Horkai György: Olyan hibáink voltak, amik eddig nem

2015. június 19. 16:44

A magyar válogatott kapitánya szerint az olaszok elleni pénteki mérkőzés kicsit kilóg az eddig lejátszott bakui találkozókból, még akkor is, ha egy olasz-magyar meccsben mindig benne van a vereség lehetősége.

Fotó: Dobos Sándor

Nem voltak feldobódva a csapat tagjai a bakui Vízilabda Aréna öltözőjéből kijőve vagy oda igyekezve, fájó vereséget szenvedtek a fiúk az olasz válogatottól. Ez azt jelenti, hogy a görögöktől elszenvedett vereség után most egy „igazi”, rendes játékidős kudarc került a jegyzőkönyvekbe, nem így terveztük.

Horkai Györgyöt, Fekete Gergőt és Burián Gergőt hívtuk kicsit félre az interjúzónában.

„Ez egy olyan mérkőzés volt, ami lehetett volna akár döntő is. Nagy csata volt, ami a legjobban zavar, hogy most olyan hibákat követtünk el, amiket eddig nem nagyon. Rengeteg gólt kaptunk centerből, nem vállaltuk fel a kiállítást, amit fel kellett volna, akkor is, ha lefordulnak. Végre, talán először a tornán, volt kapusteljesítményünk, amit sikerült lerontani, amikor lefordultunk és odaadtuk az ellenfélnek a labdát. Előjött a gyermekbetegség aztán, mindenki gólt akart lőni, ez pedig sosem vezet eredményre. Ez nem leszúrás, hiszen nyilván mindegyikük jót akart” – mondta a kapitány, aki azt is megemlítette, hogy egy-két játékvezetői ítélet semmiképp sem a magyar csapatnak kedvezett. 

„Azért az mindenképp pozitívum ebben a tornában, hogy a fiúk csak tanulhatnak abból, amit itt átélnek. Mondogatják nekem, hogy ez más kávéház, ez nem a serdülőbajnokság, ők is érzik, a nemzetközi szint egészen más. Persze bosszantó, hogy volt egy 5 méteres párbajunk, majd jött egy magyar-olasz az 5-8. helyért. Egy magyar-olaszban mindig benne van egy egygólos vereség, még ha nem is esik jól és nem is ez a cél” – tette hozzá Horkai György.

A felvetésre, miszerint Nagy Ádám talán önmagához képest egy kicsit haloványabb teljesítményt nyújtott, a kapitány így felelt.

„Egyszerű a helyzet, el akarta kerülni a kiállításokat, hiszen az előző meccsen korán összeszedte a két hibát. Most nem akart ebbe a szituációba kerülni, így viszont nem volt elég szigorú a védekezésben, gólok is születtek ebből. Ami talán hiányzott, hogy kérje a segítséget a többiektől védekezésben. Ezek az olasz srácok mind az olasz első és másodosztályban, a felnőtt bajnokságokban nevelődnek.”

„Nem hiszem, hogy ezen a meccsen gondoltunk a görögök elleni vereségre, azt megbeszéltük korábban, magunk mögött hagytuk. Épp ezért fájó ez a mostani meccs, tényleg buta gólokat kaptunk, tele rossz passzokkal, sajnálom. Szerintem nem reális, hogy a hetedik helyért játszunk, nem itt lenne a helyünk” – ezt már Burián Gergő mondta az interjúszobában, míg Fekete Gergő Horkai kapitány gondolatát erősítette meg.

„Azt hiszem, ezen a meccsen nem csapatként próbáltunk játszani, hanem mindenki egy kicsit maga próbálta megoldani a helyzeteket. Az elején elpuskáztam én is a lövéseket, próbáltam kiállításokat kiharcolni, de az sem jött össze” – így Gergő, aki azt is elmondta, nem érzi fiatalabbnak magát a csapatban, amikor játszik, a kor ilyenkor teljesen másodlagos.

„Én sem érzem, ezért van itt” –
reagált Horkai György Gergő szavaira, kétségtelenül rászolgált a tornán a bizalomra a 15 éves játékos.

Ami a németek elleni meccset illeti: mindhárom interjúalanyunk azt mondta, nincs mese, győzni kell, meg kell mutatni, ki az úr a háznál.



E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok