Hatalmas az érdeklődés

2014. november 13. 16:51

A vasárnapi gálameccsre megtelik a debreceni uszoda, a főszervező Varga Tamás büszke arra, hogy megálmodta, és segítőivel létrehozta az eseményt.

„Hamarosan találkozunk!” – köszönt el egymástól szerdán este, a Szolnok–OSC Bajnokok Ligája parti (11–9) után Varga Dániel a meccset a helyszínen megtekintő Varga Tamástól. „Rendben, Danikám, alig várom” – búcsúzott a debreceni vízilabda mindenese, edzője, szakmai vezetője, aki kitalálója, egyben főszervezője a vasárnapi, általunk is többször megemlített Legendák a vízben címet viselő rendezvénynek, amelyben újra vízben láthatjuk Sydney, Athén és Peking hőseit, valamint a jelenkor ászait, a magyar válogatottat.

Ne kérdés, nagy show várható.

„Nem akármilyen, az kétségtelen – mondta Varga Tamás. – Jegyet már csak korlátozott számban lehet kapni, óriási az érdeklődés, még a határon túlról is csak emiatt az esemény miatt érkeznek hozzánk. Amikor először fölvettem, azt kérdezték tőlem, vajon lesz-e majd érdeklődés. Azt mondtam, ha erre nem, akkor semmire Magyarországon. Igazam lett.”

A kétszeres olimpiai bajnok elmondása szerint állandóan cseng a telefonja, folyamatos a jegyek iránti kereslet, az uszoda korlátozott befogadóképessége miatt (közel 1500-as beférnek valahogy) értelemszerűen sokan kint rekednek, ezért kár, hogy a televízió nem közvetít az eseményről.

„A román választás miatt nincs közvetítő kocsija a Digi Sportnak, a szövetség hivatalos partnerének, de összefoglalók, riportok, interjúk készülnek majd, ezek láthatóak lesznek a csatornán” – adott tájékoztatást a „Csuviként” elhíresült bajnok, aki tekintettel arra, hogy bajnoki meccseken is beugrott már csapatában, bizonyosan bírni fogja a tempót.

„Nem emiatt az esemény miatt kezdtem el az edzéseket, azt egyértelműen a klubomért tettem. De kétségtelen, nem jön majd rosszul az erő vasárnapra sem. Nagyon várjuk a gálát, büszke vagyok arra, hogy létrehoztuk, köszönöm mindenkinek, aki segített benne, külön kiemelve Becsky István elnök urat! Ahogy mondani szokták, nélküle, nélkülük nem jött volna létre.”


Mondani sem kell, a keddi Világliga-találkozó (Benedek Tibor csapata Szlovákia ellen kezdi meg szereplését) iránt sem közömbös a nép, ezen a partin is telt ház várható, avagya sportág népszerűsége töretlen.

– a.z. –





BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok