Női válogatott: teljes nap a Margitszigeten

2015. július 21. 11:35

Medencés és szárazföldi edzés mellett pszichológiai foglalkozás is szerepelt a mai programban, hogy aztán a szerdai szabadnap után csütörtökön a világbajnokság helyszíne, Kazany felé vegye az irányt a társaság. Ne feledjük, vasárnap Kína ellen már meg is kezdi vb-szereplését.

Valamit valamiért.

Voltaképpen ezen mottó jegyében szinte a teljes napját a Margitszigeten töltötte a női válogatott, hogy aztán „cserébe” holnap, egy nappal a csütörtöki utazás előtt mindenki szabadnapot kapjon. Így reggel 8-tól vízben voltak a hölgyek – a látottak alapján finomhangolásról beszélhetünk.

„Sokat dolgoztak a lányok, nem lehet rájuk panasz
– fogalmazott Märcz Tamás, aki Merész András szövetségi kapitány egyik segítőjeként voltaképpen ezen a nyáron kezdett igazán belelátni a női póló rejtelmeibe. Vajon mit tapasztalt? „Ugyan még sok csapatot nem láttam közelebbről, de az eddigi tapasztalataim alapján bátram mondhatom, taktikai téren elképesztő a repertoár, minden csapat mindent bevet a siker érdekében. Nincs ez másként nálunk sem, és örömmel tapasztaltam az ausztrálok ellen, hogy fizikálisan nem járnak előttünk."

Az edzés a Magyar Antidopping Csoport megjelent munkatársainak köszönhetően a szokottnál némileg eltérőbb módon zajlott, avagy a szabály az szabály, alkalmazkodni kellett a vendégekhez…

A hangulatra mindazonáltal nincs panasz, a játékosok már várják a vb-rajtot, a vasárnapi, Kína elleni mérkőzést. Amint Bujka Barbara a költői kérdést feltette: „Jó ránk nézni, nem igaz?”

Valóban.

A center persze aztán elmagyarázta, mire gondolt: „Nyugodtan mondhatom, nagyon egyben van a társaság, a hosszú felkészülés összerántotta a csapatot, bizakodó vagyok a világbajnoki szereplést illetően.”

A medencés edzést konditermi foglalkozás követte – Ágó Renáta erőnléti szakember mozgatta meg az izmokat. Kazanyba nem lesz ott, de mint mondta, nincs ezzel baj, hiszen „A lányok tulajdonképpen már maguktól tudják, mit kell majd elvégezniük.”

A tornatermi tréinget pszichológusi felkészítés, kvázi csapatépítő játék, majd egy újabb edzés követte, avagy a felkészülés utolsó hazai napján tényleg mindenből kapott még némi ízelítőt a csapat. Kazanyban azonban már a mérkőzéseken lesz a hangsúly.



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - UVSE

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok