Bendes Viktor: Miskolcról Egyiptomba

2016. június 21. 18:14

Világot látni megy Kairóba az egykori junior válogatott kapus, akit nem marasztaltak Miskolcon. Egyelőre várhatóan egy évre állapodik meg a Heliopolis együttesével, ahol fel is szeretné magára hívni a figyelmet.

Fotó: MVLC

Annak ellenére, hogy az első számú kapus, Valics Bence visszatér az Egyesült Államokba, a második számú hálóőr, a fiatal Bendes Viktor is távozik az MVLC-től, amelyet egyébként felturbóznak a következő szezonra – érkezik például a montenegrói Sasa Misics, az UVSE-ből Vadovics Viktor, a KSI-ből Miklós Levente, a Debrecenből Halek Márton, Kincses Attila és Süveges Máté, Szentesről a két Lukács, Dorián és Ábel. S hogy mi lesz kapusfronton? Egerből Csoma Kristóf, Pécsről Kósik Soma igazol Miskolcra.

Na, de vissza Bendes Viktorhoz, alias Jimmyhez. Miért is kellett eljönnie a klubtól?

„Őszintén szólva, pontosan nem tudom, illetve a klubvezetés Valics Bence távozása után közölte, hogy két teljesen új kapust szeretnének, hogy a vérfrissítés teljes legyen a csapatban” – mondta a főszereplő kérdésünkre.

Bendes a Vasasból igazolt Miskolcra még az ob I/B-be, és sikerült is megnyerni a bajnokságot, ezzel feljutni az élvonalba (sőt, a Komjádi-kupa döntős részvételben is aktív szerepet vállalt).

„A terv az volt, hogy mi fiatalok megoldjuk az első évet az ob I.-ben, de Valics Bence érkezésével én lettem a második számú kapus, és bár úgy érzem, mindent megtettem, kevés lehetőséget kaptam a csapatban. Ha elfogadom annak idején a miskolci helyett két másik vidéki klub egyikének ajánlatát, lehet, hogy többet védtem volna az ob I.-ben. Nem mondom, hogy rossz döntést hoztam, egyszerűen ez most így jött ki” – fogalmazott Viktor, akitől természetesen arról érdeklődtünk, hogy jött a képbe Egyiptom?

„A Miskolcról való távozásom után keresett meg Lukács Dénes, aki nem hosszabbított Szentesen. Ő lesz a Heliopolis edzője a következő szezonban, és jelezte, hogy magával vinne. Volt két ob I.-es ajánlatom, de most úgy éreztem, a külföld lesz a jó választás. Az elmúlt években jórészt cserekapusként számítottak rám, szeretnék váltani, s ha lehetőségem van rá, jobban felhívni magamra a figyelmet, ami egy még jobb külföldi ajánlatot hozhatna. Nem az anyagiak döntöttek elsősorban, bár az tény, hogy nem hiszem, hogy rábízhatnám magamat az ob I.-re. Tudom a helyem, és hát meg kell élni valamiből, pár éve már elköltöztem a szüleimtől, fenn kell tartani magamat, a tanulás sem lenne mellékes, nem mindig volt minden összeegyeztethető az elmúlt években” – tette hozzá a junior vb-4. helyezett kapus, aki játszott a Honvédban is korábban.

„Szeretnék egy kicsit világot látni, új kultúrákat megismerni, kicsit bepótolni abból, ami a nemzetközi tornák és a felkészülési időszakok miatt a nyár nélküli években kimaradt. Annál jobb nem érhet most, úgy érzem, hogy egy új környezetbe kerüljek, kicsit kiszakadjak a jelenlegi helyzetből, ami valószínű állandósult volna idehaza. Aztán meglátjuk, hátha észrevesznek egy másik bajnokságból, de erre majd térjünk vissza egy év múlva” – így Bendes Viktor, akinek szeptemberben kell megjelennie Kairóban.

A Heliopolis az egyik legismertebb egyiptomi csapat, amely többször is járt már edzőtáborozni Magyarországon. Legutóbb Szabó Botond játszott ott, a magyar hagyományok tehát folytatódhatnak, Lukács Dénes edző és Bendes Viktor érkezésével.

-dobos-



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - UVSE

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok