Helytálltak Románia ellen a juniorok

2013. július 07. 11:36

A magyar juniorválogatott 10-7-re kapott ki a házigazda Romániától Nagyváradon.

A házigazda Románia ellen zárta a nagyváradi nemzetközi tornát a magyar juniorválogatott. A vendéglátók jól kezdtek a vasárnap délelőtti összecsapáson, az első negyedet 3-0-ra nyerték meg, pedig a meccs első momentumaként Csapó dobhatott ötméterest, de a lécet találta el. A második felvonásra feljavult Horkai György csapata és felzárkózott, a nagyszünetben így már 5-3 volt az állás.

Fotó: Szaka József

A harmadik negyed Gyárfás góljával indult, azonban egyenlíteni nem sikerült, sőt, a románok 8-4-re elléptek. Jansik Szilárd vezérletével ismét feltámadt a csapat, így a négygólos hátrányból a negyed végére már csak egy maradt. A záró nyolc percben végül csak Románia dobott gólt (kettőt is), a végeredmény 10-7 lett, a magyar csapat a harmadik lett a tornán.
 
„Nagyon hasznos volt ez a torna a felkészülésünk szempontjából. Már az is nagy szó, hogy egy felnőtt tornára hívtak meg minket, ahol jó csapatok szerepeltek és fizikálisan is erősebbek voltak a játékosaik. A románok elleni mérkőzésünk nem indult túl jól, kihagytunk egy ötméterest és ez azt hiszem megfogta a csapatot. Ők a világbajnokságra készülnek, nagyon jó a csapatuk és csúcsformában is vannak, így azt mondhatom, jó eredményt értünk el ellenük. Igaz, a kétes szituációkban azért megkapták a fújásokat” – értékelte a mérkőzést és a tornát Horkai György, a válogatott szövetségi kapitánya.
 
Ugyan a csapat tíz gólt is kapott, a kapuban György Dávid bravúrt bravúrra halmozott, a hajrában még egy ötméterest is védett.
 
„Azt beszéltük meg a mérkőzés előtt a szövetségi kapitánnyal, hogy én kezdek a kapuban. A támadásra most annyira nem figyeltünk, viszont a védekezésünk szerintem most működött a legjobban a három mérkőzés alatt. A blokkok még nem voltak az igaziak, de van elég időnk a világbajnokságig ezt kijavítani. A támadójátékunk egyébként végig rendben volt, tíz körül vagy fölötte dobáltunk felnőtt csapatok ellen. Ami az én teljesítményemet illeti, érzem magamon, hogy munkában vagyunk, de most jól ment a védés” – mondta el György Dávid, hogyan festett a meccs a kapuból.
 
Eredmény - nemzetközi torna, Nagyvárad, 3. forduló


Románia - Magyar juniorválogatott 10-7 (3-0, 2-3, 3-4, 2-0)
A magyar csapat góldobói: Jansik Sz. 2, Német, Lőrincz, Gyárfás, Manhercz, Sedlmayer 1-1
 
A másik mérkőzésen: Szlovákia - Nagy-Britannia 10-3
 



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - UVSE

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok