Szolnoki Dózsa-Közgép - Primorje Rijeka 10-10

2013. október 25. 17:06

Élő online mérkőzés tudósítás a Szolnoki Dózsa-Közgép - Primorja Rijeka Bajnokok Ligája selejtezőről 18:00-tól

2013. október 26.
IV. negyed00:00Marad az iksz. Az Armani nadrágban vezető spanyol játékvezető a semmire kiszórja Alekszicset, de sikerül kivédekezni a hátrányt, a vége egy kapufa - izgalmas lesz a visszavágó, annyi szent!
IV. negyed00:44Tombol a lelátó! Varga Dani taktikai labdaeldobása miatt fór, amit Hosnyányszky Norbi szédületes pattintással vált gólra. Még 44 másodperc... Akár nyerhetünk is... A vastaps mindenesetre szól.
IV. negyed01:17Elmegy a horvát támadás, talán még egyenlíthetünk.
IV. negyed02:07Mitrovics vállalta el hátulról, de védett Vican.
IV. negyed02:07Decker szédületes - megint véd hátrányban, ezúttal Sukno lövésére ér oda.
IV. negyed02:31Radu sajnos azért van még, és szállítja a fórokat. Most időkérés után támadnak a vendégek.
IV. negyed03:13Már jön vissza a horvát játékos, amikor Vámos Marci blokkal együtt elvállalja, és igaza van.
IV. negyed03:13Most szolnoki előny érkezik, időkérés után.
IV. negyed03:35Török kissé elhamarkodottan lövi rá talán, ráadásul késve indul vissza, a horvátok eljönnek kettő az egyben, s bár Béla visszaérni látszik, Krapics végül megoldja a magyar védő szorításában.
IV. negyed05:23Egy randa horvát mellélövés után Kis ellen fúj kontrát a görög, mondjuk szépen lepattintotta magáról Varga Danit.
IV. negyed05:23Kis szerez fórt, Alekszics azonnal beteszi a kapunak háttal álló Mitrovicsnak, aki egy zseniális mozdulattal szerez gólt - ők is tudnak, na.
IV. negyed05:46Sajnos, átellenben nem bírunk a centerrel, nem jön a segítség, ez is ötös, Varga Dénes beveri.
IV. negyed05:46Blokkoljuk Suknót támadásban, Kis Gábor kissé késve ér fel, hátulról vállalkozik, de védi Vican.
IV. negyed06:52Halódó támadást ment meg egy pazar megjátszással Hosnyánszky Norbi, Kis Gabi ötöst harcol ki, egy másodperccel a támadóidő lejárta előtt. Alekszics nem kegyelmez - gyerünk!
IV. negyed07:20Újabb horvát előny, de Decker újra véd! Sajnos, Gocsics már nem jöhet vissza...
III. negyed00:00Így is közte kettő - ez a negyed elég randán el lett szúrva: 1-4. Nagyváradon is a harmadik negyedben horpadt be a Szolnok - igaz, itt most nem black-out volt, csak a Rijeka ébredt fel, míg a mieink kicsit elbizonytalanodtak támadásban.
III. negyed00:00Az utolsó horvát támadásnál már-már nálunk a labda, de aztán elbambulunk, sőt, a vége kiállítás 5 másodperccel a duda előtt, még jó, hogy Muslim lóbák utáni lövését nem kis bravúrral védi Decker.
III. negyed00:36Izgalmas periódus... A léc ment nálunk, aztán Kis Gáborról nagy nehezen kiállítás, de Hosnyánszky lövését is menti a léc...
III. negyed01:57A második negyed botrányos előnymegjátszásai után már a harmadik gól jön fórból ebben a játékrészben rijekai részről: most Setka lövi be szépen a falból Sukno bejátszását.
III. negyed02:32Ezt tudják a szerbek... Szép járatás végén Gocsics a vízből ekkorra már gatyáig kiemelkedő Mitrovics kezére teszi a labdát, aki hátulról lövi szét a felső sarkot.
III. negyed02:45Decker odaér Varga Dénes lövésére hátrányban, nem kis bravúr - aztán visszaúszós kiállítás a horvátoknál, időkérés után visszajöhetünk a meccsbe.
III. negyed04:05És már szerencséjük is van... A megjátszás nem túl jó Obradovicsnak, ő csak süllyedőben beleüt egyet a labdába, ám beszédeleg Decker hóna alatt.
III. negyed04:25Horvát fór következik időkérés után, Kist állítják ki a labda odébbigazításáért.
III. negyed04:37Szolnoki előny, de Pásztornak túl magas a bejátszás, csak mellé tudja paskolni.
III. negyed05:13Varga Dumi időnél, már-már víz alól, a hosszú felsőbe... Na igen.
III. negyed05:43Szolnoki fór, de Török lövését védi a kapus.
III. negyed06:14Kontra Kis ellen, majd rossz centermegjátszás Varga Danitól. Aztán újabb rossz támadás, de Varga Dénest labdástól víz alá nyomják a lefordulás végén.
III. negyed07:14Megvolt a labda Török Bélának, de kicsit gyorsabban megadta magát a kelleténél, úgyhogy Varga Dániel megszerezte tőle. Nos, azért kár érte, mert a horvátok fórba kerülnek, Xavier Garcia lövését még kikapja Decker, ám most hozzájuk megy a kipattanó, és Sukno másodjára már nem téveszt...
II. negyed00:00\"A Szolnok jobban pörög, a Rijeka kicsit elkönnyelműsködik a helyzeteit, teljesen reális az 5-4-es vezetés. Az, hogy a Szolnok ennyi labdát tud visszaszerezni támadásból a kipattanók után, szintén a koncentrációbeli különbséget mutatja.\"
II. negyed00:00Mivel Benedek Tibor szövetségi kapitány itt ül mellettem, következzen egy kommentár az eddig történtekről (mintha csak kapcsolnánk a stúdiót...)
II. negyed00:00Egy Decker-védés tesz pontot a félidőre - eddig jól alakul a meccs.
II. negyed00:10Támadólepattanóban jól állunk... Fórt kapunk, Vámos lövése kijön a kapufáról, ám Kis Gábor begyűjti, és valahogy begyömöszöli a kapus és a kapufa között.
II. negyed00:40Most a horvátokhoz kerül vissza a labda, de Decker óriásit véd hátrányban... Átellenben addig nézzük, hogy a kapusról oldalra menő labad hozzáér a kötélhez, míg a túloldalon meglógó Varga Dénesről elfeledkezünk, és ezt már nem ússzuk meg.
II. negyed02:11Sukno lövi el hátulról, de Decker alsórangúan odaér. A másik oldalon csak az idő szorításában tudunk lőni, védi a kapus.
II. negyed03:06Vörös centerezi el a labdát, védi a kapus, a változatosság kedvéért hozzánk pattan, Pásztor a víz alól, éles szögből a kapufa élére pattint - majd kiküldik az új szabályok szellemében a meginduló akadályozásáért. Időkérés után jönnek a rijekaiak.
II. negyed03:30Mitrovics tart egy kis bemutatót, emberrel a nyakán, hét méterről csavar, épphogy szögletre nyomja a kapus. Dörög a taps.
II. negyed03:53Horvát előny centergyalázásért, de mellélövik...
II. negyed04:25Mitrovicsnak a nyakán lihegnek a szabaddobásnál - ez állítólag kiállítás. Már nálunk, itthon. Itt nem.
II. negyed04:49Kontraözön... Először Kis Gábor ellen. Majd labda vissza Kisnek, mert a bekk meggyömöszölte. Aztán újra a mi centerünk ellen fúj a görög. A horvátok eladják. Az úszóversenyt hazai időkérés szakítja félbe.
II. negyed06:11Jansik Dávid lő időnél, de a kapus a lécre nyomja a labdát, aztán kontra a horvátok ellen.
II. negyed07:03Kontra Kis ellen, majd horvát fór, de a falba játszott labdát nem tudják jól megjátszani.
II. negyed00:00Jól szórakoznak a fiúk... Előbb Gocsics indult el, majd Varga Dumi sípszó előtt. A görög bíró tettett műfelháborodással tárja szét a karjait...
I. negyed00:00Varga Dumi még rálőné, de Török beleblokkol - ezzel vége az első résznek, egyelőre jól nyomják a szolnokiak.
I. negyed00:03Na, Vámos Marcit meg ezért imádjuk. Kiküldték róla Radut - második hibája a román centerzseninek, jó hír -, ő pedig azonnal bebombázta hétről a szabaddobást! Óriási gól, és csupán 3 másodperc maradt a negyedből!
I. negyed00:22Az ilyen lövésekért szeretjük, csak nem most... Rijekai előny, amit kissé bizonytalan járatás után Varga Dénes csuklózik be hátulról - csúnyán telibe találta a felső sarkot.
I. negyed00:56Kissé romantikusra sikeredett a megjátszás, de gól... Mitrovics lövését védte a kapus, de megint hozzánk pattant a labda, Gocsics visszatette Hosnyánszkynak, aki megjátszotta a falban Alekszicset, ő a ráeső védők közül visszapöckölte Mitrovicsnak, ő pedig másodjára már nem hibázott.
I. negyed01:22Szépen sikerül megjátszani Vörös Viktort, Varga Danit kiszórják róla, időkérés után szolnoki fór.
I. negyed01:39Horvát lécdöngetés után lódulunk, Pásztor négy lóba után Török Bélának szánja a szélen, az elgondolás jó, kár, hogy Sukno kiüti a labdát, szöglet után jövünk.
I. negyed02:19Pásztor Matyi 2/1-et csinál egy támadáson belül: első lövését még védi a kapus, ám a visszaszerzett labdából másodszor is vállalkozik, és nagyon eltalálja a bal alsót!
I. negyed03:07Ugyanúgy kapunk gólt, mint az előbb - csak most hatan voltunk a vízben. Gocsics túlságosan kirongyolt a hátsó lövőre, Setka üresen maradt, és jobbal betette a jobb szélről.
I. negyed03:45A játékvezetők elindították úgy a játékot, hogy a szolnokiak még csak öten voltak a középkezdésnél, mire ez tudatosult, egyenlítettek a horvátok a szélről...
I. negyed04:09Újabb fórt szállít Kis Gabi, szépen játsszuk meg Pásztort a kapufánál, de a lécet döngeti, viszont a lepattanót Alekszics szépen betette hátulról.
I. negyed05:00Varga Dani szereli kissé gyanúsan Kis Gábort, majd ő az, aki üresen marad, miután centerünk lassabban ér vissza, de mellédurrant öt méterről.
I. negyed05:25Emberelőny, Hosnyánszky azonban blokkba törli - ez a másik oldalon is működik, mármint blokkolunk hátrányban.
I. negyed06:27Megszerezzük, majd a félpályán elveszítjük a labdát, amiből horvát ziccer, de Decker óriási bravúrral véd!
I. negyed07:10Egy kissé elhamarkodott rijekai oldalpassz száll taccsra, majd Kis Gábort nem sikerül megjátszani.
I. negyed08:00Kezdődik a meccs, egyelőre még nincs kosár, medenceszéli labdaejtés van - Sukno elhozza.
Nagy taps fogadta a Rijeka két magyar világbajnokát, a Varga tesókat.
A vadonatúj szolnoki Vízilabda Arénában remek a hangulat, a \"csendes üzemmód\" miatt nincs még telt ház, de aki itt van, hangos.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok