Női torna, 2. nap: orosz lecke a spanyoloknak

2013. július 24. 05:53

Négy rangadóként aposztrofálható mérkőzés volt terítéken kedden – a miénken kívül az ausztrál–kínai és az amerikai–kanadai csata –, ám csupán egy volt igazán izgalmas: a napot záró spanyol–orosz összecsapás, melyen a vendégek megérdemelt győzelmet arattak az olimpiai ezüstérmes ellen.

Azok után, hogy az oroszok 1-0-lal vitték el az első negyedet, a spanyolok igen hamar bepótolták a góllövésből kieső nyitó nyolc percet, ám mint kiderült, csupán időlegesen jöttek lendületbe. 2-1 után megint befagyott a meccs, egyik fél sem tudott mit kezdeni a másik védekezésével, aztán a nagyszünetben mégis 2-2 állt a táblán, miután a spanyolok ugyan már kibekkelték a hátrányt, ám a visszaszerzett labdát Prokofjeva a duda előtti pillanatában a szélről, erősen kisodródva sikeresen beejtette.

Mint kiderült, erős hispán vesszőfutás kezdődött a félidőt beárnyékoló találattal. A harmadik részben ugyanis Ester benyalt két távoli gólt, az első egy ejtés volt, a második pedig tényleg valahonnan a tajga közepéről akadt be – és itt nagyon durván megbillent a hazaiak hajója. Hiába kapták a fórokat, kihagyták mind, az oroszok viszont Antonova révén kihasználták azt az egyet, amit megítéltek nekik, így már 5-2-re vezettek, és az utolsó részre is 5-3-as előnnyel kanyarodtak rá.

Aztán ezt egy tanítani való lefordulás góllal 6-3-ra növelték, s bár a spanyolok közelebb lopták magukat, az egész meccset jól jellemző, lehetetlen góllal végül eldőlt a meccs. Ismét egy beláthatatlan messzeségből érkező labda került Ester mögé úgy, hogy a kapufáról levágódó labda a kapus fejéről elindult a veszélyzóna felé, majd a hálóőrnek sikerült néhány esetlen mozdulattal a vonal mögé tuszkolnia (7-4). A végén ugyan daliásan visszakapaszkodtak 7-6-ig, ám a maradék 17 másodpercet már megoldották az oroszok.

Ami a többi, eredetileg izgalmasnak ígérkező összecsapást illeti, az ausztrál–kínai meccsen szökővenként látható összezuhanást produkáltak a Világliga-győztes kínaiak: félidőben még 5-4-re vezettek az auszik ellen, hogy aztán a második félidőt 10-0-ra bukják. A 6-0-ás harmadik részt egy 4-0-ás követte: így fest egy igazi, klasszikus black-out.

Fotó: Kovács Anikó

Az olaszokat mi ugyebár rögtön az elején lekapcsoltuk, előtte pedig még az Egyesült Államok–Kanada összecsapás ígérkezett izgalmasnak. Nos, a harmadik részben már 9-3 volt az amiknak – esetükben viszont furcsa, hogy mintha elvégzettnek tekintették volna a dolgukat, ilyesmi rájuk nem jellemző. Elég az hozzá, hogy a kanadaiak elkezdtek visszakapaszkodni, ám hiába kerültek igazán közel 10-8-nál, a hátralévő 5:43 perc gól nélkül csorgott le.

A többi találkozó erősen nélkülözte az izgalmakat, ahogy a hollandok szétcincálták az üzbégeket (30-3), azt meg egyenesen rossz volt nézni.

Eredmények

A-csoport:
Spanyolország–Oroszország 6-7

Hollandia–Üzbegisztán 30-3

Az állás: 1. Oroszország 4, 2. Hollandia 2, 3. Spanyolország 2, 4. Üzbegisztán 0.

B-csoport
Ausztrália–Kína 14-5

Új-Zéland–Dél-Afrika 13-7

Az állás: 1. Ausztrália 4, 2. Kína 2, 3. Új-Zéland 2, 4. Dél-Afrika 0.

C-csoport
Egyesült Államok–Kanada 10-8

Görögország–Nagy-Britannia 13-7

Az állás: 1. Egyesült Államok 4, 2. Görögország 2, 3. Kanada 2, 4. Nagy-Britannia 0.

D-csoport
Magyarország–Olaszország 10-4

Kazahsztán–Brazília 9-5

Az állás: 1. Magyarország 4, 2. Olaszország 2, 3. Kazahsztán 2, 4. Brazília



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok