20 góllal hangoltunk az amerikaiak elleni partira

2017. július 06. 20:51

Új-Zéland legyőzése (20-8) nem jelentett gondot a miskolctapolcai Vodafone-kupa második napján, fölényes győzelemmel melegített csapatunk az olimpiai- és világbajnok elleni mérkőzésre.

Fotók: Madar Dávid

Vodafone-kupa, második nap, ünnepi felvezetés. Az Új-Zéland elleni parti előtt Antal Dóra (150. válogatottság), Gangl Edina (100.), Csabai Dóra (100.) és Kasó Orsolya (100.) vehetett át jubileumi üvegdíjat Pfliegler Pétertől, Miskolc alpolgármesterétől, illetve Alexandre Froment-Curtiltől, a Vodafone Magyarország vezérigazgatójától.

És ha már ünnepség: a miskolci vízilabdaklubot öt esztendeje, 2017. július 6-án jegyezték be, ma már ott tart, hogy első nemzetközi kupaszereplésére készül a férficsapat. A városban olyannyira népszerű a sportág, hogy nem kérdéses, valamelyik válogatottunk alkalmasint itt vívja a soros világverseny előtt felkészülési meccseit – momentán női csapatunk. Amely természetesen győzelemmel köszöntötte a várost, annak pólós életét. Azért természetesen, mert az ellenfél az Ausztrália elleni 9–9 után Új-Zéland volt, a különbséget a felek között pedig tudjuk, zongorázni lehet.

Már az első negyedben (8–2) bebizonyosodott, nem ez lesz a hölgyek legnehezebb meccse, már ami az eredményközpontúságot illeti – a koncentráció tekintetében azonban más a helyzet, hiszen az ilyen egyoldalú ütközetben bizony idővel lankadhat a figyelem. Bíró Attila éppen azt kérte többek között játékosaitól, hogy az elejétől tegyék oda magukat, és lehetőleg a végéig ugyanazzal a figyelemmel tegyék a dolgukat. Megfogadták a tanácsot. Akadtak, persze hogy akadtak hibák (főleg védekezésben), elvégre nincs olyan parti, amelyet bárki a világon ezek nélkül tudna le, legyen az ellenfél az aktuális legjobb vagy a lakatlan szigetek együttese…

Kiemelni ezúttal senkit sem kell, hiszen 12 kiemelés mégiscsak bután nézne ki, ergo minden vízben lévő játékosunk megtette a magáét. A centerek eredményesen küzdöttek a védőkkel, a bekkek megfelelő hatékonysággal vették ki a játékból az ellen középcsatárait, a szélsők, a lövők megfelelőn látták el dolgukat, és kapusunk is megtette, amit megkövetelt a haza.

A közte tízet egy mesteri Bujka Barbara center-akciógóllal (jobbal!) a negyedik menetben ért el a társaság, erre dr. Kemény Dénes is csettintett a lelátón, és az sem volt csoda, hogy a 20–8-as diadal után a nézők is tapssal búcsúztak.

A torna zárónapján, pénteken megkezdi csapatunk amerikai napjait: a Vodafone-kupáért játszik az olimpiai- és világbajnok ellen (Krikorian mester együttese 14–7-re győzte le Ausztráliát, a találkozó egyik játékvezetője Marjay Zoltán volt), majd hétfőtől szerdáig Egerben kétkapuzik vele. Avagy ahogy mondani szokás, most jön a neheze.

Vodafone-kupa nemzetközi női torna, Miskolctapolca, 2. nap
Magyarország-Új-Zéland 20-8 (8-2, 3-1, 4-3, 5-2)

Vezette: Sztanojevics (szerb), Mustata (román)

MAGYARORSZÁG: Kasó – Antal 2, Szücs G. 1, Takács O. 2, Keszthelyi 3, Bujka 3, Szilágyi 2. Csere: Czigány 1, Gurisatti 2, Illés, Tóth I. 3, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

ÚJ-ZÉLAND: Milisich – Lewis, Mason, Boyl, Houghton, da Silva 3, Hudson 1. Csere: Ferigo, Doyle 1, Stoneman, Bowry 2, Pye 1. Szövetségi kapitány: Angie Winstanley-Smith
(Teljes jegyzőkönyv: itt)


Ausztrália-Egyesült Államok 7-14 (2-4, 3-2, 2-6, 0-2)
Gólszerzők:
Webster 3, Buckling 2, Gofers, Ridge, ill. Fattal 3, K. Neushul 3, Musselman 2, Seidemann 2, M. Ficher 2, J. Neushul, Williams
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Ausztrália 1, 4. Új-Zéland 0

A további program
Július 7., péntek

Új-Zéland-Ausztrália, 18:00
Magyarország-Egyesült Államok, 20:00 (tv: M4 Sport)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok