A Dunaújváros nyerte a rangadót, így már biztos elődöntős

2019. március 02. 16:43

A női bajnokság második helyet eldöntő összecsapása egyenlő erők küzdelmét hozta, ám Mihók Attila csapata a végén kihasználta a BVSC hibáit, így 8-7-re győzött. Az Eger a Honvédot győzte le.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

Nem vitás, „olvasta” a rangadón mindkét csapat a másik játékát, így végig roppant brusztos játék dominált a vízben, egyértelműen a küzdőszellem domborodott ki. Ha egyvalakit ki kell emelni a 8-7-es győzelemmel záruló partin, akkor az Garda Krisztina. A négy lőtt gólja adja magát persze, de egyrészt meg kell jegyezni, hogy milyen fontos pillanatokban jegyezte, másrészt miután alapvetően védőjátékos, a hátsó munkájáról sem szabad megfeledkezni. A két ragyogó találata mellett a 6-5-ös vezetést érő góljánál szerencséje volt, hiszen a támadóidő végén távolról ellőtt labdája Takács Orsolya blokkoló kezéről pattant a kapuba – a szerencséért mondhatjuk, alaposan megdolgozott.

Dolgozott, sokat dolgozott persze a pontért a BVSC is: nagyszerűen megoldotta, hogy Vályi Vandáék nem tudjanak lefordulni, kihúzva ezzel a rivális egyik méregfogát. Ugyanakkor Petrovics Mátyás alakulata a második félidőben lélektanilag fontos pillanatokban hibázott emberelőnyben, illetve a végén koncentrációs hibák vezethettek oda, hogy az újvárosiak jutottak lepattanó gólig, vagy éppen ötméteresig.

A felek stabilitása mellett ki lehet még emelni Tóth Eszter és Laura Aarts, avagy a két kapus teljesítményét, Gyöngyössy Anikó centermunkáját és meseszép csavarját (ha nem szed össze olyan hamar két személyi hibát…), Geraldine Mahieu küzdését, Kuna Szonja aktivitását, vagy éppen Menczinger Kata irányítását.

Ami szánszerűséget illeti: a BVSC 3-2-ig vezetett, ám onnan fordított a Dunaújváros, 5-5 és 6-6 is állt a táblán, ám Mahiueu szemfüles gólja és Gurisatti Gréta kiharcolt ötösét pimaszul értékesítő Garda találata mindent eldöntött – a végén Leimeter Dóra csak szépíteni tudott.

Mindez azt jelenti, hogy a decemberi bajnoki összecsapáshoz hasonlóan a Szőnyi úton 8-7-re nyerő Mihók Attila irányította csapat biztosította második helyét, ezáltal az elődöntőbe kerülését.

Az Eger magabiztosan 12-4-re győzte le a Honvédot.

Női OB I., Alapszakasz, 17. forduló



Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló 8-7 (1-2, 2-1, 2-1, 3-3)
Gólszerzők:
Garda 4, Menczinger, Mahieu, Luka, Szellák, ill. Illés 2, Leimeter 2, Takács O., Kuna, Gyöngyössy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–Budapesti Honvéd 12-4 (3-1, 3-0, 4-0, 2-3)
Gólszerzők:
Szilágyi D. 4, Miklós R. 2, Mchunu 2, Ráski, Rocska, Molnár D., Pulyblank, ill. Faragó B. 2, Rajkort, Ármai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Korábban játszották
UVSE-Hunguest Hotels–RB-Tatabánya 19-3
Szeged SZTE– Hungerit-Szentes 11-12

Az állás: 1. UVSE 45, 2. Dunaújváros 39, 3. BVSC 31, 4. FTC 31, 5. Eger 24, 6. Szentes 18, 7. Szeged 7, 7. Tatabánya 7, 9. Budapesti Honvéd 0



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok