Georgios Morfesis: Ma elég rosszul játszottunk

2014. július 18. 23:28

A nők mezőnyében a görög válogatott már a keresztbejátszásra összpontosít, bár gőzerővel készülnek mellette az igen fontos vasárnapi, hollandok elleni összecsapásra is.

Fotó: Szaka József

A görög szövetségi kapitány, Georgios Morfesis úgy véli, a legnagyobb gond a magyarok ellen a helyzetkihasználással volt, leginkább azon kell javítani.

Az elmúlt időszakban többször is játszott a görög csapat a magyar ellen, és győzött is, például a Világligában. Mi hiányzott most?
Nagyon rosszul játszottunk. Rengeteg lehetőségünk lett volna gólt szerezni, egyenlíthettünk volna, lehetett volna az eredmény 6-6 is akár. Nagyon rosszul helyeztük a labdát támadásban, ez volt az egyik fő probléma. A másik, amit előre tudtunk, hogy nagyon nagy nyomást fog ránk gyakorolni a magyar válogatott, mégsem tudtunk rá kellően felkészülni, nem voltunk már a mérkőzés elején kész a válasszal. Időnként tudtunk változtatni, közelebb is jöttünk néhány találattal, de még így is nagyon sok helyzetünk kimaradt.

Három kulcsembere volt a korábbi találkozókon a görögöknek a mieinkkel szemben? Asimaki, Plevitrou és Tsoukala. Kitüntette őket figyelmével a magyar védelem?
Több kiemelkedő játékosunk is van. Persze, Asimaki és Tsoukala nagyon fontosak számunkra, Asimaki elég sok kiállitást kiharcolt, Tsoukala pedig két-háromszor rést is talált a magyarok védelmén, a gond nem az volt, hogy kivették volna őket a játékból a magyar védők. A magyarok szövetségi kapitánya nyilván reagált arra, ahogy ők játszottak, de tényleg a helyzetkihasználás volt a fő probléma, az még emberelőnyben is gondot jelentett.

Érzett a csapat nagyobb nyomást amiatt, hogy az ellenfelet dörgő ováció biztatta a lelátókról?
Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy ez így lesz. Fiatal csapat a miénk, a lányoknak fejben biztosan nem tett jót, számomra nem okozott különösebb meglepetést.

Hogyan lehet erre felkészülni?
A taktikára kell koncentrálni, de sajnos nekünk ez nem sikerült kifogástalanul, rögtön az elejétől fogva. A magyaroknak volt néhány könnyű kontrájuk, ami könnyű góllal végződött. Ez mindig nagyon rossz érzés. Megpróbálsz változtatni, jól csinálni a dolgokat, visszajössz két gól különbségre, aztán ilyen könnyedén átjutnak a védelmen: ez nagyon lehúzza a játékosokat. A támadásokat jól felépitettük, de a helyzeteket kihagytuk, a védekezésünk pedig nem volt jó.

Milyenek most a válogatott esélyei?
Tudtuk, hogy a továbbjutó helyek három csapat, a magyar, a holland és a görög között fognak eldőlni. Most meglátjuk, mi lesz a hollandok elleni találkozónk végeredménye, de leginkább a keresztbejátszásra kell koncentrálnunk.

Magyarország nagyon szoros csatában maradt alul a hollandokkal szemben. Milyen képet mutat majd a görögök elleni mérkőzésük?
Magyarország jól játszott a hollandok ellen, csak túl sok volt a szerencsétlen szituáció. Ma a magyarok jobban játszottak, mint akkor, ez nem is kérdés. A hollandok egyébként nagyon jó kondícióban vannak, mentálisan és fizikailag egyaránt. Meg kell néznünk a mai meccsről készült felvételeket, észrevenni a hibáinkat és ezek kielemzésével készülni a következő összecsapásra. De tényleg, ami igazán fontos, az a keresztbejátszás.



E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok