Péntek, 20 óra: Olympiakosz-FTC a Komjádiban - tét az Európai Szuperkupa!

2018. november 29. 16:00

A magyar bajnok, Euro-kupa címvédő a Bajnokok Ligája-győztes görög sztárcsapat ellen méri össze az erejét. Varga Zsolt vezetőedző tüzes, harcos meccsre számít.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

2017 után idén is Budapest ad otthont a férfi Európai Szuperkupa-meccsnek, amely hatalmas sportdiplomáciai siker. A Magyar Vízilabda Szövetség által is támogatott összecsapáson a Bajnokok Ligája-győztes Olympiakosz Pireusz és az Euro-kupa-címvédő Ferencváros mérkőzésére a Császár-Komjádi Sportuszodában kerül sor, ahol a két csapat 20 éve már játszott egymás ellen nemzetközi kupamérkőzésen. Akkor a KEK-döntő visszavágóján a magyar együttes nyert 8-6-ra, így ledolgozta egygólos hátrányát és megnyerte a trófeát.
 
A pénteki szuperfinálé sajtótájékoztatóját csütörtökön délután tartották a Groupama Arénában, melyen Aleksandar Sostar, a LEN Büro-tagja, Gianni Lonzi, a LEN Vízilabda Technikai Bizottságának elnöke, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert, az FTC Vízilabda Szakosztályának elnöke, Varga Zsolt, az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője, Varga Dénes, az FTC-Telekom Waterpolo csapatkapitánya, Theodoros Vlachos, az Olympiakosz Pireusz vezetőedzője, valamint Josip Pavic, az Olympiakosz Pireusz csapatkapitánya vett részt. Mindannyian nagy küzdelemre számítanak.

 
„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy itt lehetünk, és újra Magyarország adhat otthont az Európai Szuperkupának, köszönjük a lehetőséget a LEN-nek és a támogatásnak a Magyar Vízilabda Szövetségnek, mellyel lehetővé tették, hogy megrendezzük a finálét. Messziről indulva jutottunk el idáig, ugyanis a Ferencváros öt éve még a kiesés ellen harcolt az ob I-ben, mostanra pedig a kétszeres Euro Kupa-győztesként és magyar bajnokként játszhatunk a világ egyik legjobb csapata, az Olympiakosz Pireusz ellen. Szeretnénk a klubnévhez méltó módón szerepelni. Célunk, hogy a vízilabda élvonalában ragadjunk, a legjobbak között. Örömmel vállaltuk az Európai Szuperkupa házigazdájának szerepét, hiszen nagy dolog a magyar vízilabdának és a Fradinak, hogy megrendezheti ezt a rangos eseményt” - köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit Madaras Norbert, az FTC Vízilabda Szakosztályának elnöke.


„A Magyar Vízilabda Szövetség számára hatalmas öröm, hogy 2018-ban is Európai Szuperkupán láthatja vendégül a legjobbakat – a Ferencvárossal közösen rendezendő esemény biztos vagyok benne, hogy kiválóan szolgálja majd a sportág népszerűsítését. A Bajnokok Ligája címvédő görög Olympiakosz Pireusz és a magyar bajnok, Euro-kupagyőztes Fradi csatája nem mindennapi küzdelmet ígér a rangos trófeáért, szóval felejthetetlen este elé nézünk a Komjádi Béla Sportuszodában. Arról nem is beszélve, hogy a dunaújvárosi lányok Kirishiben aratott fantasztikus diadalával esély mutatkozik arra, hogy elmondhassuk, mindkét nem legjobbja magyar csapat” - vette át a szót Vári Attila, a Magyar Vízlabda Szövetség elnöke.


„A Szuperkupa a Ferencváros ellen az európai vízilabda ünnepe lesz, Európa egyik leghíresebb sportuszodájában, a Komjádiban. Nagyon motiváltak vagyunk és győzelemre készülünk. Európa bajnokaként szeretnénk ezt a trófeát is elhódítani és egy fantasztikus évet zárni” - fogalmazott röviden, ám annál velősebben Theodoros Vlachos, az Olympiakosz Pireusz vezetőedzője.

„Nagyon hosszú utat tettünk meg idáig, nagy megtiszteltetés itthon fogadni a BL-győztes és nagy múltú Olympiakosz Pireusz csapatát, amely az elmúlt évtized nemzetközi vízilabdájának egyik főszereplője. Az Olympiakosz erősségének a kiváló játékoskereten túl az összeszokottságot látom, hiszen a csapat gerincét alkotó játékosok hét-nyolc éve együtt játszanak. Úgy érzem, mindkét együttes számára hasonlóan fontos ez a trófea. Tüzes, harcos meccsre számítok” - bizakodott Varga Zsolt, az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője.

„Ez egy olyan egyedi lehetőség, melyet tavaly nem sikerült megragadnunk, ám idén szeretnénk! Extra motivációt jelent számunkra, hogy immáron második alkalommal szállhatunk harcba Euro Kupa-győztesként a legértékesebb trófeáért" - zárta a sajtótájékoztatót Varga Dénes, az FTC-Telekom Waterpolo csapatkapitánya.
 
Utoljára 1993-ban sikerült Euro-kupa-címvédőnek elhódítania a trófeát. Reméljük, hogy ezt a hosszú sorozatot holnap este sikerül megszakítania a zöld-fehéreknek.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok