Szezonnyitó csapatbemutató: A-Híd Szeged

2013. augusztus 31. 11:36

Csak a hazai porondon küzd ebben a szezonban Vincze Balázs csapata, amelynek néhány tagja nyáron aranyéremmel „töltődött fel”. Indul a szezon, bemutatjuk az OB I.-es együtteseket. 7. rész.

Vincze Balázs csapata átalakult (Fotó: MTI)

Kétségtelen, hogy a Magyar Kupa címvédője, a magyar bajnokság bronzérmese számára Nagy „Ma Nem” Viktor megszerzése a legnagyobb fegyvertény. A világbajnok kapus a nyár előtt (amikor már lehetett tudni, hogy Szegedre igazol) még nem volt a világ legjobb kapusa, egy nagy lépcsőfokot viszont nyáron megtett a Vasasból érkező hálóőr: a legjobbkor védett a legjobban Barcelonában.

Tavaly és azt megelőzően is a szezon végét rontotta el a Szeged, legutóbb némi meglepetésre maradt alul a Szolnokkal szemben a bajnoki elődöntőben. Most már nem lenne meglepetés ugyanez, hiszen a Dózsa alaposan megerősödött. A Szeged például éppen a Szolnokkal szemben vesztette el Török Bélát, aki a válogatottban lecsúszott a vb-szerepléstől, és végre elfelejtené már a sok balszerencsét.

A szegedi közönség egyik nagy kedvence, Joseph Kayes sincs már a keretben, Varga Péter pedig visszavonult. Érkezett viszont a junior világbajnokságon is klasszisát megmutató Jansik Szilárd, a Ferencvárostól szerződtetett Sánta Dániel, az Egertől megkaparintott Lukas Seman, valamint Tóth Márton, aki éppen szegedi klubtársával, Juhász Zsolttal nyerte meg a kazanyi Universiadét – történetesen Vincze Balázs irányításával.

Nagy Viktornak, Decker Ádámnak és Szivós Mártonnak is aranyos volt a nyár, Barcelona kitörölhetetlen emlék lesz ezentúl számukra. Kiss Csaba, Hegedűs Gábor és Molnár Tamás Máltán pólózott a nyáron, Papesz döntőt játszott az ottani bajnokságban.

A csapat lényegében a Magyar Kupa első selejtezőjére gyűlt össze teljes létszámban (és Molnár még ekkor is hiányzott), viszont egész évben a hazai porondra koncentrálhat.

Vélemény – Vincze Balázs, a csapat vezetőedzője:

„Szeretnénk a négy közé kerülni mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában. A korábbiakhoz képest különleges helyzet állt elő a nyáron, hiszen nagy volt a mozgás a keretben. Úgy gondolom, morálisan mindenféleképpen erősödött a csapat. Az elmúlt két évben bebizonyosodott, hogy egy hosszú szezon során nagyon fontos az, hogy a végjátéknál is hideg maradjon a fej. Hosszú hónapokon át nem volt gond tavaly és tavalyelőtt sem mentálisan a csapattal, de a végén egyik évben sem tudtuk hozni azt, ami szükséges lett volna. Most ez megváltozhat. Jansik Szilárdot kivéve, akinek két hete ért véget a junior világbajnokság, a csapat minden tagjának megfelelő idő jutott a pihenésre. Kétségtelen, hogy jó helyzet az, amikor ilyen sikeres világeseményeken vagyunk túl, de azt látni kell, hogy a motiváció egy válogatottban mindig erősebb, mindig maximális, amit nehéz átültetni a magyar bajnokságra, mesterségesen kell sokszor táplálni. Az, hogy nem indulunk a nemzetközi porondon, talán segíthet a nagyobb koncentrációban. Tavalyelőtt volt igazán megterhelő a BL, hiszen az Eger, Vasas, Partizan hármassal küzdöttünk a csoportban, és akkor bizony mindegyik meccsre ki kellett hegyezni a csúcsformát. Tavaly nem volt ennyire nehéz a helyzet, de az utazások és a meccsek mégiscsak megszakították a lendületünket. Ilyen értelemben valamivel egyszerűbb lesz a helyzetünk.”

A Szeged kerete a 2013-14-es szezonra:

Nagy Viktor, Decker Ádám, Jansik Szilárd, Sánta Dániel, Vincze Márk, Kiss Csaba, Hegedűs Gábor, Szivós Márton, Molnár Tamás, Juhász Zsolt, Aljosa Kunac, Tóth Márton, Lukas Seman, Molnár Dávid



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok