Horkai György: Nem mondhatok rosszat a játékosaimról

2015. június 17. 17:30

A fiúválogatottunk szövetségi kapitánya szerint a mieink jól játszottak Görögország ellen az 1. Európa Játékokon, de az Eb elődöntőjébe nem sikerült bejutni. Reakció a kapitánytól.

Fotó: Amler Zoltán

Ahogyan írtuk, a magyar fiúválogatott 10-10-es rendes játékidő után 5 méteresekkel vereséget szenvedett Görögország ellen a bakui Európa Játékokon.

A kapitány természetesen nem volt boldog, de nem hibáztatja a srácokat, akiket persze sokkal jobban megviselt a vereség, legtöbbjük első komoly téttel bíró meccsén van túl.

„Szerintem szépen, jól játszottunk, a fiúk nagyrészt betartották azt, amit kértünk. Azért ne feledjük, ez a görög csapat rettentően erős. Előzőleg azt mondtam, Montenegró és Görögország a legjobb csapatok, ehhez képest Montenegró a nyolcba sem jutott, hirtelen nem is tudom, így hogyan lesznek ott a világbajnokságon, amit ők rendeznek, és ahová az első nyolc helyezett kvalifikál. A görögök olyan szinten lőnek, olyan hatékonysággal és sebességgel, ami kiemelkedik a mezőnyből. Igen, most a 7-es játékosuk (Giannopoulos - a szerk.) lőtt öt gólt, de legutóbb, amikor ellenük játszottunk, éppen itt a felkészülési tornán, a centerük szórta meg magát. Ha nem az egyik, akkor a másik, örülök, hogy most centerből legalább nem voltak igazán hatékonyak. Nagy Ádám azért jól lefogta a centereiket, ő legutóbb nem volt itt, mint ahogyan Burián Gergő sem” – így a kapitány.

Igen ám, de Nagy Ádám hamar összeszedett két hibát, így az ő hiánya befolyásolhatta a meccs alakulását.

„Kétségtelen, de azt hiszem, eléggé jól megoldottuk azt az időszakot, Lóri is jól megcsinálta, amit kellett és a csapat is. Persze, az emberfóros szituációkban hiányzott Ádám lövőkészsége, passzolása. Viszont végre meg tudtuk csinálni támadásban, fórban, amit kértem, megtaláltuk az üres embereket, jól ment a játék. Persze, akadtak hibák, voltak bosszantóak is egy-két játékostól, sajnos, most így alakult."

Horkai György
korrektül elismerte, ezen a délutánon jobb volt az ellenfél. (Szó esett a játékvezetőkről egy kicsit az interjúszobában, a mester szerint korrektül fújtak, egyedül egy 5 méteres elmaradását lehetne számon kérni, amikor Teleki András küzdött a labdáért, de a síp néma maradt.)

„Nagy csata volt, nagy küzdelem, tisztességesen helyt álltunk, nem tudok csúnyát mondani a játékosaimra, tiszta lehet a lelkiismeretük. A srácokkal együtt mindent megtettünk a győzelemért, a görögök tényleg jobbak voltak, függetlenül attól, hogy ötméteresekkel nyertek. Viszont tényleg azt látom a csapatomon, hogy fejlődött, megemelem a kalapomat előttük, ahogyan küzdöttek-hajtottak” – mondta, és felidézte azt is, rettentően erős a nemzetközi mezőny, és tavaly az ifi világbajnokságon éppen 5 méteresekkel nyertük meg a döntőt, és a bronzmeccs is büntetőkkel dőlt el.

A sors nem mindig kegyes, most mi voltunk kevésbé szerencsések. A magyar csapat a szerb-olasz negyeddöntő vesztesével, azaz Olaszországgal játszik pénteken az 5-8. helyért zajló szakasz első felvonásán.

A videóban az 5 méterest hibázó Korbán Richárd véleményét is megmutatjuk. 
 
Amler Zoltán, Dobos Sándor (Baku)



E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok