OSC-siker és csoportelsőség

2016. február 21. 19:28

Nem volt kérdéses, ki nyeri a Ferencváros és az OSC mérkőzését, a vendégek ugyanis sokkal gyorsabban és pontosabban játszottak az első perctől kezdve.

Fotó: FTC Média

A csoportelsőség volt a tét a Népligetben az alapszakasz utolsó fordulójában. Az őszi meccsen 8-7-re az OSC győzött a Kondorosi úton, a Fradi természetszerűleg vissza akart vágni ellenfelének.

A hazaiaknál ezzel együtt Gárdonyi András és Jansik Szilárd sérülés miatt hiányzott, az OSC teljes létszámmal várhatta a meccset - amelyet telt ház előtt rendeztek a Népligetben. Ott ült a lelátón a brazil Neto is, a centert a bajnokság következő szakaszától alkalmazza majd Vincze Balázs csapata.

Neki mondjuk igyekeznie kell majd, ugyanis centerként tündökölt a meccs elején Decker Ádám, aki persze félig-meddig kényszerűségből tűnik fel ezen a poszton. Második gólja már 3-0-s vendégelőnyt eredményezett, a Fradi pontatlanul kezdett, főleg támadásban.

Különösen fájó volt egyik emberelőnyös akciójuk során Drasko Brguljan rá jellemző, remek labdaszerzése. Aztán a negyed utolsó percében Tóth Márton harcolt ki 5 méterest, Marnitz Gergő viszont Bisztritsányi Dávidba lőtte a labdát.

A jég a második negyed negyedik percében tört meg a Fradinál, akkor Tóth Márton szabaddobásból vette be az OSC kapuját. Kicsit meg is unhatta a tétovázást a válogatott játékos, lövéssel alig próbálkozott Varga Zsolt csapata a meccs ezen szakaszában.

Nem ment a Fradinak, az OSC pedig megnyugodhatott a mérkőzés elején kialakult előnye miatt. 5-1-es OSC-vezetésnél mehettek a nagyszünetre a csapatok. A pihenő után Tóth Márton a Fradi kispadján maradt, ápolták az ujját - mint kiderült, a meccs után a kórházba vezetett az útja.

Bátori Bence lőtt nagy gólt a harmadik negyed 2. percében, semmi jele sem volt annak, hogy megváltozik a játék képe a folytatásban. Nem is változott, a különbség lényegében az volt a két csapat között, hogy az OSC lőtt, a Fradi meg nem. Vagy ha egy idő után igen, ott volt a blokk vagy a remekül védő Bisztritsányi Dávid.

Korán eldőlt tehát a rangadó, az OSC biztosan haladt a csoportgyőzelem felé. Vincze Balázs persze a mérkőzés utolsó pillanatáig űzte-hajtotta övéit, a tökéletességre biztatta a játékosokat. Az utolsó három és fél percre bejött Barabás Botond is a vendégeknél (Dőry Farkas gólja után, 4-8-nál).

A vége ötgólos OSC-siker, ezzel pedig a vendégek megnyerték csoportjukat és 36 pontot visznek a felsőházi rájátszásba.
 
Nyilatkozatok az este során.
 
A másik fontos mérkőzésen a Vasas 18-7-re verte az UVSE-t, ezzel a felsőházi rájátszás tagja lett. A Debrecen egyetlen góllal tudta megverni a Pécset.

Eredmény – E.ON férfibajnokság, 14. forduló
B csoport

FTC-PQS Waterpolo-A-Híd-OSC-Újbuda 4-9 (0-3, 1-2, 1-2, 2-2)
Gólszerzők:
Tóth M., Avramovics, Swift, Dőry, illetve Bátori 3, Decker Á. 2, Juhász, Hegedüs, Salamon, Német
A teljes jegyzőkönyvet itt lehet elérni.
 
VasasPlaket-UVSE 18-7 (5-2, 4-2, 3-0, 6-3)
Gólszerzők:
Bóbis 3, Delgado 3, Gyárfás 2, Bencz 2, Saric 2, Várnai, Fazekas, Hőna, Steinmetz Á., Takács, Simon H., illetve Vadovics V. 2, Korényi, Dávid, Tiba, Kovács R., Keresztúri
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

Debreceni VSE-PVSK-Mecsek-Füszért 10-9 (3-3, 3-2, 2-2, 2-2)
Gólszerzők:
Mora 3, Smitula 2, Kállay 2, Süveges 2, Szőke, illetve Basara 3, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Surányi, Rakonjac, Stojcsics
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.
 
A csoport végeredménye:

1. OSC 36 pont
2. FTC 33 pont
3. Honvéd 31 pont
4. Vasas 23 pont
5. Debrecen 22 pont
6. Pécs 9 pont
7. UVSE 9 pont
8. KSI 3 pont

Az OSC, az FTC, a Honvéd és a Vasas a felsőházban, a Debrecen, a Pécs, az UVSE és a KSI az alsóházban folytatja a továbbiakban.
 
-ds-



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok