Visszavágott a Szentes a Magyar Kupáért

2015. november 09. 20:24

Az E.ON férfibajnokság 7. fordulójának zárómérkőzésén rendre előbbre jártak a hazaiak, de Szécsi Zoltán csapata jól kapaszkodott. Pontot azonban nem sikerült szereznie, a csongrádiak nagy izgalmak közepette 8–7-re nyertek.

Fotó: Szentesi VK

Szentesen remekül kezdett a tévémeccsen (M4) a házigazda: Weszelovszky László értékesített egy büntetőt (Vörös Viktor harcolta ki), majd Vindisch Ferenc egyenlítést érő szabaddobása után Somogyi Balázs lőtt akciógólt. Tőle Hegedűs Bence sem akart sokkal lemaradni, ő is bevette Szécsi Zoltán kapuját, majd a negyed utolsó percében Lukács Dénes Dorián lőtt be egy fórt. Azaz már 4–1-re vezetett a Szentes, amely nagyon vissza akart vágni a BENU Magyar Kupában elszenvedett súlyos, 6–13-as vereségért.

A háromgólos hátrány aztán a harmadik negyed végére ledolgozta a Kaposvár! Előbb még az első negyed legvégén Nikola Nikolov lőtt centergólt, majd a második etapban előbb Szécsi védte Weszelovszky büntetőjét, majd Berta József talált be előnyből. Radovan Latinovic akciógóljára Kovács Olivér válaszolt, azaz közelítettek a vendégek. Vörös fórgólja ugyan visszaállította a kétgólos különbséget a harmadik negyedben, ám Dobos Dávid és Vindisch tett arról, hogy 6–6 álljon a táblán. A küzdelem hőfokát jól jellemzi, hogy itt Luka Szekukics, amott Kovács Olivér jutott a cserés kiállítás sorsára.

Kvázi „új meccs” kezdődött a negyedek negyedben. Ezt Weszelovszky értékesített ötméteresével kezdte a Szentes, majd hatalmas küzdelem után kettős fórból Nagy Márton talált be. És már csak 3.28 volt hátra. Berta is belőtt egy ötöst (ezt Juhász-Szelei Norbert harcolta ki), közelebb férkőzött tehát a somogyi alakulat, sőt miután kivédekezte a hazaiak soros fórját, az egyenlítésért támadhatott. A jól védő Igor Lazic (14/21, 67%) azonban védte Berta lövését, majd újra a kapus hárított. A végén fórban ismét a döntetlenért támadott a Kaposvár, ám nem járt sikerrel, Hegedűs szerelte a centert, így egy góllal a Szentes nyerte a csatát.

Lukács Dénes, a Szentes vezetőedzője:

„Erre számítottunk: nagyjából két azonos szintű csapat küzdött egymással. Sikerült helyretennünk a Magyar Kupa-fiaskót. Talán jobban védekeztünk, illetve az első negyedben mögé tudtunk kerülni a Kaposvár zónájának. Két kulcsjátékosunkat korán elveszítettük, ezért a fiatalok több szerepet kaptak. A végére a fáradtság is kijött a csapatból. Boldogak vagyunk, mert teljesítettük a célunkat, minden a helyén van.”

Szécsi Zoltán, a Kaposvár játékosedzője:

„Gratulálok a csapatomnak, jól játszott, mint ahogy az ellenfél is jól játszott. Többet nem szeretnék ezzel a mérkőzéssel foglalkozni…”

Eredmény – E.ON férfibajnokság, 7. forduló

A csoport
Valdor-Szentes–Kaposvári VK 8–7 (4–2, 1–2, 1–2, 2–1)
Gólszerzők:
Weszelovszky 2, Lukács, Vörös, Hegedűs, Latinovic, Somogyi, Nagy M., ill. Berta 2, Vindisch 2, Dobos, Kovács O., Nikolov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)




E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok