U19-es Eb: nem panaszkodhatunk a sorsolásra

2014. május 31. 14:51

A barcelonai Final Six alkalmával rendezett összejövetelen kisorsolták az U19-es Európa-bajnokságok csoportjait. Egyik csapatunk sem panaszkodhat.

A BL-ben érdekelt klubok vezetőinek tartott egyeztetést követően tartotta meg a LEN az idei U19-es Európa-bajnokságok sorsolását. A húzásban a megjelent együttesek képviselői közreműködtek, és éppenséggel „jó kézzel” nyúlkáltak a kis papírkák után, legalábbis magyar szemszögből.

A fiúknál ennél jobb csoport csupán akkor jöhetett volna össze, ha hozzánk húzzák a második kalapba sorolt házigazdát, a grúzokat, de mindenképp jobb egy spanyol meccs, mint egy korai csata a horvátokkal, illetve a hollandok is ideálisabb partnernek tűnnek, mint a görögök a harmadik kalapból érkező együttesek közül.

A lányoknál két gárda visszalépett, így 14-es mezőny szerepel majd Róma kikötővárosában, Ostiában – a mieink pedig történetesen az egyik hármas csoportba kerültek. Együttesünknek a négy elsőkalapos közül tán a szemre legkönnyebbnek tűnő hollandok lesz az ellenfele, a kötelezően legyőzendő Izrael mellett.

Csoportok

Férfi Eb (Tbiliszi, augusztus 24-31.)
A-csoport: Olaszország, Grúzia, Görögország, Törökország
B-csoport: Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia
C-csoport: Montenegró, Horvátország, Németország, Franciaország
D-csoport: Szerbia, Oroszország, Románia, Ukrajna

Női Eb (Ostia, szeptember 7-14.)
A-csoport: Hollandia, Magyarország, Izrael
B-csoport: Görögország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Portugália
C-csoport: Olaszország, Ukrajna, Svájc
D-csoport: Spanyolország, Oroszország, Törökország, Szerbia

És akkor a két kapitány véleménye:

Horkai György: "Igazából nincs jelentősége még a sorsolásnak, bár én amondó vagyok, jobb, ha nehéz ellenfél is ott van a csoportban, hogy már az elején se legyen szokatlan a kiélezett küzdelem. Van nyolc egyforma csapat, így minden a csoportkörök után dől el. Ha a tavalyi Eb-lebonyolítást nézem, akkor mi a D csoportból kaphatunk ellenfelet, a szerbek vagy az oroszok következhetnek, utóbbiak nagyon jönnek fel, nagyon jó vízilabdát játszottak már Máltán is. A felkészülésünk június 23-án kezdődik, eddig edzettünk, amikor tudtunk. Úgy érzem, elég jó a csapatunk, de hogy mennyire, azt majd csak a felkészülési tornákon tudjuk leszűrni először. Augusztusban Németországba utazunk egy tornára, majd jönnek a szerbek és a horvátok edzőtáborozni hozzánk. Belgrádban is edzőtáborozunk majd, és Szombathelyen is lesz egy torna, amelyen részt veszünk."

Petrovics Mátyás: "Szóval megkaptuk a hollandokat, akiket nagyon jól ismerünk, hiszen náluk voltunk edzőtáborban, és ők is jönnek majd hozzánk közös gyakorlásra. Lesz időnk megismerni egymást még jobban. Nyilván az ellenük vívott meccs lesz a döntő a csoportban, az izraeli hölgyek játékerejét nem ismerjük. Alapvetően először az U18-as világbajnokságon kell helyt állnunk, s bár nincs az Eb alárendelve ennek, de mégis, az élvez prioritást. Mivel elég nagy az átfedés a két válogatott között, közös lesz a felkészülés, így majd ügyesen kell megoldanunk ezt a helyzetet. Martfűn kezdünk, ott 10 napot töltünk, jön hozzánk a francia felnőtt válogatott, hiszen ők a budapesti Eb-re készülnek. Három hetet Budapesten készülünk ezután, az utolsó két, két és fél hetet pedig Dunaújvárosban töltjük, ahol az U18-as és U19-es holland válogatottal edzünk."



E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok