Nemzetközi Vízilabda Konferencia otthona Budapest

2018. április 26. 20:25

Mexikó után április 26. és 28. között a magyar főváros ad otthont a "FINA World Water Polo Conference" elnevezésű konferenciának. A nem mindennapi eseményen előadóként, és vendégként is számtalan klasszis vesz részt - többek közt Maggie Steffens, Aaron Younger, Märcz Tamás, Kemény Dénes, Adam Krikorian, vagy Ratko Rudic.

Fotó: Szaka József

A csütörtöktől szombatig tartó tanácskozásra 111 országból több, mint 250 résztvevő érkezett (27-en Afrikából, 26-an Amerikából, 29-en Ázsiából, 141-en Európából, 7-en pedig Óceánia országaiból) - közülük 163-an a nemzetközi szövetség képviseletében. A delegáltak a legöregebb olimpiai csapatsport, a vízilabda jövőjét vitatják meg, a szabályoktól, a technológiákon és az innováción túl a marketing és a kommunikáció témájáig. Számtalan stratégia, ötlet és reformjavaslat a póló jegyében, hogy a sportág még vonzóbb és érhetőbb legyen globálisan is. Ez a háromnapos tanácskozás egyik célja.

"A konferencia résztvevői jól látják a problémákat, de ezekkel évek óta tisztában vagyunk. Ami az első napot illeti, reggel 9-től délután 4-ig sokan, sokszor ugyanazt mondták el a saját témakörükben, mint a többiek, mintha nem egyeztettek volna egymással. Számtalan dologgal egyetértek, de ehhez nem kellett volna egy teljes nap. A mi blokkunkban nagy nevek és különleges személyek vettek részt (Kemény Dénes mellett Adam Krikorian amerikai szövetségi kapitány; Prof. Yoji Omoto japán szövetségi kapitány; Lance Rochester jamaicai szövetségi kapitány; valamint Ratko Rudic foglalt helyet, aki szövetségi kapitányként Jugoszlávia, Olaszország és Horvátország nemzeti csapatát vezette olimpiai aranyéremig - a szerk.), s bár a téma kevésbé volt magával ragadó, úgy tűnt, hogy a közönség élvezte és hasznosnak értékelte. Ugyanakkor nagyobb jelentőséggel bíró kérdéseket is intézhettek volna hozzánk, ám túlságosan ragaszkodtak ahhoz a tényhez, hogy edzők vagyunk, vagy voltunk. Noha lehetett volna másmilyen is, összességében mégis pozitívan és hasznosnak értékelem a nyitó napot. Jobb, mint 2014-ben, Cancunban volt, nem szeretném, hogy Budapest a következő években szitokszóvá váljon. Bízom benne, hogy holnap már eljutunk a legfontosabb és leggyorsabb tennivalónkhoz - amit ma már hallottam, de nem szeretném még lelőni a poént -, akkor onnantól minden csak olyan, mint cukorka a karácsonyfán." - fogalmazott Kemény Dénes, a Fina World Water Polo Conference egyik házigazdája. 
 

 




E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok