„Sok munka van benne!”

2015. december 19. 22:40

A szlovákok elleni 12-5-ös győzelemből Bátori Bence hét (!) góllal vette ki a részét, de Benedek Tibor nem csak azért, hanem jó védekezéséért is kiemelte az OSC játékosát. A világbajnok pólós örül, hogy kijött a lépés, ám mint hangsúlyozta, helyén kezeli ezt az estét.

Fotó: Mikola Gábor/archív

Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott magabiztos játékkal 12–5-re győzte le Kassán Szlovákiát, így két nap után vezeti a nemzetközi tornát. A befejező napon, vasárnap 10 órakor Románia ellen mérkőzik.

De visszatérve a szlovákok felett aratott győzelemre: a találkozón Bátori Bence egymaga több gólt szerzett, mint az ellenfél, hiszen hétszer talált a kapuba. Minden hangszeren „játszott”: megúszás után, akcióból és fórból is eredményesnek bizonyult, csupán ötméterest nem lőtt, ahogy mondani szokták, „sült” a keze.

„Köszönöm szépen a gratulációt. Örülök, hogy végre a válogatottban is sikerült így teljesíteni. A klubcsapatomban már többször kijött a lépés, itt volt az ideje, hogy válogatott sapkában is sikerüljön. Sok munka van benne!” – fogalmazott Bátori Bence, aki nagyon szimpatikusan gyorsan hozzátette: „Amellett, hogy boldog vagyok, feltétlenül helyén kezelem ezt a teljesítményt, hiszen egyrészt egy felkészülési tornán volt, másrészt a szlovákok ellen.”

Így vagy úgy, válogatottban bármely meccsen hét gólt szerezni megsüvegelendő produkció, mindazonáltal abban maradunk, legyen „csak” kettő az Eb-n a horvátok (vagy a szerbek) ellen. Ellenben vajon mitől jött ki ennyire ezúttal a lépes?

„Vannak néha ilyen napok, nekem jött be szinte minden, éreztem,hogy vállalkozni kell, egy kapufa kivételével a többi lövésem gól lett” – válaszolta az OSC világbajnoka, akiről Benedek Tibor szövetségi kapitány a meccs után így nyilatkozott: „Bátori Bencét nem csupán a hét gólja miatt emelném ki, mert mellette még jól is védekezett.”

Ezzel kapcsolatban Bence így fogalmazott: „Az újfajta védekezés, amit az ősztől gyakorolunk, úgy érzem, hogy egyre jobban megy a csapatnak. A franciák ellen a harmadik negyedtől, ezúttal a mérkőzés elejétől sikerült kivitelezni. Másfél-két éve személy szerint nagyon nagy hangsúlyt fektetet arra, hogy még jobb legyen a védekezésem, ami nem a vízilabda leglátványosabb része, viszont legalább annyira fontos, mint a gólszerzés. Amit régen sokan mondtak nekem, és én nem hittem el, ma már tudom, nagyon is igaz: a jó védekezés óriási önbizalmat tud adni.”
 
Katona Norbert videoelemzőnek hála Bátori Bence hét gólja megnézhető az MVLSZ facebook-oldalán: www.facebook.com/waterpolo.hu

a.z.
 
Emlékeztető
Eredmény – Duna-kupa nemzetközi féri felkészülési torna, Kassa, 2. játéknap

Szlovákia–Magyarország 5–12 (0–2, 1–3, 3–2, 1–5)

Szlovákia:
Kormer – Famera 2, Zatovic, Uradnik, Durik 1, Balaz, Seman, Ikac, Bielik, Polovic 2, Kolarik, Martinovic. Szövetségi kapitány: Antino Esteller

Magyarország: Bisztritsányi – Gór-Nagy, Bátori 7, Erdélyi 1, Vámos 2, Jansik D., Decker Á., Manhercz K. 1, Salamon, Tóth M. 1, Bedő, Mezei. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Gól/emberelőny: 3/10, ill. 5/7
Gól/ötméteres: –, ill. 2/2

A másik mérkőzésen:
Románia–Franciaország 11–10

A torna állása
1. Magyarország 6 pont
2. Szlovákia 3 pont
3. Románia 3 pont
4. Franciaország 0 pont

A vasárnapi program

Magyarország–Románia, 10.00
Szlovákia–Franciaország, 11.30




BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok