Már csak egy nap és kezdődik a Vodafone-kupa

2018. június 26. 12:36

Már csak egyet kell aludni, és a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női válogatott a nagyközönség előtt is bemutatkozik. A házigazdák mellett az olimpiai- és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán részvételével megrendezésre kerülő Vodafone-kupának június 27. és 29. között a Margitsziget ad otthont.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán kezdetét veszi a Vodafona-kupa, melyen az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele az Európa-bajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatottnak. A margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában megrendezésre kerülő, háromnapos eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 
Bíró Attila tanítványai szorgalmasan készülnek, kondiznak, úsznak és gyakorolnak. Nyugalmukat csak a nemzetközi tornán résztvevő riválisok, Egyesült Államok és Japán nemzeti együttesének érkezése "zavarta meg" - előbbiekkel este felkészülési mérkőzést is vívnak a magyar hölgyek.

„Egyre jobb a kondink, amit most már a vízben is érzünk. Sokat gyakorlunk, készülünk a különböző játékstílusokra, a végső cél pedig a barcelonai Európa-bajnokság, addigra szeretnénk minél jobb formába lendülni. Ma este az amerikaiakkal gyakorlunk, végre nem egymás között, hanem más ellenféllel, egy teljesen más játékstílust képviselő csapattal játszunk. Legalább ennyire várom már a holnap kezdődő Vodafone-kupát is, mely egy igen erős nemzetközi mezőnyt vonultat fel, így akár fel tudjuk majd mérni azt is, hogy hol tartunk” - fogalmazott Gyöngyössy Anikó.

 
„Jó hangulatban készülünk, sokat mosolygunk és nevetgélünk az öltözőben, a kondiban pedig mikor az utolsó körhöz érkezünk és már mindenki nagyon fáradt, együtt biztatjuk egymást, majd megy a pacsizás, hogy igen, ezt is megcsináltuk! Húzzuk és segítjük egymást. Még van bőven feladatunk, kijut a munkából, bár a héten egy kicsit visszavettünk a tempóból. Örülünk, hogy kezdődik a Vodafone-kupa és jönnek a meccsek, hiszen ilyenkor akkora terhelést nem kapunk, mint általában, vagy mint mondjuk a konditeremben. Ugyanakkor a mérkőzéseken oda fogjuk tenni magunkat, ezért az a fajta terhelés viszont meglesz, melyet az edzők elvárnak tőlünk” – kezdte mosolyogva Gangl Edina.
 
Majd folytatta: "Nagyon jó erőfelmérő lesz ez a torna, hiszen nagyon jó csapatokkal találkozunk. Fel fogjuk tudni mérni, hol tartunk, a hiányosságokat pedig akár a jövőhéten, a rotterdami tornán pótolhatjuk, hogy az Európa-bajnokságon már minden úgy menjen, ahogyan annak mennie kell! Külön öröm számunkra, hogy segítségünkre lesz ebben az amerikai válogatott, akikkel a torna és a kontinensbajnokság előtt is gyakorolhatunk még. Mindig olyan jó hangulatúak ezek a kétkapuk, ráadásul olyan világklasszisok alkotják az együttest, akiktől sokat lehet tanulni."

A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 1500 főig ingyenessé tette a belépést a mérkőzésekre, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok és az igényelt belépők számának felsorolásával ezen a linken kell leadni. Hiányos regisztrációt nem áll módunkban elfogadni. 

Vodafone-kupa, nemzetközi női torna - 2018. június 27-29. 
A program 
Június 27., szerda
Ausztrália-Egyesült Államok, 17:00
Magyarország-Japán, 18:30
Június 28., csütörtök
Egyesült Államok-Japán, 17:00
Magyarország-Ausztrália, 18:30
Június 29., péntek 
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország-Egyesült Államok, 20:15
 
A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
Kereten kívül együtt készül a csapattal: Lekrinszki Gina (Szentes), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok