„Loncarral nem számoltunk, lehet, ő sem magával”

2016. június 02. 20:56

Az Eger játékosai meglehetősen elkeseredetten vették tudomásul a Jug Dubrovnik elleni BL-vereséget a Hatos Döntőben. A vezetőedző szerint volt sansz.

Fotó: Madar Dávid

A Jug Dubrovnik ellen vereséget szenvedő Eger játékosainak többsége a mérkőzést követően azonnal az öltözőbe sietett, de azért akadtak kivételek, Biros Péter, valamint a klub légiósai.

Mindenekelőtt azonban nézzük Dabrowski Norbert véleményét.

A tavalyi vagy a mostani vereség fáj jobban? – kérdeztük az Eger vezetőedzőjét.
A mostani sokkal jobban fáj, mert sokkal jobb sanszunk volt a győzelemre. Ha mint edző a játék képét nézem, akkor szakmailag elégedettebb lehetek, mint tavaly. Ezzel persze az a baj, mint a bajnoki döntővel. Gratulálnak, ügyesek voltunk, szép minden, csak éppen nem mi nyertünk… A meccs végére készültünk el Szolnokon, most meg a harmadik negyed végére.

A támadás nem ment igazán, ugye?
Az biztos volt, hogy mi nem fogunk a Jugnak 10-12 gólt lőni. Az volt a fontos, hogy védekezzünk, ezt abszolút megoldottuk. Ettől a Jugtól 8 gólt kapni, szerintem parádé, Jokovicot, Perronét kivettük, Loncarral nem számoltunk. Szerintem ő sem, gratulálok neki, élete meccsét játszotta.

Angyal Dani hiányzott mellőle…
Lehet ezzel takarózni, persze, jó lett volna, ha Dani játszik. Több kiállítás kaptunk, de megoldották a játékosok a védekezést. Nem ezen múlt, 13 játékost nevezhettem, és az a 13 játékos, aki ma játszott, csapatként működött. Azt sajnálom, hogy nincs lehetőség cserélni, ezt nem tartom egy jó szabálynak. Sok mindent nem értek, ami a vízilabdát körülveszi, ez is egy ilyen szabály, mint ahogy hiányolom a videóbírót, a mikrofont, ami például a kézilabdában működik vagy az olimpián működő led-csíkot a gólvonalon. Ha ma játszik Dani, kockáztattam volna az egészségi állapotát, hiszen hasmenéssel, magas lázzal küzd. Lehet, hogy vele túljutunk a Jugon, de akkor holnap nem tudott volna lábra állni. Kis, objektív dolgokban kellene előrelépni a vízilabdának, mert ami itt van, az egy csoda – függetlenül attól, ki fogja megnyerni.

Ki fogja megnyerni az 5. helyért folyó mérkőzést?
Az dönt majd, melyik csapat lesz kevésbé csalódott, most erről még nem tudok nyilatkozni. Idejövünk, és megteszünk mindent, ami a kötelességünk. Sok egri szurkoló kísért el bennünket, ők azt várják, hogy megnyerjük azt a meccset.

Vjekoslav Kobescak, a Jug vezetőedzője:
„A meccs elején nagy volt a küzdelem, nem teljesítettünk ettől függetlenül rosszul, főleg támadásban lehettünk elégedettebbek, az emberelőnyöket is jól használtuk ki. Az Eger jól játszott az első három negyedben, főleg a kapusukat tudom megdicsérni. Az utolsó negyedben több centergólt szereztünk, és a kapusunk is kritikus helyzetekben hárított több alkalommal. Ezért nyertünk. Úgy gondolom, ez az Eger sokkal erősebb, mint a tavalyi, ezért még értékesebb a győzelmünk. A torna első meccse egyébként is nagy nyomást helyez a játékosokra, mindkét csapatra, hiszen, ha nem nyersz, vége mindennek, szinte.”

Braniszlav Mitrovics, az Eger játékosa: „Sajnálom, mert úgy éreztem, megnyerhettük volna a meccset. A védekezésben azt csináltuk, amit az edzőnk elvárt tőlünk, megakadályoztuk a lefordulásaikat is. A végén kicsit elfáradtunk, ez a Szolnok elleni küzdelem miatt is lehetett, az erő a végén nem volt velünk. Hogy jól védtem? Lehet, de ezen a szinten, egy Final Sixen jól kell védeni egy kapusnak. Ha egy kapus rossz formában van, akkor eleve kisebb az esély a győzelemre.”

Maro Jokovic, a Jug Dubrovnik játékosa: „Tudtuk, hogy milyen hibákat nem szabad elkövetni ma este. Az elmúlt néhány napban az Egert nyilván megviselte fizikailag és lelkileg is a Szolnok elleni döntőbeli vereség. Ez befolyásolta a mostani frissességüket, és a végén ez számít, amikor kis apró döntéseken múlik a győzelem. Kemény meccs volt, de az utolsó percekben sokkal jobban koncentráltunk, és ezért tudtunk nyerni. Örülök, holnap is nyerni szeretnénk.”

Biros Péter, az Eger csapatkapitánya: „Nem jó, hogy így alakult, el kell viselnünk. Nem jó a szám íze, nem így szerettem volna lezárni. Megyünk tovább, a holnapi meccset meg kell nyerni, aztán az élet megy tovább. Lehet okosakat, szépeket mondani egy meccs után, csak nem érdemes. Kettővel többet lőttek, mint mi. Csalódottak vagyunk.”

-dobos-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok