5–4, 2–0, 1–1, 2–2)
Gólszerzők:
Erdélyi 4, Hosnyánszky 3, Kovács G. 3, ill. Darko Brguljan 3, Radovics 2, Corusics, Szekulics

További eredmények:

Partizan Beograd (szerb)–Jug Dubrovnik (horvát) 9–16 (1–6, 2–4, 4–2, 2–4)
Gólszerzők:
Jaksics 5, Radanovics, Lazics, Velkics, Drasovics, ill. Fatovic 4, Perrone 4, Loncar 2, Vrlic 2, Obradovic 2, Jokovic, Ivankovic

Pro Recco (olasz)–CNA Barceloneta 8–6 (2–0, 3–1, 0–1, 3–4)
Gólszerzők:
Pijetlovics 2, Filipovics 2, Fondeli, Figlioli, Echenique, Bodegas, ill. Minguell 3, Mallarach 2, Munarriz

Az állás:
1. Recco 12 pont
2. Dubrvonik 7
3. Eger 6
4. Barceloneta 5
5. Hannover 2
6. Partizan 1

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok