Jövőre is élvonalban az UVSE

2018. június 24. 19:05

A következő idényben is az E.ON Férfibajnokság tagjaként szerepelhet az UVSE, amely az egyik fél második győzelméig tartó párharcban a Nagykanizsát győzte le nagy csatában. A lilák vezetőedzője Benedek Tibor lesz.

Mint arról korábban beszámoltunk, az E.ON Férfibajnokság osztályozójában az OB I tizenötödik helyezettje, az UVSE, és az OB I/B ezüstérmese, a Nagykanizsa harcolt az élvonalbeli tagságért. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első felvonását gólzáporos mérkőzésen az UVSE nyerte a Margitszigeten, 15-12 arányban, majd a második felvonás küzdelmes és fordulatos összecsapást hozott. A Nagykanizsa hazai medencében ötméteresekkel tartotta életben első osztályú álmait.
 
Az osztályozó mindent eldöntő, harmadik mérkőzése szenzációs hangulatban vette kezdetét - a Komjádi-uszoda zengett a csapatát a fővárosba kísérő, közel százfős kanizsai szurkolótábortól. A találkozót Major Martin első percben szerzett akciógólja nyitotta, majd Baksa Benedek növelte kettőre az UVSE előnyét. A hajrára megrázta magát a vendégegyüttes is, Ludányi Kadosa alakulata Vadovics Ákos és Mocsári Máté találataival döntetlenre módosította az első játékrész eredményét. 
 
A második negyedben felváltva potyogtatták a gólokat a csapatok, Baksa Benedek találatára Kéri Péter, Knézy Márk góljára pedig a kanizsaiak szezon végén visszavonuló csapatkapitánya, Kaszper Gábor válaszolt. A második nyolc perc Tóth Zoltán találatával zárult, 5-4.
 
A harmadik etapban egy-egy gól született, előbb a nagykanizsaiak hetese, Dobay Gergely egalizált szabaddobásból, majd a játékrész végén Knézy Márk villant újfent, 6-5.

Az utolsó felvonást Dala Döme találata nyitotta, a 8-5-ös UVSE győzelmet és bennmaradást jelenző végeredményt pedig a megúszó Tóth Zoltán állította be.
 
A következő idényben is első osztályú UVSE vezetőedzője a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor lesz, a lilák kispadjától búcsúzó Németh Zsolt pedig az UVSE serdülő csapatát fogja irányítani.

E.ON Férfibajnokság, osztályozó, 3. mérkőzés
UVSE-Kanizsa VSE 8-5 (2-2, 3-2, 1-1, 2-0)
Gólszerzők:
 Tóth Z. 2, Knézy 2, Baksa 2, Major, Dala, ill. Kaszper, Dobay, Kéri, Mocsári, Vadovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 az UVSE javára



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok