Stylianos stílusosan indította Fradi-karrierjét

2022. december 11. 12:15

Az első igazán nagy mérkőzésén egészen bámulatos produkciót nyújtott Stylianos Argyropoulos, az FTC-Telekom új szerzeménye. A BENU férfi Magyar Kupa döntőjében a görög olimpiai ezüstérmes, vb-bronzérmes kiválóság hat gólt szerzett, ebből ötöt az utolsó negyedben - és utolsó pattintásával megnyerte a trófeát a címvédőnek.

Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ

A Jug Dubrovnikból érkezett hellén világklasszist eddig több poszton próbálgatta Varga Zsolt, míg végül mostanra kikristályosodott, hogy kapásszélen hajtja a legtöbb hasznot a Fradinak. „Megnéztem sok helyen, de alapvetően a kapásszél az igazi posztja, ez ma végképp bebizonyosodott" - mondta a mérkőzést követően a csapatát egymás után az ötödik kupagyőzelemi vezető mester.
 
Stylianos persze folyamatosan „hárított", miközben igyekeztünk kipréselni valami értékelésféleséget önmagáról - ahhoz képest, milyen irtózatos erőt áraszt magából a medencében, a parton teljesen lecsavarodik a hangja, és egészen döbbenetes szerénységgel beszél még egy ilyen este végén is.
 

„Az biztos, hogy a szurkolók rendkívül jól szórakoztak, mert nagyszerű meccs volt, a támadások kiválóan mentek mindkét csapatnak, a védekezés viszont... hát, ott azért elég gyengén muzsikáltunk, sokkal többet kellett volna blokkolnunk. Ettől függetlenül úgy érzem, nagyon jó csapatot győztünk le. Az OSC tele van csodálatosan tehetséges játékosokkal, nem véletlen, hogy ennyire kiegyenlített volt ez a mérkőzés."
 
Azon túl, hogy az OSC-t, mint rövidítést tökéletesen ejtette ki, Argyropoulos nem igazán bocsátkozott részletekbe a saját teljesítményét illetően. „Ma nekem jött ki jobban a lépés, holnap másnak fog. A csapat rendkívül sokat tett azért, hogy én belőhessem ezeket a helyzeteket. Boldog vagyok, hogy ezzel győzelemhez segíthettem a csapatot, és nyertünk egy trófeát."

BENU Férfi Magyar Kupa, Négyes Döntő, Komjádi-uszoda
December 10., szombat
Döntő
Genesys-OSC-Újbuda - FTC-Telekom 15-16 (3-3, 4-5, 5-2, 3-6)
Gólszerzők:
 Manhercz K. 3, Csacsovszky E. 2, Angyal 2, Salamon 2, Tóth M. 2, Vigvári Vince 2, Burián, Aranyi, ill. Argiropulosz 6, Damonte 3, Varga D. 2, Merkuov 2, Nagy Á., Fekete, Vigvári Vendel
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

 
BENU MAGYAR KUPA, FÉRFIAK, 2022
Kupagyőztes: FTC-Telekom (Sztilianosz Argiropulosz, Luca Damonte, Fekete Gergő, Haverkampf Bence, Jansik Szilárd, Lugosi Csongor, Danyiil Merkulov, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sipos Bendegúz, Szakonyi Dániel, Nemanja Ubovics, Vadovics Viktor, Varga Bence, Varga Dénes, Varga Vince, Vigvári Vendel, Vogel Soma, Zeman Márton. Edző: Varga Zsolt),
 2. Genesys OSC Újbuda, 3. A-Híd VasasPlaket és Endo Plus Service-Honvéd



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok