Hasznos előadások a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencián

2018. május 09. 16:38

Olimpiai bajnokok, szakemberek, ötletgazdák szóltak fel a vízilabdáért, annak innovatív módszereiért a Groupama Arénában.

Mint már korábban beszámoltunk róla, a tavalyi, nagy sikerű rendezvény után 2018-ban is megtartják az eseményt (részletes program: ezen a felületen!). Avagy a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem közös szervezésében 2018. május 9-10-én kerül sor a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciára a Groupama Arénában. Mint hirdetik: „A magyar és angol nyelvű nemzetközi tudományos rendezvény célja, hogy ösztönözzük újabb kreatív ötletek megvalósulását és innovációvá válását."

A programban a mai napon szerepet kapott a vízilabda is. A kerekasztal-beszélgetésen a sydneyi olimpiai bajnok Varga Zsolt (az FTC vezetőedzője) Ratku Andrással a mérhető innovatív eszközökről, lövőfalról, lövéspontosságról, láberőmérőről értekezett, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor (az UVSE szakmai igazgatója) Pajna Sándorral a villogó bója szerepéről, edzésmódszerekről tartott prezentációt, majd Imre Tóvári Zsuzsanna Märcz Tamás olimpiai bajnokkal (a férfiválogatott szövetségi kapitánya) és Merész Andrással, a Magyar Vízilabda Szövetség sportszakmai igazgatójával az y-generáció problematikájával kapcsolatos előadását hallgathatták meg az érdeklődők. A beszélgetések moderátora Lukács Dénes volt.

„Azt gondolom, mindhárom témakörben érdekes, hasznos tapasztalatokat osztottak meg az előadók a megjelent utánpótlás-edzőkkel, szakemberekkel, örülök, hogy voltak kérdések is, amelyeket meg lehetett válaszolni. Nevezzük ezt felvezetésnek a Faragó Tamás vezette Szakmai Testület ötlete nyomán kiírt Vízilabda-konferenciára, amelyet a Duna Arénában tartunk majd” – fogalmazott Merész András. A konferencia részletes programjáról holnapunk is hamarosan beszámol!




BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok