Kezd alakulni

2015. június 12. 06:26

Szoros edzőmeccset játszott a magyar válogatott az olasz kerettel Ostiában csütörtök este.

Fotó: vlv.hu

A szerda este megsérült Német Toni a délelőtti edzésen még megjelent (felöltözve), s bár elmondta, hogy sokkal jobban érzi magát, mint szerdán este, a vezetés úgy döntött, hogy utazzon haza és vizsgálják ki alaposan a vállsérülését. Benedek Tibor egyelőre nem gondolkodik abban, hogy mást hívjon meg a helyére. Toni a délutáni járattal hazarepült.

Az esti meccset Campagna mesterrel egyeztetve kis pályán (ilyen lesz a bergamói Világliga szuperdöntőben) vívta a magyar és az olasz keret, pontosabban magyar részről 13-an játszottak, az olaszoknál a bő keret tagjai - számol be a vlv tudósítója.

Öt negyed volt a játékidő és az emberelőny ezúttal is "kettőt ért" , hiszen az első, sikeres próbálkozás után ismételni lehetett.

A magyar csapat gyorsabb és pontosabb volt, mint tegnap, sokáig vezetett (a negyedik negyed végén is), de az olaszok a végén fordítottak. Szoros meccs volt, sok szép magyar megoldással, ezt sokkal jobb volt nézni, mint a szerdait..

Fotó: vlv.hu

Benedek Tibor sem volt elégedetlen, de nem győzi hangsúlyozni, hogy még mindig csak az út elején járunk, meccsről meccsre haladva kell megszerezni a szükséges tudást és rutint.

Vámos Márton értékelése:

- Megmondom őszintén, ma jobban éreztem magam fizikálisan a tegnapi meccshez képest. Kezdek egyre jobban koncentrálni, úgy gondolom, hogy a feladatainkat, amiket Tibi kér tőlünk, kezdjük egyre jobban végrehajtani. A taktikával még sokat kell foglalkozni, de nyilván nem a negyedik napon várja el tőlünk senki a maximumot. Holnap játszunk egyet az amerikaiakkal, elkezdődik a római torna. Ettől a zt várom, hogy ugyanúgy, ahogy most, tegnapról mára javultunk mind fizikálisan, mind játékban, ott is javuljunk, napról napra jobbak legyünk.

Lévai Márton értékelése:

- A tegnapi meccsel ellentétben szerintem jól játszott a csapat. Mondjuk, teljesen mások voltak a körülmények is, hiszen például kis pályán játszottunk. Ami a saját teljesítményemet illeti, vannak még hibák, az évközi bajnoki meccsekhez képest itt sokkal gyorsabbak a lövések, fel kell venni a válogatott meccsek ritmusát, de rajta vagyok és úgy érzem, hogy jól is ment ma a védés.

A csütörtöki meccsen ők szerepeltek:

Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok.

Pénteken megkezdődik a római nemzetkö zi felkészülési torna, az amerikaiakkal kezdünk.

A torna programja: 

Június 12., péntek:


19 óra 20 perc: Egyesült Államok-Magyarország
20 óra 40 perc: Olaszország-Horvátország

Június 13., szombat:

19 óra 45 perc: Olaszország-Magyarország
21 óra: Horvátország-Egyesült Államok

Június 14., vasárnap:


15 óra: Horvátország-Magyarország
19 óra: Olaszország-Egyesült Államok



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok