Ez az arany a BVSC birtokában

2015. május 18. 07:28

A zuglóiak veretlenül nyerték meg a női ob I/b-s bajnokságot – soraikban világ- és Európa-bajnok játékosokkal, így Doroszlai Orsolyával, Rédei Katalinnal és Gruber Lauárval.

Fotók: BVSC

Az UVSE és a Szentes még bőszen csatázik a női bajnoki aranyéremét (az egyik fél harmadik győzelméig tartó párarcban 2–1-re a fővárosiak vezetnek), a másodosztályú bajnokságban eközben már bajnokot avattak.

Méghozzá százszázalékos bajnokot!

Az, hiszen a BVSC-Zugló mind a tizenkét mérkőzését megnyerte, 152–50-es gólkülönbséggel utasította maga mögé a mezőnyt.

„Le a kalappal a csapat minden egyes játékosa előtt, nagy dolog csont nélkül- pontveszteség nélkül- bajnoki címet elérni, akármilyen osztályban is játszik egy csapat. Minden szempontból jó ötletnek bizonyult elindulni a másodosztályban, hiszen akik egyébként kevesebb játéklehetőséghez jutottak, itt bátran és felszabadultan gyakorolhattak és a rutinosabb játékosok is- mind a kapuban, mind a mezőnyben- helyenként régi fényükben tündökölhettek. Az aranyérem pedig mindig szépen csillog- kortól és nemtől függetlenül, bármilyen bajnokságban és külön öröm, hogy mindennek hazai pályán lehettünk részesei! Gratulálok a lányoknak a bajnoki címhez!” – fogalmazott Gruber Laura, a zuglóiak játékosa, edzője.

Neve ismerős lehet mindazoknak, akik jártasak a női vízilabdában: no, nem feltétlen azért, mert a BVSC első osztályú csapatánál Petrovics Mátyás vezetőedző segítője, sokkal inkább azért, mert 1991-ben tagja volt az Európa-bajnokságot nyert magyar válogatottnak!

Ha végignézzük az alább közölt bajnoki aranynévsort, több ismerős nevet találunk a játékosok között is. Rögvest feltűnhet Doroszlai Orsolya neve. A világ- és Európa-bajnok Szalkay Orsolya néven vált egykoron híressé, a világ egyik legjobb kapusává. Bizony, még ő is ott áll a lécek között, és ha nem is régi fényben tündököl, de a jelek szerint meggyőző stabilitást ad a társainak. Hiába, no, a tudás nem vész el. Érdekesség, Doroszlai Orsolya lánya, Doroszlai Vanda az ob I-es csapat kapuját védi, avagy a család úgymond lefedi az egyesületben ezt a posztot.

Zsoldos-Rédei Kata nevét is olvashatjuk – az egykori kiváló bekk szintén világ- és Európa-bajnoki aranyérmet tud a vitrinben, avagy a fiatalok és az ellenfelek nem akárki mellett vízilabdázhatnak.

„Kiváló ötlet volt, hogy elindítsuk a csapatot a másodosztályú küzdelemben – fogalmazott Petrovics Mátyás, a BVSC női vízilabdáért felelős szakmai vezető, a nagycsapat edzője. – Az idősebb, sok nagy csatát, győzelmet megélt klasszisok mellett az első csapatba be nem férő játékosok sokat tanulhatnak, nem kell eligazolniuk, a BVSC kötelékében sportolhatnak tovább. És mint a jelek mutatják, sikerélményük is van.”

A női ob I/b végeredménye:
1. BVSC-Zugló 36 pont
2. Angyalföldi Sportiskola Diáksportegyesület 14 pont
3. Bánki Vízisport Egyesület 13 pont
4. Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club 13 pont
5. DSC-SI 12 pont

A bajnok BVSC névsora:
Doroszlai Orsolya, Trifán Dóra, Zsoldos-Rédei Kata, Mészáros Vanda, Bors Dorottya, Kárteszi Judit, Bálint Rebeka, Oravecz Rebeka, Szabó Stefánia, Szmodics Viktória, Kecskés Lili, Seres Mariann, Szívós Csenge, Holub Boglárka, Varró Réka, Simon Dominika, Pintér Kata, Pap Médea, Rajkort Renáta, Tóth Lili, Szabó Lili, Gruber Laura. Edző: Gruber Laura



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok