Minimális cél teljesítve – továbbjutott az OSC

2015. szeptember 06. 10:48

A két döntetlen után a házigazda grúz csapatot magabiztosan győzte le Vincze Balázs csapata (15–3), így másodikként lépett tovább a Bajnokok Ligája előselejtezőjéből.

Fotó: MVLSZ/archív

Tekintettel arra, hogy a Hannover és a Marseille elleni döntetlen azt jelentette, hogy a Bajnokok Ligája előselejtezőjének 3. napján maga a továbbjutás volt a tétje az OSC és a Tbilisi csatájának, némileg ijesztő volt a helyzet. Mert a kisördög nem alszik ugye…

Biztosra azért nem mehetett Vincze Balázs csapata, mert előzetesen a németek és a franciák ellen is esélyesebbnek tűnt, mégsem sikerült nyernie. Hogy ez ne történjen meg újra, rögvest bekezdett a magyar bajnoki ezüstérmes – zsinórban négy akciógól (Kovács Gábor kétszer, Salamon Ferenc és Hegedüs Gábor egyszer „köszönt be”) adta meg az alaphangot. Egyben meg is nyugtatta a társaságot.

A folytatásban ennek megfelelően nem volt gond, könnyedén, magabiztosan növelte előnyét az OSC, Bisztritsányi Dávid kapujába mindössze egyszer, az őt váltó Barabás Botodnak is csupán kétszer talált be a házigazda, a vége 15–3 lett.

Mindez azt jelenti, hogy az OSC a hét pontos Hannover mögött öt ponttal második helyezettként jutott tovább, és várja a sorsolást. Nem vitás, a csapat kiegészülve majd a Grúziában hiányzó Joseph Kayes, Drasko Brguljan, Nagy Ádám trióval, no és sok edzéssel jobb produkcióra képes.

Vincze Balázs értékelése a meccsről:

„Ha azt vesszük, hogy a csoportgyőztes Hannover szombaton este 11–9-re győzte le a grúz együttest, a mi tizenkét gólos győzelmünket mindenképpen jónak mondhatjuk. Annak örültem, hogy noha a csoportelsőségünk már korábban elúszott, mégis jól és koncentráltan játszottunk, mindazonáltal ebből a találkozóból jóval kevesebb tanulságot kell levonnunk, mint az ezt megelőző kettőből. Nyilvánvalóan fontos volt, hogy gyorsan döntésre vigyük ma a dolgot, szerencsére ebben az ellenfél is partner volt. Mert ugyebár nem mindig csak saját magunkon múlik mindez. A németek és a franciák ellen is azt gondoltam, végig mi irányítunk majd, mégsem így lett – az a két hét, amellyel korábban volt ez a torna, mint tavaly, nekünk egyértelműen hiányzott. Ennek ellenére sem gondoltam viszont, hogy nem nyerjük meg a csoportot… Két hét múlva kiderül, mennyit tudunk fejlődni, hiszen magasabb szintű csapatok ellen kell majd játszanunk. Abban bízom, egészségügyi szempontokat figyelembe véve is azt mondhatom, túl vagyunk ezen a tornán – talán ez előzetesen is fontosabb volt, mint a csoportelsőség. Lekopogom, egyelőre minden rendben, csak maradjon is így. Várjuk a sorsolást, no meg azt, hogy komplettek legyünk, és megfelelően készülhessünk a nehezebb folytatásra.”

Eredmény – Bajnokok Ligája, előselejtező, 3. mérkőzés:

Lokomotiv Tbilisi (grúz)–A-Híd-OSC-Újbuda 3–15 (1–4, 0–3, 0–6, 2–2)
Gólszerzők:
Rurua, Baghatura, Gegelashvili, ill. Kovács G. 4, Bundschuh 3, Salamon 2, Decker Á. 2, Bátori, Német, Juhász, Hegedüs

A másik mérkőzésen:

Hannover (német)–Marseille (francia) 10–8 (1–0, 3–3, 5–2, 1–3)
Gólszerzők:
Bukowski 3, Ban 2, Esteany Esforzado 2, Tkac, Tóth B., Bolovic, ill. Crousillat 3, Olivon 2, Consantin-Bicari, Simon, Kovacevic

A végeredmény: 1. Hannover 7 pont, 2. OSC 5, 3. Marseille 4, 4. Tbilisi 0

Továbbjutott: Hannover, OSC, Marseille




BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - UVSE

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok