Értékelések Szolnokról: „Nem lehetünk elégedetlenek”

2013. október 26. 21:50

Vélemények az egészen kiváló mérkőzést hozó Szolnok–Rijeka BL-csata után. A 10-10-nek egy picit mi örültünk jobban – de csak egy picit.

Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója:
„Picit savanyú a szőlő”


Lehetett volna ennél is jobb?
Lehetett volna, de szerintem ebben a meccsben most nem volt több. Ha nem követünk el néhány gyermeteg hibát egy-egy rijekai gól előtt, akkor alakulhatott volna másképp, ennek ellenére nem lehetünk elégedetlenek, hiszen egy nagyon jó csapat ellen értük el ezt az eredményt. Ha ezeken a hibákon túl tudnánk lépni, akkor lenne igazán jó, ennek ellenére ez a döntetlen szerintem nagy dolog, kár, hogy végül is hazai pályán értük el, csupán emiatt savanyú a szőlő picit.

Esély a visszavágón?
Ugyanilyen jól, vagy még jobban kell játszani kint. Ami tetszett, hogy a játékosok nagyon sokat változtak a nagyváradi selejtező óta, a hozzáállásuk nagyon tetszett, szó sem volt már arról, hogy bekerül a nadrág a vízbe, aztán meglátjuk. A meccs nagy részében nagyon fegyelmezetten, nagyon céltudatosan játszottak, a kapusunk remek teljesítményt nyújtott, ez nálunk nagyon fontos egy ilyen szintű csapat ellen. Veszíteni valónk nincs, úgy alakult, hogy több remek csapatnak ez a kör lesz a végállomás – kimegyünk Rijekába, és megpróbálunk játszani egy hasonló meccset.

Decker Attilára nem lehetett panasz (Fotó: MTI)

Decker Attila
„Ez olyan lökést adhat, hogy mostantól biztos elindulunk felfelé”


Ahogy hallottam a meccs végén, azt mondtad Benedek Tibornak, hogy végül sikerült megfelelni a kérésének: remekelni a Rijeka ellen.
Igen, Tibor beszélt Szűcs Andrissal (a sportlap újságírója), és rajta keresztül üzent, hogy reméli, borsot török majd Varga Dani és Dumi orra alá. Úgy gondolom, ez sikerült, és örülök, hogy ezzek sikerült megtörni egy rossz szériát, illetve, nem is rossz széria...

...mondjuk úgy, magadhoz méltóbb volt ez a teljesítmény.
Igen, de itt nem csak rólam van szó, hanem az egész csapatról. Ez egy csapatjáték, a kapus olyan helyzetben van, hogyha jól védenek előtte, akkor neki is megy, ha nem, akkor lehet bárki, nem fog csodát tenni. Úgy gondolom, jól védekeztünk, persze, akadt néhány gyermekded hiba, ami bosszantó volt. Ettől függetlenül nemzetközi szintű mérkőzést játszottunk, a Rijeka a világ egyik legjobb csapata, és öröm volt nézni, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani a gyönyörű új uszodánkban. Ez olyan lökést adhat, hogy mostantól biztos elindulunk felfelé.

És a visszavágó? Ikszről indulva, Horvátországban...
Természetesen még most ők a favoritok. Ez a döntetlen arra lesz elég, hogy lelkileg még jobb állapotba kerüljünk, ráadásul láttuk, hogy a Rijeka edzője marha bosszús volt a meccs végén. Úgy gondolom – Dani nyilatkozatait is olvasva –, hogy ők itt egy többgólos győzelemre számítottak. Ezek után oda fognak figyelni, jobban fognak videózni, készülni – de mi is. Úgy fogunk kimenni, hogy győzni akarunk. Optimistán kell hozzáállni, másként nem is lehet – most is ezt tettük, és be is jött.

Hosnyánszky Norbert
„Jó csapat lennénk, ha fegyelmezettebben játszanánk”


Több volt benne?
Ha elöl nem vagyunk annyira fegyelmezetlenek néhányszor, és ebből nem kapunk lefordulásgólokat, akkor még jobb is lehetett volna a végeredmény. Persze, ez egy jó csapat... És mi is azok lennénk, ha fegyelmezettebben játszanánk...

A harmadik negyed lógott ki nagyon a „műsorból”, mi volt akkor a baj?
A szünetben megbeszéltük, hogy türelmesen végigjátsszuk a támadásokat, és ha úgy adódik, akkor inkább eldobjuk a sarokba a labdát, csak ne forduljanak le, mert azt nagyon jól csinálják. Ezek után mi történt? Ellőttük idő előtt a labdákat, amikből szépen le is fordultak. Lehet, hogy legközelebb az ellenkezőjét kell mondani, és akkor jobb lesz...

Varga Dániel 
„Nem játszottunk úgy, hogy megérdemeltük volna a győzelmet”

Összegzés?
Nyerni akartunk, de nem játszottunk úgy, hogy megérdemeltük volna a győzelmet. A Szolnok viszont sokkal jobb teljesíményt nyújtott, mint az eddig látott mérkőzéseken. Mi tudunk jobban játszani, otthon különösen, remélem, otthon kiharcoljuk a továbbjutás.

Varga Dénes
„Mondtam az edzőnknek a végén, ez nagy hiba volt”

Mondják, az edzőtök kissé feldúlt volt a meccs végén.
Lehetett is, szépen elszúrta. Időkéréses emberelőnynél a meccs végén kivesz a vízből, most, amikor a szezonban a legjobb meccsemet játszom? Mondtam is neki a végén, ez nagy hiba volt, pláne, hogy utána volt még egy fórunk…

Egyébként?
Nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, kemény lesz a visszavágó.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok