Vámos Márton: Azért helyreállt a világ rendje a végére

2015. április 09. 16:23

Bár Varga Dénes öt gólt lőtt a Partizan elleni idegenbeli mérkőzésen, Vámos Márton teljesítménye is figyelemreméltó volt, tekintve, hogy két gólját a lehető legjobbkor lőtte. Őt kérdeztük a fontos meccsről.

Fotó: Illyés Csaba

A Szolnok 13-7-re, végül magabiztosan nyerte meg a belgrádi Bajnokok Ligája-találkozót, annak ellenére, hogy 4-0 is volt a Partizannak az első negyedben. Fokozatosan jött fel aztán a Szolnok, Vámos Márton 4-3-ra szépített, második gólját pedig akkor lőtte, amikor az volt a kérdés, sikerül-e stabilizálni az előnyt a vezetés átvétele után. Sikerült, hiszen a gól azt eredményezte, hogy a nagyszünetre már kétgólos előnnyel mehetett a magyar csapat. A vége már sima lett, így a Szolnok továbbra is a csoportelsőség egyik várományosa.

Cseh Sándor vezetőedző azt mondta a meccs előtt, hogy fel kell készülnötök a belgrádi atmoszféra sajátosságára, amely bármelyik szerb fiatalt feldob és extra játékra késztet. Milyen volt a hangulat?
A Vasassal három-négy évvel ezelőtt már jártam ebben az uszodában Bajnokok Ligája-mérkőzésen, emlékszem, hogy akkor volt vagy 300-400 ultra, akik fantasztikus hangulatot teremtettek. Most nem voltak ott, egyáltalán nem olyan volt, mint akkor, azon a nagyon izgalmas meccsen. Sajnáltam is.

Sajnáltad?
Igen, mert szeretem, ha nagy a hangzavar, a hangulat, ha fütyülnek. Azt is élvezem, ha ellenünk szurkolnak, mert az azt jelenti, hogy jók vagyunk. Feldob.

Az elején ők voltak feldobódva.
Igen, ahogyan a Vasassal játszott meccs, így ez is izgalmas volt, legalábbis az elején. Megbeszéltük, hogy fiatalok, pörögni fognak, így is lett, valamiért nem kezeltük jól ezt a helyzetet, a meccs elejét. Emiatt mehettek el 4-0-ra. Aztán felébredtünk, és sikerült kiegyenlíteni, majd okos játékkal megnyerni a mérkőzést.

Mit mondott nektek Cseh Sándor 0-4-nél?
Őszintén szólva nem tudom, nem szoktam emlékezni a meccs után a részletekre, hiszen annyira benne vagyunk az eseményekben.

Ideges volt?
Nem, inkább nyugtatott minket, tudta, hogy ez egy rövidzárlat, ami el fog múlni. Később helyre is állt a világ rendje.

Mit szólsz ahhoz, hogy a Galatasaray pontot rabolt a Jugtól?
Bár a horvátokat kéne erről megkérdezni, de nem vagyok benne biztos, hogy a Dubrovnik nagyon sajnálta, hogy elbukta azt a két pontot. Mi úgy éreztük, hogy számolgattak, és jó nekik a harmadik hely. Nem hiszem, hogy a törökök ennyire jók voltak, persze ez is előfordulhat.

Ha így, ha úgy történt, az biztos, hogy a csoportelsőség a Szolnok és a Rijeka között dől el, az utolsó körben.
Kár, hogy a legvégén dől el, igazából ezt mi rontottuk el azzal, hogy a Jug otthonában kikaptunk. Azt a meccset meg kellett volna nyerni. Nem lesz könnyű Rijekában nyerni, ott mindig nehéz, de jó csapat vagyunk, képesek lehetünk erre.

Mit vársz a magyar bajnokság rájátszásától?
Még nem foglalkozom ezzel, hiszen nekünk még elég sok idő van a rájátszásig. Az ellenfelet várom, mondjuk úgy. Meg azt, hogy viszonylag simán be tudunk kerülni a döntőbe, ott pedig három meccset nyerni kell a bajnoki címhez. Nagyon örülnék, ha sikerülne.

Kemény napok elé néztek?
Vasárnaptól mindenképp, hiszen Tibivel elkezdjük a felkészülést a görögök elleni élet-halál meccsre. Nem tudom, mit talált ki, remélem, nem valami felmérőt, mint a Volvo-kupa előtt. Persze, ha azt, akkor azt kell teljesíteni. Nagyon szeretnénk megnyerni azt a meccset is, amivel végleg kijutnánk a világliga szuperdöntőre.
 
-d-



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok