Komjádi-kupa: döntőben az UVSE!

2018. március 26. 18:40

A pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodában hétfőn délután kezdetét vette a Komjádi-kupa négyes döntője, a címvédő PVSK, az FTC, az UVSE és a Vasas részvételével. Az egyik legtradicionálisabb magyar küzdelemsorozat elődöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros felett aratott 12-7-es győzelmével az UVSE kvalifikálta magát a fináléba!

Fotó: PVSK-Füszért

Mint arról beszámoltunk, Pécs ad otthont a Komjádi-kupa négyes döntőjének - ma az elődöntőket, holnap pedig a helyosztókat rendezik Mecsekalján. 

Az elődöntő első mérkőzésén az FTC és az UVSE nézett farkasszemet egymással. A találatok már az első negyedben záporoztak, méghozzá felváltva - a gólcsapot a ferencvárosi Gál Dávid nyitotta meg, melyre a lilák játékosa, Baksa Benedek felelt. Turnai Bálint első villanására Vigvári Vendel, második góljára pedig Korbács Gábor válaszolt. A negyedet végül a lefújás előtt tizenöt másodperccel a Fradi fiatalja, Szőke Benedek döntötte el emberelőnyben értékesített találatával, 4-3.

Szőke Benedek gólja zárta az első játékrészt, és ő nyitotta a másodikat is - a zöld-fehérek tizenegyese fórból növelte kettőre a különbséget. Majd következtek az UVSE percei, Németh Zsolt tanítványai alaposan megrázták magukat, és zsinórban ötöt rámoltak be a Fradi kapujába: Vigvári Vendel kettőt, Dala Döme, Rábavölgyi Zsombor és Knézy Márk pedig egyet-egyet. A lila gólzáport követően 8-5-ös UVSE vezetés mellett várhatták a csapatok a folyatást.

Félidő után az UVSE Baksa Benedek és Dala Döme révén tovább növelte előnyét, Szőke Benedek önmaga harmadik, csapata hatodik találata csak szépségtapasz volt, 6-10.

A záró etapban Baksa Benedek duplázott, két gólja között pedig Kolozsi Bertalan úszott meg és talált be a lilák kapujába, azonban ez is kevésnek bizonyult, nem sikerült beérniük az UVSE-t, aki 12-7-es győzelmével elsőként kvalifikálta magát a kedd esti fináléba. Péter Imre legénysége a bronzéremért szállhat harcba holnap, 17.30-tól a Pécs-Vasas mérkőzés vesztesével.  
 
Németh Zsolt, az immáron döntős UVSE szakvezetője boldogan értékelt a meccs után: "Szoros emberforgású zónával kezdtünk, melyhez sem a kapusteljesítmény nem volt megfelelő, sem a blokkok. Majd átváltottunk szoros emberfogásba, s mivel korban és fizikálisan is erősebb csapatunk van, ez bejött! Ha választani lehetne ellenfelet... A Pécs nem ismeretlen számunkra, évek óta együtt játszanak, stabil és nagyon összeszokott garnitúra, míg a Vasast kevésbé ismerjük, de ellenük sem lehet biztosra menni, hiszen az angyalföldi csapatot is jó játékosok alkotják."

Komjádi Kupa négyes döntő
Pécs - Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 2018. március 26-27.

Elődöntő
FTC - UVSE 7-12 (4-3, 1-5, 1-2, 1-2)

Gólszerzők: Szőke 3, Turnai 2, Kolozsi, Gál, ill. Baksa 4, Vigvári 3, Dala 2, Rábavölgyi, Knézy, Korbács
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Döntőbe jutott az UVSE.

További program:
19:00 PSN Zrt.- PVSK-Vasas SC

Március 27., kedd
Bronzmérkőzés - 17:30
Döntő - 19:00



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok