Az UVSE nem menne már többet a szezonban Dunaújvárosba

2018. május 10. 09:00

A női bajnoki döntő harmadik mérkőzését ma 18 órától rendezik a Hajós-uszodában (tv: M4 Sport) – Benczur Márton csapata a párharcban 2–0-ra vezet a Dunaújváros ellen, s ma este ünnepelni szeretne.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

„Most vagyunk a legközelebb hozzájuk” – nyilatkozták a dunaújvárosiak a finálé előtt, utalva arra, érzésük szerint ezúttal jó sanszuk van arra, hogy letaszítsák a trónról fővárosi ellenfelüket. Nos, az UVSE eddig a vízben adott frappáns választ, hiszen magabiztos, taktikus játékkal az első és a második meccsen is ellenfele fölé nőt, a 7–5-ös és a 11–8-as győzelme nem is tükrözte híven a különbséget.

„Az esélyünk százalékban kifejezve nem túl nagy…” – vallotta be Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője, aki már annak is örülhetett, ha a hetekben, napokban olyan edzést tarthatott, amelyen játékosai közül a legtöbben ott lehettek. A sérült Szilágyi Dorottya, vagy a betegségéből még nem teljesen felépülő, amúgy pedig érettségiző Vályi Vanda sem tudott teljesértékű edzésmunkát végezni, a szakvezető mindazonáltal bízik abban, ezúttal képesek lesznek a húzóember szerepkörre. Újvárosban nem titkolják, nem gondolkodnak öt összecsapásban, megpróbálják a mai találkozót egyfajta egymeccses kupadöntőként felfogni, s ha sikerrel teljesítik, akkor lépnek tovább.

„Kemény mérkőzésre számítok, talán a legkeményebbre. Úgy fogunk bemenni a vízbe, mintha nulla-nulláról indulna a párharc” – jött persze a válasz a túloldalról Csabai Dóra csapatkapitánytól, aki az klub kommunikációs csatornáján jelezte, az UVSE egyáltalán nem tartja lefutottnak a párharcot. Az Európa-bajnok pólós az előző két meccsen nem csupán védekezésben jeleskedett, hanem feltűnően aktívan vette ki a részét a támadásokból is, három-három góllal terhelte az ellenfél kapuját, Keszthelyi Rita mellett egyértelműen kiemelkedett eddig a mezőnyből.

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője játékosához hasonlóan igyekszik ébren tartani csapatűban a tüzet, mint nyilatkozta: „Igazi bajnoki döntőre számítok továbbra is. Nem altat el bennünket, hogy 2–0-ra vezetünk a sorozatban, nekünk meg kell nyerni a harmadik meccset, erre van három esélyünk, de természetesen szeretnénk az elsőt kihasználni. Biztos vagyok abban, hogy a Dunaújváros szeretné megmutatni, hogy ahogy Mihók Attila is fogalmazott, egy meccset azért tudnak nyerni. Nekünk ezt meg kell akadályoznunk mindenféleképpen, nem szeretnénk már Újvárosba menni.”

Női OB I.
Döntő, 3. mérkőzés

UVSE–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk, 18:00 – tv: M4 Sport
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az UVSE javára
(további játéknapok – ha szükséges: 12., 16.)



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok