Vincze Balázs: 10-12 játékost szeretnénk

2014. május 23. 12:12

A Szegedről távozó szakember volt a Digi Sport reggeli műsorának egyik pénteki vendége. Hamarosan bemutatják az OSC keretét.

Szombathy Pál kérdésére Vincze Balázs elmondta, természetesen nem volt könnyű megszerezni a harmadik bajnoki bronzérmet, legalábbis nehezebben született meg most, mint tavaly vagy tavalyelőtt.

"Ezt a legszebbnek neveztem, nemcsak az edzői, hanem a játékospályafutásom szempontjából is. Nagyon megszenvedtünk érte. Ha egy csapat nem kerül a döntőbe, akkor azt nagy valószínűséggel kudarcnak éli meg. 1996-ban az olimpiai döntőbe például nem jutottunk be, és aztán a bronzmeccsen már a játékunk olyannak tűnt, mintha nem is lett volna érdekünk megnyerni. Természetesen megtettünk akkor is mindent, de a fej másként működött" - mondta Vincze Balázs.

A csapatot sújtó körülmények (szponzor, sérülések, eltiltások) ellenére is sikerült a bronzérem megszerzése, így az nagy bravúr. Az elődöntős klubok közül mindegyiket megverte legalább egyszer a Szeged tavasszal, ez előrelépés ahhoz képest, hogy az elmúlt két szezonban a bajnokság második felére elfogyott a csapat.

Vincze Balázs azt mondja, nem támogatói kérdés volt az, marad-e a csapatnál vagy sem. A kupadöntő után nem sokkal az Eger odahaza verte a csapatot, majd a Honvéd ellen is kikapott a Szeged, ezután döntötte el a szakember, hogy ha nem jut döntőbe a társaság, továbbáll.

"Magamban nem éreztem volna, és most sem érzem azt, mit kellene mondanom, hogyan tudunk bejutni a döntőbe. Az, hogy most úgy alakult, van egy továbblépési lehetőségem, novemberben még sem én, sem más nem tudhatta" - utalt az OSC-vel közös kihívásra.

"A szolnokiak úgy megerősödnek a következő szezonra, hogy már-már verhetetlenné állnak össze, annak ellenére, hogy verhetetlen csapat nincsen. Az őket követő csapatok közé szeretnénk mi is beállni. Erre az anyagi lehetőségeink, az önkormányzatnak és érdekes módon a Szegedről távozó A Híd csoportnak hála, meglesznek. Folynak a tárgyalások, csütörtökön lesz egy sajtótájékoztató, akkor remélem, a teljes kerettel meg tudunk jelenni a nyilvánosság előtt" - tette hozzá Vincze Balázs, aki a beszélgetés végén megemlékezett a csütörtökön elhunyt Gedővári Imréről, aki az Újpest 20 évvel ezelőtti BEK-győzelme idején a lila-fehér klub elnöke volt.

Hogy milyen nevek hangoztak el az OSC kapcsán, azt nem áruljuk el, a videó végén viszont szó esik róluk. 
Katt!



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok