Komjádi-kupa: a Vasasé a bronzérem

2018. március 27. 18:45

Plézer János tanítványai fantasztikus hangulatban és őrült csatában, egy, az utolsó másodpercekben lőtt góllal csúszott le a döntőről, így a Vasas a bronzéremért szállhatott harcba a Ferencváros ellenfeleként. Az angyalföldiek végig vezetve, magabiztosan nyerték meg a találkozót, és értek oda a dobogó harmadik fokára.

Bencz Rolf hét találattal vette ki a részét a Vasas-győzelemből - Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap kezdetét vette a Komjádi-kupa négyes döntője, melynek küzdelmeit a címvédő PVSK otthonában, a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodában rendezték. Az elődöntő első mérkőzésén a Ferencváros csapata az UVSE-vel csapott össze - Péter Imrének az FTC szombati, Euro Kupa döntője miatt három nagyágyúját, Manhercz Krisztiánt, Vogel Somát és Nikola Jaksicsot is nélkülöznie kellett, ám ennek ellenére kezdetben úgy tűnt, tanítványainak nélkülük is sikerül tartania a lépést a lilákkal. Németh Zsolt együttese azonban a második negyedben taktikát váltott, és látványosan feljavuló játékával fokoztatosan szakította le magáról a zöld-fehéreket, és 12-7-es győzelmével meg sem állt a fináléig. Akárcsak Lukács Gergely legénysége, aki az E.ON Férfibajnokság alsóházi rangadója után ezúttal a Komjádi-kupában vívott őrült csatát a Vasassal, fantasztikus hangulatban. A házigazda mecsekaljaiakat négy másodperccel a találkozó vége előtt - mikor lélekben már mindenki a büntetőpárbajra készült -, Vörös Tamás lőtte tovább, aki döntetlen állásnál eresztett el egy lövést, amely meg sem állt az angyalföldiek kapujáig, ezzel pedig a Pécs kvalifikálta magát a döntőbe. Summa summárum, ma délután a bronzéremért a Vasas a Fradival szállt harcba, míg a győztesnek járó vándortrófeáért az UVSE a PVSK-val mérkőzik meg.
 
Két csalódott, ugyanakkor mégis elszánt csapat ugrott medencébe a bronzmérkőzésen. Az összecsapást az angyalföldiek kezdték jobban, Plézer János tanítványai rögtön az első Vasas támadás végén gólnak örülhettek, Bencz Rolf volt az elkövető. Találatát újabb gólok követték, szám szerint négy - Sélley Rauscher Domonkos kétszer, míg Simon Henrik és Fazekas Gergő pedig egyszer-egyszer volt eredményes. Az FTC Szőke Benedek akciógóljával csak szépíteni tudott, az első negyed 5-1-es állásnál ért véget.
 
A második negyed már szorosabb nyolc percet hozott, hármat lőtt a Vasas (Bencz Rolf kettőt, Fazekas Gergő egyet), és kettőt a Ferencváros (Gál Dávid és Beliczay Bendegúz iratkozott fel a gólszerzők közé), ám így is ötgólos, 8-3-as angyalföldi vezetés mellett ért véget az első félidő.
 
A harmadik játékrészt lemásolták a csapatok, újfent háromszor volt eredményes a Vasas (Bencz Rolf újból duplázott és betalált Makszim Soma is), miközben a túloldalon Böröczky Bence és Goschi Ádám Áron villant, 11-5.

Az utolsó etapot 5-2 arányban nyerte az angyalföldi együttes, a mérkőzést pedig 16-6-ra. Mindez azt jelenti, hogy a Komjádi-kupa bronzérmese a Vasas csapata!
 
Plézer János, a bronzérmes együttes szakvezetője boldogan értékelt az összecsapás után: "A tegnapi mérkőzés úgy érzem nagyon picin múlt, egy mentális hiba döntött az utolsó tizennégy másodpercben, ámbár már előtte el kellett volna döntenünk a találkozót. Ma szerintem mi voltunk a csalódottabb alakulat, aki vízbe ugrott a bronzmérkőzésen, a Fradi talán nem olyan reményekkel érkezett ide, mint mi. Volt azonban tartása a csapatomnak és végig kontroll alatt tartotta a meccset, motiváltak voltunk, egymásért is küzdöttünk. Hamarosan kiderül, hogy a döntőben ki győz, de úgy gondolom, hogy a Pécs és a Vasas egész szezonban hasonló játékerőt képviselt, nüanszokon múlt az elődöntő. Sajnálom, de jövőre is meg fogjuk próbálni, szeretnénk eljutni a négyes döntőig, addig pedig a bronzérem talán gyógyítja a sebeket. Folytatjuk tovább a munkát, mert még van dolgunk bőven a szezon végéig!"

Komjádi Kupa négyes döntő
Pécs - Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 2018. március 26-27.

Bronzmérkőzés

Vasas-FTC 16-7 (5-1, 3-2, 3-2, 5-2)
Gólszerzők: 
Bencz 7, Sélley 3, Fazekas 3, Simon, Makszim, Ladányi, ill. Gál 2, Szőke, Goschi, Szabó II., Böröczky, Beliczay.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program:
Döntő: UVSE-PVSK (19:00)

A tények - elődöntők

FTC - UVSE 7-12 (4-3, 1-5, 1-2, 1-2)
Gólszerzők:
Szőke 3, Turnai 2, Kolozsi, Gál, ill. Baksa 4, Vigvári 3, Dala 2, Rábavölgyi, Knézy, Korbács
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PSN Zrt.- PVSK-Vasas SC 8-7 (2-0, 2-2, 1-2, 3-3) 
Gólszerzők: 
Zerinváry 4, Csacsovszky E., Lajkó, Vörös, Mijics, ill. Bencz 3, Sélley 2, Simon, Makszim 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok