E.ON Férfibajnokság: óriási küzdelemben nyert a Fradi az Eger ellen

2018. március 24. 19:15

A csúcsrangadók hétvégéjét a Ferencváros-Eger összecsapás nyitotta - a csapatok tiszteletére a Komjádi-uszoda lelátója is zsúfolásig telt. A lelkes közönség nagyszerű és fordulatos mérkőzést láthatott, melynek végén a zöld-fehérek örülhettek a győzelemnek, és az azzal járó, értékes három pontnak!

Varga Dániel sérüléséből visszatérve vezette győzelemre a Fradit. Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

„A szezon egyik legfontosabb meccse jön” - vezette fel a Ferencváros vezetőedzője, Varga Zsolt a ZF-Eger elleni hazai rangadót. Míg a hevesiek mestere, Dabrowski Norbert így fogalmazott a találkozó előtt: „Szeretnénk visszavágni a zöld-fehéreknek. Régóta úgy érzem, hogy a Fradival fogunk találkozni az elődöntőben, amire a tabellát elnézve igen nagy esélyünk is van. Többek közt ezért is lenne olyan fontos, hogy nyerni tudjunk a fővárosban, mert akkor 3-3-ról várhatnánk a folytatást ellenük”. A csapatok egyik szeme előtt a presztízsen túl tehát a három pont, másik szeme előtt pedig az elődöntő küzdelmei lebegtek.

Noha Varga Zsolt két meghatározó játékosát is kénytelen volt nélkülözni - Madaras Norbertre eltiltás miatt nem számíthatott, míg a napokban orrtörést szenvedő Német Toni még lábadozik - ennek ellenére kiválóan kezdtek a zöld-fehérek. A népes ferencvárosi tábor már az első támadás végén gólnak örülhetett, Vámos Márton szabaddobásból szerzett vezetést a fővárosiaknak. Majd a vendégek percei következtek, Vlachopoulos Angelos fórgóljával egalizált az Eger, Strahinja Rasovics és Lőrincz Bálint találataival pedig megléptek kettővel. Egy másodperccel a negyed vége előtt Jansik Szilárd akcióból még eleresztett egy bombát, ami Braniszlav Mitrovics kapujában landolt, így 3-2-es egri vezetés mellett ért véget az első nyolc perc.

A második játékrészben Biros Barnabás találatával újfent kettő volt a különbség, ám a sérüléséből visszatérő Varga Dániel, valamint Nikola Jaksics góljaival félidőben 4-4-es döntetlent mutatott a Komjádi-uszoda eredményjelzője.
 
Nagyszünet után a vendéglátó ferencvárosiak két gyors góllal lepték meg a vendégeket, Vámos Márton csapata emberelőnyét váltotta gólra, Manhercz Krisztián pedig akcióból volt eredményes. Dabrowski Norbert tanítványai azonban nem hagyták megválaszolatlanul a Fradi-duplát, Strahinja Rasovics találatával valamint Hosnyánszky Norbert duplájával kiegyenlített, és fordított az Eger, 6-7.

Akárcsak az első, és a harmadik felvonást, úgy a negyedik etapot is Vámos Márton gólja nyitotta, mellyel ismét egyenlő volt az állás (7-7). Majd menetrendszerűen érkezett az Eger, és ismét egalizált Kovács Gergő révén, Hosnyánszky Norbert pedig ismét visszavette a vezetést a vendégeknek. Nem hagyta ezt annyiban Varga Zsolt együttese, tanítványai megrázták magukat, Manhercz Krisztián és Slobodan Nikics góljaival újra döntetlen volt az állás. Gigászi küzdelemben Nikola Jaksics megszerezte második találatát, amely a Ferencváros győzelmét jelentette!

Dabrowski Norbert érthető módon rendkívül csalódottan nyilatkozott: "Gratulálok a Ferencvárosnak, megérdemelten nyerték meg a találkozót. Igazából teljesen mindegy, hogy 9-7-ig mi történt, hiszen a végjátékban dőlt el a mérkőzés. Azért nem érdemeltünk győzelmet, mert elhittük, hogy megnyertük, ők pedig azért érdemelték meg, mert nem hitték el, mentek előre, és meg tudták fordítani a meccset."

Kollégája, Varga Zsolt így értékelt a rangadó után: "Nem kezdtünk jól, úgy éreztem, hogy nem voltunk igazán meccsben. Majd jött egy része a találkozónak, ahol elkezdtünk játszani, majd megint visszaesett a játékunk színvonala, és nagyon sokat hibáztunk. Amit mégis kiemelnék, hogy 9-7 után milyen szívvel-lélekkel küzdöttünk és koncentráltunk - az volt a rangadónak azon szakasza, amikor jól is játszottunk. Összességében mindkét Eger elleni összecsapásunk nagyon tüzes, harcos, brusztos volt, gratulálok ellenfelünknek, hiszen ők is jól játszottak ma, annak ellenére, hogy mi győztünk. Soha nem lehet velük szemben hátradőlnünk, százszázalékos alázattal kell felvennünk velük a harcot legközelebb is."

Braniszlav Mitrovics és az Eger joggal volt csalódott a mérkőzés után

 
A BVSC a Honvéd ellen tudott nyerni a Szőnyi úton, Szűcs Levente legénysége végig vezetve (kétszer is volt közte négy), magabiztosan győzte le Vad Lajos csapatát. Sikerével a zuglóiak megelőzték a Honvédot a tabellán.
 
Legutóbb a Debrecen hazai medencében csúfos, 21-10-es vereséget szenvedett a Miskolctól, melyet a visszavágóval szeretett volna feledtetni a hajdúsági gárda. Komlósi Péter együttese ezúttal tisztességgel helytállt a borsodiak otthonában, akik a hat találatig jutó Bowen vezérletével 15-10-es győzelmet arattak, ami azt jelenti, hogy másodjára is nyerni tudtak a cívisvárosiakkal szemben. 
 
Az OSC-Szolnok rangadót holnap rendezik 20:15-től - a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.
 
E.ON Férfibajnokság 
Felsőház, 6. forduló, szombat


FTC PQS Waterpolo-ZF-Eger 10-9 (2-3, 2-1, 2-3, 4-2)
Gólszerzők:
 Vámos 3, Manhercz K. 2, Jaksics 2, Jansik Sz., Varga Dániel, Nikics, ill. Hosnyánszky 3, Rasovics 2, Lőrincz, Kovács, Biros B., Vlachopoulos
(Teljes jegyzőkönyv: itt

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló-Racionet Honvéd 10-7 (3-1, 3-2, 2-2, 2-2)
Gólszerzők: Pásztor 3, Létay 3, Várnai 2, Kovács, Csapó, ill. Kiss G. 2, Manhercz Á. 2, Kiss B., Illés, Balakirev
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PannErgy-MVLC-Debrecen 15-10 (3-2, 4-3, 4-3, 4-2)
Gólszerzők: Bowen 6, Misics 3, Vadovics 2, Milicsics 2, Berta, Nagy, ill. Süveges 2, Durik 2, Macsi, Szőke, Fejős, Kállay, Obradovics, Vidovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program:
Vasárnap
A-Híd-OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa, 20:15 – Tv: M4 Sport

 
Az állás
1. FTC 57
2. Szolnok 54 (19 mérkőzés)
3. Eger 49
4. OSC 42 (19 mérkőzés)
5. Miskolc 32
6. BVSC 31
7. Honvéd 29
8. Debrecen 17

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok