Bemutatkozott a Debrecen, nyert a BVSC is

2015. szeptember 26. 18:41

Az E.ON férfibajnokság 2. fordulójának két 17 órás meccsén a házigazdák egyaránt 4–1-es negyeddel léptek el az addig velük partiban lévő ellenfelüktől, az UVSE-től, illetve a Szentestől.

Fotó: DVSE

Az E.ON férfibajnokság 2. fordulójának két szombati 17 órás mérkőzésén egyaránt két 4–1-es negyed nyitotta szét az ollót. Mindkét esetben a házigazda rázta meg magát, és őrizte meg végül az előnyét.

A Szentes jól kezdett a Szőnyi úton, Pásztor Mátyás góljára Luka Sekulic azonnal válaszolt, majd az egykori utánpótlás-válogatott, Hollandiából hazatérő Maklári Ádám szerzett akciógólt. Török Béla egyenlített megúszás után, ám Vörös Viktor is „szót kért”: centergóllal hozta újra előnybe csapatát. A negyed végül 3–3-mal zárult, mert Szabó Bendegúz is gólt szerzett.

Az említett 4–1-es etap eztán következett: Csapó Miklós góljára ugyan még Maklári válaszolni tudott fórból, ám aztán sorban Létay Krisztián (büntető), Czigány Károly (akciógól) és Kovács Péter talált be, miközben a vendégek képtelenek voltak bevenni Györke Zsolt kapuját.

Ezt az előnyét igyekezett őrizni a BVSC – sikerrel tette. Ugyan 3.43-mal a vége előtt a negyed negyedben Somogyi Balázs révén 10–9-re felzárkózott a csongrádi alakulat, ám a remekül játszó Kovács Péter rögvest azonnal válaszolt centerből, majd Pásztor megúszása után dőlt el voltaképpen végleg a parti. A meccsen Györke 47 százalékkal (8/17), míg a szentesiek légiósa, Igor Lazic 40 százalékkal (8/20) védett.

Bemutatkozott a bajnokságban a Debrecen is (az első fordulóban nem kapott szerepet, mert a Vasas kérésére elhalasztották a találkozót) – az UVSE-t fogadta. A Spanyolországból hazatérő Babay Áprád révén hazai előnyt regisztrálhattunk, ám Szentesi Ádám egyenlített. A második negyedben is csupán egy-egy gól született (Süveges Máté, illetve Kovács Róbert talált be), köszönhetően a jól védő kapusoknak, a védekezésnek.

És akkor jött itt is egy 4–1-es negyed! Szatmári Kristóf ugyan még a fővárosiaknak szerzett előnyt, ám 2–3-ról 6–3-ra Varga Tamás együttese ellépett! A spanyol Sergi Mora Belmonte, Kállay Márk, Babay és Szőke Szabolcs lőtt gólt. Sőt a negyedik negyedben Babay és Belmonte ismét betalált, 8–3 állt a táblán, kézben volt a hazaiaknak a parti. A végén az UVSE két góllal zárkózott, ám a debreceni sikert (8–5 lett a vége) nem fenyegette veszély. Lévai Márton 67 százalékos teljesítménnyel kezdte debreceni pályafutását (10/15), míg a túloldalt Varga Viktor 47-tel (7/15) zárt.


Eredmény – E.ON férfibajnokság, 2. forduló

A csoport
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–Valdor-Szentes 12–9 (3–3, 4–1, 2–3, 3–2)
Gólszerzők:
Létay 3, Kovács P. 3, Pásztor 2, Mátyok, Csapó, Czigány, Szakonyi, ill. Maklári 3, Szekulics 2, Hegedűs B., Weszelovszky, Somogyi, Vörös
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

B csoport
Debreceni VSE–UVSE-Hunguest Hotels 8–5 (1–1, 1–1, 4–1, 2–2)
Gólszerzők:
Babay 3, Belmonte 2, Szőke, Süveges, Kállay, ill. Szentesi 2, Tóth Z., Szatmári, Kovács R.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)




E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok