Felnőtt válogatott-Junior válogatott 16-9

2013. október 20. 10:55

Élő online mérkőzés tudósítás 17:00-tól

2013. október 20.
IV. negyed00:00Szép búcsú a fiataloktól - és méltó jutalomjáték a felnőtteknél.
IV. negyed00:02A búcsú szép, Hárai eldobja a labdát szabaddobásnál, amiért kiállt, s bár öt az ötben maradnak így, Lőrincz kap egy szabaddobást, amiből kapufás gólt lő hét méterről!
IV. negyed00:07Még egy időkérés, majd ebben az összetételben a juniorcsapat utolsó, együtt töltött hét másodperce következik...
IV. negyed00:07Kétcenteres játékra erős behúzódás következik a junioroknál, a hely viszont elég Hosnyánszky Norbinak, és csúnyán telibe veri a hosszú felsőt.
IV. negyed00:22Még egy-egy védést láthatunk, aztán egy kontrát a junirok ellen, majd egy utolsó időkérést Benedek Tibortól, 23 másodperccel a duda előtt.
IV. negyed01:37Aztán Hárai Pufinak hagynak egy kis helyet - ez nála egy-per-egy.
IV. negyed02:07Kipattanós-begyűjtős nap ez a mai, előbb a felnőttek szerzik vissza a labdát, de nekik sem megy a gólszerzés, és a junioroknál is ugyanez a helyzet, egy védés, egy kontra.
IV. negyed03:03Egy szépen végighúzott támadás végén Kovács Gergő használja ki, hogy lankad a felnőttek figyelme, szépen pattint a rövidbe.
IV. negyed03:25Egy-egy védett lövés azért sikeredik, majd Hosnyánszky ismét elsüti az ágyúkat - ezt a nemzetközi mezőnyben se nagyon fogják meg.
IV. negyed04:39Most kezd látszani a fáradtság az urakon, elvégre a többség tegnap még bajnokit játszott, avagy kissé lassan pörögnek most az akciók, hibákkal a végén.
IV. negyed06:03Fór a felnőtteknek egy rontott juniorakció után, és a fához betett labda működik: Vámos passzát Hosnyánszky vágja be.
IV. negyed06:56Elkezdtek potyogni a gólok: előbb Német lőtt be egy fórt - labdanélküli kiállításból -, majd Bedő lőtt kapásból szép gólt egy keresztpasszból.
IV. negyed07:36Barcelonás góllal indít a felnőttcsapat, Hosnyánszky ejti be a bolyba a labdát, ami hogy hogy nem, épp Szivós kezére esik, és ő három védő közül behúzza.
III. negyed00:00Hárairól jön is egy fór, amit két passz után Bátori a jobb szélről lő el, György óriási reflexszel belekap a labdába, ami így a kapufáról pattan vissza.
III. negyed00:18Ez a juniorfór most kimarad, Decker ér oda szépen Lőrincz ravasz lövésére. Aztán még egy időkérés Benedek Tibortól.
III. negyed00:48Hosszas gólcsendet törnek meg a felnőttek: fórból Tóth Márton pattint szépen rosszkéz hátulról.
III. negyed01:38Jók a juniorblokkok! A sokadik lövést takarják be a védők.
III. negyed02:57Egy újabb rontott felnőtt akció után ismét sikerül a kapufáról kipattanó labdát begyűjteniük a fiataloknak, a második akciót pedig Sánta jóvoltából ötösig viszik, Lőrincz pedig bedobja, már csak közte három!
III. negyed04:03Egy gyenge passzból eljönnek a juniorok, és Jansik remek gólt ejt.
III. negyed04:37Kimarad egy-egy fór mindkét oldalon, kissé pontatlanok a megjátszások.
III. negyed06:27Egy-egy eseménytelen támadás után Hosnyánszky Norbert nem néz oda, úgy lövi be jobbal a balkezes oldaláról - parádés volt ez is.
III. negyed07:22Gyors gólváltás a harmadik negyed elején: itt is, ott is a 11-es szerez gólt, Bedő emberelőnyből, egy passz után, Német Toni meglepetésre átlövésből (ő center amúgy), a labda egy kézen pattan meg.
III. negyed07:22
II. negyed01:23És jöhettek volna még feljebb is... Szivós kapufája után megint fórba kerültek - szép centermegjátszás után -, ám Lőrincz a kapufát vágta telibe.
II. negyed01:23Feljövőben az ifjak! Egy Kardos-védés egy rossz centerakció után fórba kerülnek a junirok - Vámos nem ment arrébb a szabaddobásnál -, és Jansik villámgyorsan a léc alá pattint.
II. negyed02:40A felnőttek támadásánál a kapufa ment, a juniorokénál is, igaz, hozzájuk visszapattan, ám a másodiknál a kapu elé érkező beívelést Nagy Viktor focikapus módjára leszedi.
II. negyed04:05A fór ugyan nem ül, viszont a végén Jansik három lóba után parádés gólt szerez átlövésből.
II. negyed04:29Két akciójuk van a felnőtteknek a visszaszerzett labda miatt, mindkétszer kapufa a vége, aztán Bundschuh áll ki, mert ő is gizdáskodik visszaúszásnál. Jön az időkérés.
II. negyed05:42Szépen jár a labda, de remekül pattognak a fiatalok is, a végén Kardos szépen védi Salamon lövését.
II. negyed06:07Újabb junior fór marad ki, most Csapót blokkolják, aki aztán bonyoldalmakba keveredik, ez az új szabályok szerint a kontraakció akadályozásának minősül, jöhet a felnőttek fórja, időkérés után.
II. negyed06:36Egy kontrából fordulnak a felnőttek, és Hosnyánszky - momentán az egyetlen olimpiai bajnok a vízben - gyönyörű mozdulattal szerez gólt.
II. negyed07:06Gór-Nagy bitang nagy gól szerez átlövésből.
II. negyed07:26Junior fórral indul, de Sedlmayer az oldalhálóba bombáz, igaz, a közönség azt hiszi, gól volt - de ez nem a Bundesliga, megy tovább a meccs...
I. negyed00:00Labdát vesztenek a \"kicsik\", Benedek Tibor hőfokára pedig jellemző, hogy még most is pöröl, amíg 2 másodperccel később veszik észre az időkérését... Némi mozgás után Tóth próbálkozik lövéssel, de mellémegy a labda.
I. negyed00:36Újabb dudás gól: nem kis türelemjáték végén, Bundsuch 2-nél adta be a labdát, Hárai pedig becsavarta. Lehet, hogy lejárt az idő, de nem biztos...
I. negyed01:26Hárai harcol ki emberelőnyt, Szivós egy passz után ellövi, a labda a kapufáról és Kardos karjáról szédeleg a vonal mögé.
I. negyed01:40Egy parádés Kardos-védés után Zalánki lövése megy oldalra a kapufáról.
I. negyed02:46Tóth Marcit szórják ki a felnőttektől, mondván, nem ment hátrébb szabaddobásnál - a junirok fórja megint dadog egy picit, ám aztán Csapó Miklós megoldja egyénileg, három lóba után a szélről. Nagy az üdvrivalgás...
I. negyed03:29Lőrincz lő mellé, majd a felnőttek variálnak szépen, a végén Decker Ádám centerezését védte nem kis bravúrral Kardos Gergely.
I. negyed04:17Átellenben Bedő harcol ki ötméterest, Bátori bevarrja.
I. negyed04:27Fórba kerültek a juniorok, de Lőrincz lövése visszajött a kapufáról. Visszaszerezték a labdát, ám ennek egy kontra lett a vége.
I. negyed05:28Egy már-már halódó támadás végén, a dudaszó pillanatában Vámos Marci betyáros nagy gólt zúdít vagy nyolcról a bal alsóba.
I. negyed05:53Hosnyánszkyt blokkolták, majd Jansik másodjára megtalálta a fogót a labdát, de Nagy Viktor védte a lövést.
I. negyed07:22Jansik Szilárd veszítette el a labdát, ebből azonnal fordultak a nagyok, és Hárai befejezte a kontrát.
Az első vastapsot dr. Gábor Antal kapja: válogatottunk orvosa, mindenki Tóni bácsija most volt 75 éves, Szivós Marcitól ajándékcsomagot, a nézőktől fergeteges ovációt kap. Amúgy saccra 60-nak néz ki, és majdnem minden nap a műtőben van.
A felnőtteknél a három külföldi (Varga-tesók, Madaras Norbert) hiányzik, a juniroknál pedig az elsőszámú kapus, Bendes Viktor sérült, Bedő Krisztiánt pedig visszavették a felnőttek.
Először a Himnusz következik. Itt hagytuk abba Barcelonában...
Miután Varga Dani és Madaras Norbi is erősen el van foglalva külfödön, a mai meccsen Szivós Marci a felnőtteknél a csapatkapitány.
Ennek megfelelően egy gombostűt sem lehet leejteni a lelátókon.
Üdvözlünk mindenkit a Kondorosi úti uszodából, a világbajnok férfiválogatott első hazai fellépése következik a barcelonai diadalmenet óta.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok