A Fradi nyerte a magyar BL-rangadót Egerben

2019. március 15. 19:37

Varga Zsolt együttese 12-9-re nyert a Bitskey-uszodában, így hétpontosra növelte előnyét a még továbbjutást érő negyedik helyen Dabrowski Norbert csapatával szemben.

Fotók: Fehér Anna

Miután Decker Ádám rögvest az első percben két személyi hibát gyűjtött be egy FTC-támadás során, Dabrowski Norbert már az első negyed közepén bevetette bekkben a 17 esztendős BL-újonc Sári Andrást, ami utalt a keretek közötti különbségre is. A kétségtelenül erősebb ferencvárosi jól kezdett, hiszen az ötméterest Varga Dénes lőtte be, majd az egyedül hagyott Pohl Zoltán átlövése akadt be. A negyedet végül megmentette a hazai együttes, hiszen nem nőtt a különbég, sőt egyre csökkent: Angelos Vlachopoulos két lövése lepte meg Vogel Somát, Nikola Murisics szépségdíjas centerakciója is gólt ért, miközben odaát csak Aaron Younger lőtt be egy fórt. S ha már a fórok: az Eger kihagyta mindkét lehetőségét.

A hevesiek a folytatásban sem ebben a műfajban jeleskedtek leginkább, így pedig nem tudtak közelebb férkőzni. Vámos Márton emberelőnyös góljára Hosnyánszky Nortbert szabaddobásból, Szlobodan Nikics pontos húzására Vlachopoulos büntetőből válaszolt – Vámos bombájára nem érkezett „csak” válasz. Lehetett volna három is Varga Zsolt csapatának az előnye, de nem sikerült élni a lehetőségeivel, így meccsben volt az Eger.

Fordulás után Varga Dénes hajszálpontos lövése hozta meg a vendégeknek a plusz hármat, majd miután a kedden a válogatottban bemutatkozó Gyárfás Tamás begyűjtötte a harmadik hibáját, és Stefan Mitrovics belőtte a mintaszerűen megjátszott emberfórt, 9-5-re vezetett az FTC. Az Eger ugyan utána csak belőtt egy fórt (ekkor Pohl pontozódott ki) a hátrányokat remekül megoldó riválisa ellen, de a vendégek magabiztosak voltak. Sedlmayer Tamás találatával lett újra négy közte, Varga büntetőjével öt, miközben egy páros kiállítás során Decker Ádám és Jansik Szilárd fejezte be a meccset. Az Eger beletörődött a sorsába, beletörődött abba, hogy a szezonban hatodszor is az FTC nyeri kettejük meccsét, beletörődött abba, hogy a Bajnokok Ligájában a minimálisra csökkentek az esélyei a továbbjutásra. A teljesen átalakult, megfiatalított csapat ebben a kemény csoportban mindent megtett, de afféle egri tanulóévről beszélhetünk.

A magyar bajnok FTC ellenben a csúcsra tör, talán kijelenthetjük, valahol már a BL későbbi szakaszára készül. A záró menetet persze még lejátszotta a két együttes, szépségdíjas gólokat jegyezhettük fel, amelyek közül kiemelkedik Hosnyánszky Norbert „szokásosnak mondható” pazar csavargólja és Varga Dénes klasszisvillanása. Az Eger becsülettel küzdött, Valics Bence ekkor nagyokat védett, 3-1-re hozta a házigazda az etapot, így az FTC 12-9-re nyert végül.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA, 10. FORDULÓ
A-csoport
ZF-Eger–FTC-Telekom 9-12 (3-4, 2-3, 1-4, 3-1)



Gólszerzők:
Vlachopoulos 4, Hosnyánszky 2, Murisics, Rasovics, Sánta, ill. Varga Dénes 5, Vámos 2, Sedlmayer, Pohl, Nikics, Younger, Mitrovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmény
Pro Recco (olasz)–CNA Barceloneta (spanyol) 8-3

További program
Március 16., szombat

Dinamo Moszkva (orosz)–AN Brescia (olasz), 19:15
Crvena Zvezda (szerb)–Steaua Bucuresti (román), 20:30

Az állás: 1. Pro Recco 30, 2. Brescia 20, 3. Barceloneta 19, 4. FTC 19, 5. Eger 12, 6. Dinamo Moszkva 9, 7. Steaua 3, 8. Crvena Zvezda 0

B-csoport
Jug Dubrovnik (horvát)–Waspo Hannover (német) 18-7

További program
Március 16., szombat

Olympiakosz Pireusz (görög)–Szolnoki Dózsa, 15:00 – tv: Sport2
Jadran Split (horvát)–Spandau 04 (német), 19:00
BPM Sport Management (olasz)–Mladost Zagreb (horvát), 20:30

Az állás: 1. Dubrovnik 28, 2. BPM Sport Management 19, 3. Olympiakosz 15, 4. Szolnok 15, 5. Mladost 8, 6. Spandau 7, 7. Jadran Split 6, 8. Hannover 6

A további program
11. FORDULÓ - 2019. MÁRCIUS 27.
A-csoport

CNA Barceloneta-FTC-Telekom
Crvena Zvezda-Dinamo Moszkva
Steaua Bucuresti-Pro Recco
AN Brescia-ZF-Eger
B-csoport
Szolnoki Dózsa-Spandau 04
BPM Sport Management-Jug Dubrovnik
Mladost Zagreb-Olympiakosz
Waspo Hannover-Jadran Split

12. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 13.
A-csoport

CNA Barceloneta-Dinamo Moszkva
FTC-Telekom-Pro Recco
Crvena Zvezda-AN Brescia
Steaua Bucuresti-ZF-Eger (április 12.)
B-csoport
Spandau 04-Olympiakosz
BPM Sport Management-Waspo Hannover
Mladost Zagreb-Jadran Split
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik

13. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 24.
A-csoport

CNA Barceloneta-Crvena Zvezda
FTC-Telekom-Steaua Bucuresti
Dinamo Moszkva-ZF-Eger
Pro Recco-AN Brescia
B-csoport
Szolnoki Dózsa-BPM Sport Management
Spandau 04-Mladost Zagreb
Olympiakosz-Waspo Hannover
Jug Dubrovnik-Jadran Split (április 23.)

14. (UTOLSÓ) FORDULÓ - 2019. MÁJUS 15.
A-csoport

ZF-Eger-CNA Barceloneta
AN Brescia-Steaua Bucuresti
Pro Recco-Crvena Zvezda
Dinamo Moszkva-FTC-Telekom
B-csoport
Jadran Split-Szolnoki Dózsa
Waspo Hannover-Mladost Zagreb
Olympiakosz-BPM Sport Management
Jug Dubrovnik-Spandau 04

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok