Final Eight: megkezdődött a visszaszámlálás

2018. június 05. 16:04

Városházi sajtótájékoztatóval zárult az egri felkészülés a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére.

Fotó: Lénárt Márton/Egri Vízilabda Klub

Már csak két nap maradt a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjéig, ami azt jelenti, hogy tényleg nem sok idő választ el minket a szezon leginkább várt részétől. A genovai elutazás előtt azonban még kedd reggel túl kellett esni egy olyan eseményen, ami után már valóban útnak indulhat a ZF-Eger férfi együttese - áll az Egri Vízilabda Klub honlapján.

A hazai média képviselőit kiszolgálva, sajtótájékoztatót tartott (merthogy szerdán lesz nemzetközi is) az Egri Vízilabda Klub az egri Városházán, ahol természetesen a Final Eightről volt szó. Házigazdaként Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, és emelte ki, mekkora értéke a közösségnek az egri vízilabda sport.

Mint azt kihangsúlyozta, a klub vezetői, dolgozói, a csapat tagjai rengeteget dolgoztak azért, hogy ezt a szintet folyamatosan tartani tudják. Habis László kiemelte még az utánpótlás szerepét, a sok Egerben nevelkedő pólós palántát, akiknek remek inspirációt nyújthat a felnőtt együttes évről évre történő remek hazai és nemzetközi szereplése.

Bárány Attila azon támogatóknak köszönte meg, elsősorban az önkormányzat szerepét kihangsúlyozva, akik folyamatosan ott állnak az együttes mögött, és akik nélkül aligha lehetne ott zsinórban negyedik alkalommal a BL legjobbjai között a társaság.

Az ügyvezető-elnök azt a gondolatot is megosztotta, amit honlapunkon Angelosz Vlahopulosztól olvashattunk, miszerint, aki eljut egy ilyen eseményre, az már eleve győztes. Az persze, hogy a végén melyik együttes örülhet, három nap kiegyenlített küzdelem során dől el, de nem félti a csapatot, hiszen az mindent megtett a sikeres felkészülés jegyében.

Mindezt Dabrowski Norbert vezetőedző is megerősítette, mint ahogyan azt is, hogy nagy álom teljesülne azzal, hogyha sikerülne érmet szerezni a legrangosabb nemzetközi kupasorozat végső játszmájában.

A játékosokat Braniszlav Mitrovics csapatkapitány képviselte, aki elmondta többek között, hogy mióta a gárda beverekedi magát a korábbi hatos, most nyolcas döntőbe, ennyit még soha nem tudtak készülni a találkozókra. Mivel a bajnokság már hetekkel ezelőtt befejeződött, így valóban megfelelően rá tudtak hangolódni a keret tagjai az olaszországi napokra, akik „harcosan, agresszívan” várják a startot.

Zárásként Bauer Ákos technikai-vezető árulta el azokat a részleteket, ami a klub stábjának, a csapatnak a kiutazását illeti. Erről igazából már mi is beszámoltunk a hétvégén, de több olyan információ is napvilágot látott, ami hasznos lehet a kiutazó, avagy itthon maradó szurkolóknak.

A sajtótájékoztató külön interjúkkal zárult, amiből szerencsére jó sok volt a helyszínen megjelent szépszámú helyi, és országos médiamunkásoknak köszönhetően. Innentől kezdve pedig már elmondhatjuk, legközelebb Genovából jelentkezünk, hiszen már csak két nap a Final Eight-ig…
 
A Genovai Final Eight programja:

Negyeddöntők:
2018. Június 7., csütörtök

16.00 Olympiakosz Pireusz – Spandau 04 Berlin (A-meccs)
17.30 CNA Barceloneta – ZF-Eger (C-meccs)
19.00 VK Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa VSC (B-meccs)
20.30 Pro Recco – AN Brescia (D-meccs)

Elődöntők, helyosztók:
Június 8., péntek

16.00 A-meccs vesztese – C-meccs vesztese
17.30 B-meccs vesztese – D-meccs vesztese
19.00 A-meccs győztese – C-meccs győztese
20.30 B-meccs győztese – D-meccs győztese

Helyosztók:
Június 9., szombat

16.00 Mérkőzés a 7. helyért
17.30 Mérkőzés az 5. helyért
19.00 Mérkőzés a 3. helyért
20.30 Döntő
 



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok