E.ON Férfibajnokság: magabiztos szolnoki siker Újbudán

2018. március 25. 21:30

Az E.ON Férfibajnokság középszakaszának hatodik fordulójában az éllovasok egymással mérkőztek meg, a Ferencváros az Egerrel, az OSC pedig a Szolnokkal nézett farkasszemet. Előbbi párharcot a Fradi, utóbbit pedig a Szolnok nyerte, miután 15-8-as győzelmet aratott a Kondorosi úton.

A szolnoki tüzérség bőven adott feladatot az újbudai védőknek és Bisztritsányi Dávidnak - Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Amint arról korábban beszámoltunk, hétvégén dupla csúcsrangadó szerepelt az E.ON Férfibajnokság középszakaszának programjában. A hatodik forduló nagy rangadóinak sorát szombaton este a Ferencváros-Eger összecsapás nyitotta - melyet gigászi küzdelemben a zöld-fehérek nyertek 10-9-re -, vasárnap este pedig az OSC-Szolnok találkozó zárta.
 
Az OSC baljós előjelekkel várhatta az összecsapást, hiszen az újbudaiak szerb centerének, Nemanja Ubovicsnak eltört az ujja, és legalábbb öthetes kihagyás vár rá, edzőjük, Tóth László pedig Spanyolországban tartózkodik a magyar női vízilabda-válogatottal. Ennek ellenére elmondta, úgy érzi, legénysége megszorongathatja a Szolnokot, távollétében Kovács Róbert foglalt helyet a kispadon.
 
A vezetést a negyedik minutumban Andrija Prlainovics szerezte meg akcióból, majd egy perc múlva Milan Aleksics váltotta gólra a Tisza-partiak büntetőjét, mellyel már kettővel ment a Szolnok. A hajrában Drasko Brguljan úszott meg és ejtett közelről Nagy Viktor kapujába, ám az OSC szépítésére hamarosan érkezett a vendégek válasza, Mezei Tamás növelte újból kettőre a különbséget, fél perccel az első játékrész vége előtt, 1-3.

A második negyedet újfent szolnoki gól nyitotta, Bátori Bence köszönt be Bisztritsányi Dávid kapujába. Erdélyi Balázs még szépíteni tudott, de Andrija Prlainovics találatával és Zalánki Gergő duplájával már ötgólos szolnoki vezetést mutatott a Nyéki-uszoda eredményjelzője a félidőben. 

A nagyszünet után ott folytatódott az adok-kapok, ahol a csapatok a második etap végén abbahagyták, mindkét együttes hatalmas csatát vívott a medencében. A gólgyártást ezúttal Milos Csuk kezdte, fórgóljára pedig duplával felelt az OSC - Erdélyi Balázs és Salamon Ferenc talált be -, míg Zalánki Gergő harmadik villanására Kovács Gábor és Bundschuh Erik válaszolt.
 
A vendég Tisza-partiak kezdték jobban a negyedik negyedet is, rögtön egy duplával lepték meg a házigazdákat - Milan Aleksics után Aaron Younger is feliratkozott a gólszerzők közé -, majd az ezen az estén feltartóztathatatlan Zalánki Gergő lőtte be önmaga negyedik, csapata tizenkettedik gólját. Az újbudaiak tizese, Juhász Zsolt ötméteresből csökkentett ugyan a már-már tetemes szolnoki fóron, Zivko Gocsics és Milan Alekszics révén ismét ellépett Cseh Sándor legénysége. Az OSC Salamon Ferenc büntetjével ismét szépített, a 15-8-as végeredményt pedig Zivko Gocsics állította be.
 
E.ON Férfibajnokság 
Felsőház, 6. forduló


A-Híd-OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa 8-15 (1-3, 1-4, 4-2, 2-6)
Gólszerzők: Erdélyi 2, Salamon 2, Bundschuh, Kovács, Juhász, Brguljan, ill. Zalánki 4, Aleksics 3, Gocsics 2, Prlainovics 2, Bátori, Mezei, Younger, Csuk.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények:
FTC PQS Waterpolo-ZF-Eger 10-9 (2-3, 2-1, 2-3, 4-2)
Gólszerzők:
 Vámos 3, Manhercz K. 2, Jaksics 2, Jansik Sz., Varga Dániel, Nikics, ill. Hosnyánszky 3, Rasovics 2, Lőrincz, Kovács, Biros B., Vlachopoulos
(Teljes jegyzőkönyv: itt

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló-Racionet Honvéd 10-7 (3-1, 3-2, 2-2, 2-2)
Gólszerzők: Pásztor 3, Létay 3, Várnai 2, Kovács, Csapó, ill. Kiss G. 2, Manhercz Á. 2, Kiss B., Illés, Balakirev
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PannErgy-MVLC-Debrecen 15-10 (3-2, 4-3, 4-3, 4-2)
Gólszerzők: Bowen 6, Misics 3, Vadovics 2, Milicsics 2, Berta, Nagy, ill. Süveges 2, Durik 2, Macsi, Szőke, Fejős, Kállay, Obradovics, Vidovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás 
1. FTC 57 
2. Szolnok 57
3. Eger 49 
4. OSC 42
5. Miskolc 32 
6. BVSC 31 
7. Honvéd 29 
8. Debrecen 17

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok