Görögország nyerte a női az Európa Kupát; spanyol ellenfelek klubcsapatainknak

2018. március 24. 13:09

Az ezüstérmes Oroszország, a bronzérmes Spanyolország lett. A 6. helyen záró női válogatottunk nem utazik haza Pontevedrából, hiszen kedden ugyanitt Világliga-meccs vár rá. Közben kisorsolták az európai kupák elődöntőit is: eszerint az UVSE az Euroligában a Sabadell, a Dunaújváros a LEN-kupában a Mataro ellen játszik.

Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

Az Európa Kupa utolsó napján nem volt érdekelt női válogatottunk, amely ugye a pénteki helyosztón 7–6-os vereséget szenvedett Olaszországtól, így a 6. helyen zárt. Mindez nem jelenti azt, hogy elhagyta Pontevedrát a csapat, hiszen kedden Világliga-mérkőzést játszik a városban. Éppen ezért is szombaton délelőtt edzést tartott Bíró Attila, akinek döntenie is kellett: ki utazik haza?

A VL-ben ugyanis csak 13 játékost nevezhet, így a 15-ös keretét szűkíteni kellett. A szövetségi kapitány helyzetét, abszurd, de igaz, „megkönnyítette” az olaszok centere, Palmieri, aki egy rossz mozdulattal eltörte Garda Krisztina orrát…

„A doktorral elmentünk este a kórházba, ahol megállapították: nem mozdult el, de eltört az orrom. Edzeni most nem edzhetek, de otthon speciális maszkot kapok, amiben majd játszhatok is. Szóval ott leszek majd a bajnoki elődöntőn! A válogatottnak pedig sok sikert a keddi meccshez, szorítok a lányoknak!” – fogalmazott a dunaújvárosiak csapatkapitánya, aki vasárnap reggel utazik. Bíró Attila Kuna Szonjának köszönte még meg a mostani munkát, így a BVSC játékosai is repülőre ül holnap.

Amíg a válogatott edzés tartott, érkezett a hír a LEN-től, hogy időközben az európai kupafinálék sorsolást is megtartották valahol az uszodában. Íme:

Női Euroliga, négyes döntő, 2018. április 20-21., Kirishi

CN Sabadell (spanyol)–UVSE
Orizzonte Catania (olasz)–Kiinef Kirishi (orosz)

Női LEN-kupa, négyes döntő, 2018. árpilis 13-14., Mataro
Plebiscito Padova (olasz)–Olympiakosz Pireusz (görög)
La Sierena Mataro (spanyol)–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics

Az Európa Kupa bronzmérkőzését és fináléját a helyszínen tekintette meg női válogatottunk. A 3. helyet a Hollandiát magabiztosan legyőző (9–3) házigazda szerezte meg, míg a döntőben 2–2-es nagyszünet után 9–8-ra nyert Görögország Oroszország ellen, így a voloszi selejtezőben bennünket is legyőző csapaté lett a trófea. A hatos döntő legértékesebb játékosának (MVP) a görög Chrysoula Diamantopoulout választották.

Női Európa Kupa, hatos döntő, Pontevedra
A 3. helyért:

Hollandia–Spanyolország 3–9
Döntő
Görögország–Oroszország 9–8



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok