Remek támadások, javítandó védekezés

2017. július 06. 22:10

A sok lőtt góllal mindenki elégedett, azonban a nyolc kapott miatt egyértelmű, hogy a védekezésen még dolgozni kell.

fotó. Madar Dávid

20-8-ra nyert Új-Zéland ellen a magyar női válogatott a Vodafone-kupa második napján, így két mérkőzés után veretlenül áll a második helyen a tornán.
 
„A húsz lőtt gól magáért beszél, a támadásainkat nem kell magyarázni, a védekezésünket viszont helyre kell tenni - mondta Tóth Ildikó, a válogatott centere, aki három lövésből szerzett három gólt Új-Zéland ellen. - Tiszteljük az ellenfelet, de a nyolc kapott gól nagyon sok Új-Zélandtól, sőt bármelyik csapat ellen is sok, mert akkor támadásban nagyon komoly energiákat kell mozgosítani, hogy nyerni tudjunk."
 
Márpedig az amerikaiak ellen jó védekezéssel sem könnyű nyerni, mindenesetre pénteken az olimpiai bajnok ellen tesztelheti a védekezését és a támadójátékát a magyar válogatott - szerencsére teljes létszámban.
 
„Kicsit sérülésveszélyes volt a meccs, az új-zélandiak erőszakosak voltak, nekik mindegy volt, nekünk meg azért ennyire nem - jegyezte meg Takács Orsolya a találkozó után, amelyet mindenki megúszott sérülés nélkül. - A sok lőtt gól az egyértelműen örömteli, a nyolc kapott viszont sok. Az emberhátrányos védekezésünkön dolgozunk, s van is erre még idő, de lassan javulni kell ebben is. Tök jó a sok gól, de ha hatrányban nem védekezésünk jobban, akkor bajba kerülhetünk."

fotó: Madar Dávid

 

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok