Tóth Márton az erőnléti sporttudományos konferencián

2014. május 27. 11:33

Telt házas előadások, 230 látogató, 5 külföldi előadó, összesen 17 elméleti és gyakorlati bemutató 2 helyszínen: röviden így lehet összefoglalni a május 23-án megrendezett első Nemzetközi Erőnléti Edző Sporttudományos Konferenciát Telkiben.

Az esemény várakozáson felüli sikert aratott, mind a résztvevők, mind a szakma körében. A nagy érdeklődésre való tekintettel a látogatói jegyek már három nappal az esemény előtt elkeltek. Mindez a konferencia magas szakmai színvonalának volt köszönhető, hiszen nemzetközileg elismert hazai és külföldi előadók szerepeltek a programban.

A konferencia fővédnöke dr. Jeremy Moody volt, aki a cardiff-i egyetem erőnléti edző tanszékének vezetője, az Egyesült Királyság Erőnléti Edző Szövetségének korábbi elnöke. Ő nemcsak elméleti szakember, a mai napig tart edzéseket rögbiseknek és kerekesszékes rögbiseknek. A hazai előadók széles körben képviseltették magukat: gyakorlati bemutatót tartott Horváth Tamás judo szakedző, a férfi-vízilabdaválogatott erőnléti edzője, Tóth Márton válogatott vízilabdázó segítségével.

Az elméleti előadók közt olyan szaktekintélyek szerepeltek, mint Dr. Gyömörei Tamás az ETO FC szakmai vezetője, Holanek Zoltán, a Magyar Felnőtt Férfi Futball Válogatott erőnléti edzője, vagy Dömötör Edit, a TF Terhelés-élettani Labor tudományos munkatársa, edzésdiagnosztikai és kardiotréning szakember. A konferencia szakmai partnerei voltak a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Edzők Társasága, valamint a Magyar Sporttudományi Társaság.

Nem csupán az előadók, hanem a konferenciára látogatók közt is neves szakembereket találhattunk, mint Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya vagy Kökény Beatrix, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, az FTC kézilabda utánpótlás szakágvezetője. 

„Az erőnléti edzés fontosságát a saját bőrömön érzem, így tapasztalatból mondhatom, hogy a legtöbb helyen alkalmazott hagyományos súlyzós edzések kora
már lejárt. Úgy látom, hogy amit ez a konferencia és a Magyarországon már elérhető erőnléti edző és korrektív sportrehabilitációs tréner képzések képviselnek, olyan hosszútávon alkalmazható módszerek összességét nyújtják, mely pozitív hatással lehet a versenyzők pályafutására, így magára a magyar versenysportra is. A magyar sport sikerei jelentős részben azon múlnak majd a jövőben, hogy van-e olyan edző a csapatoknál, aki tud segíteni a sérülésmentes teljesítményfokozásban” –
nyilatkozta Tóth Márton.



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok