Női Euroliga: UVSE, Dunaújváros - mindent bele!

2022. február 25. 20:15

A sorozat negyeddöntőjének szombati, második meccsein Benczur Márton csapata az orosz Kirishi ellen egygólos hátrányt igyekszik ledolgozni (Hajós-uszoda, 18:00), Mihók Attila együttese a görög Olympiacos ellen ötgólos hátrányból kezdi a partit (Dunaújváros, 17:00).

Fotók: MVLSZ

A legrangosabb női klubtorna, az Euroliga sorsdöntő szakaszában a negyeddöntő második mérkőzései következek. Az oda-visszavágós párharcok tétje nem kisebb, minthogy melyik az a négy csapat, amely a négyes döntőbe kerül.
 
Erre minden esélye megvan a bajnok UVSE-nek, amely az orosz Kirishi otthonában nagyszerű játékkal rukkolt ki, 6-3-as hazai vezetés után sem tört meg, és csupán egyetlen góllal maradt alul. Benczur Márton természetesen bízik csapatában, bízik abban, hogy - bár nagyon nehéz összecsapásra van kilátás - sikerül felülmúlni az orosz válogatottakkal felálló riválist. A találkozó ezen a felületen ÉLŐBEN követhető! 
 



Kevésbé tűnik reálisnak a sorozat címvédőjét, a görög Olympiacost fogadó Dunaújváros legjobb négy közé jutása, hiszen Athénban ötgólos vereséggel távozott. Ennek ellenére a városban igencsak megadják a módját a meccsnek, várhatóan telt ház előtt ugranak majd neki a Fabó Éva Sportuszodában ellenfelüknek.
 
„A görögök ellen játszottuk tavaly az Euroliga-döntőt, csak egy góllal kaptunk ki, de többször mondtam, akkor mérsékeltebben foglalkoztattak légiósokat a járvány miatt, így kevésbé nőttek fölénk. Az Olym­piacos egyértelműen a kontinens topcsapata, a spanyol Sabadellhez hasonlíthatom, tehát nem azonos a két klub célja és a befektetése ezek eléréséhez. Ettől függetlenül az első találkozóra alapozva óriási motivációt érzek magamban és a lányokban is ahhoz, itthon egy olyan riválist, amely a végső győzelemre is esélyes, megszorongassunk, esetleg nagyon jó teljesítménnyel akár legyőzzünk. Ez hatalmas élmény lehetne nemcsak a csapatnak, hanem az egész egyesületnek, beleértve az utánpótlást és a szurkolókat is. Főleg, hogy a görögökkel soha nem játszottunk Dunaújvárosban, ezért örülünk, hogy egy ilyen nagyszerű klubot üdvözölhetünk. Ám reméljük, ismételten ízelítőt kapnak a dunaújvárosi keménységből" - vezette fel a mérkőzést Mihók Attila a csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján.
 

A csapatkapitány, olimpiai bronzérmes, az athéni meccsen négy gólt jegyző Garda Krisztina jó mérkőzést vár, amelyen reméli, mindenki rendelkezésre tud állni: „Az athéni eredmény még szorosabb is lehetett volna, ha higgadtabbak vagyunk, miután egy gólra felzárkóztunk a mérkőzés során. Akkor viszont a csapatot és engem is elvitt a hév, hogy a jó periódust kihasználva hátha még fordítani is tudunk. Sajnos emiatt kaptunk több elkerülhető gólt, ebben mindenképpen változtatni kell, ami meg jól működött, azt meg kell tartani. A mutatott játékra összességében nem lehetett panasz. Nagyon remélem, telt ház, fantasztikus hangulat lesz az uszodában szombaton, és kiváló találkozót játszhatunk a Pireusszal."
 
Fontos persze kiemelni, hogy ebben az évben a negyeddöntő vesztesi vigaszágra kerülnek, avagy számukra a LEN-kupa négyes döntőjét rendezik meg.
 
Női Euroliga, negyeddöntő - második mérkőzések
2022. február 26., szombat

Dunaújvárosi FVE-Olympiacos Piraeus (görög), Dunaújváros, 17:00 - az első mérkőzésen: 9-14
 
Astralpool-Sabadell (spanyol)-Ethnikos Piraeus (görög), 17:45 - az első mérkőzésen: 13-8
 
UVSE-Hunguest Hotels-Kinef Surgutneftegas Kirishi (orosz), Hajós-uszoda, 18:00 - az első mérkőzésen: 7-8
 
Uralochka Zlaoust (orosz)-Plebiscito Padova (orosz) - ELHALASZTVA - az első mérkőzésen: 11-8
 
 



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok