Edzői gondolatok a Vasas-Kaposvár meccsről

2013. október 13. 17:32

A Vasas némi meglepetésre 9-8-ra kikapott a Komjádi-uszodában a Kaposvár együttesétől a szombati bajnokin. Földi László szerint a rutintalanság döntött, Fekete Szilveszter szerint a szív és az akarat.

Ahogyan arról írtunk, egy meglehetősen hullámzó meccset sikerült elveszítenie a Vasasnak és megnyernie a Kaposvárnak. Nehéz megítélni, melyik volt nagyobb bravúr: az elején 6-2-re meglépni (ezt a Kaposvár tette meg), vagy innen 6-0-val 8-6-ra fordítani (ezt a Vasas vitte véghez).

Nincs is jelentősége a két nagy sorozatnak, ugyanis 8-8-nál új meccs kezdődött, és a végén a vendégek Szécsi Zoltán vezérletével megőrizték az egygólos előnyt, Csapó Miklósnak ezúttal nem sikerült a betalálnia, ahogyan többször is korábban.

Földi László a Vasas TV-nek adott nyilatkozatában a következőt mondta: „Fiatalság, a rutintalanság, a tapasztalatlanság… Tudtuk, hogy Szécsi lesz a kapuban, de a fiatalok nem merték megcsinálni azt, amit megbeszéltünk, amit ellene meg kell csinálni. Amikor Fazekas Tibi belőtte a második gólt, akkor kezdték elhinni, hogy neki is lehet gólt lőni. Utána elindult a szekér és sokkal jobban is védekeztünk. Nagyon sok energiát felemésztett, hogy 1-6-ról felálljunk, utána viszont amikor 8-6-ra vezettünk, a lehetőségeinket nem jól használtuk ki.

Túl sokat hibáztunk támadásban, ez lehet a koncentráció hiánya, a fáradtság miatt is. Sok meccset kell játszani, csakis utána tudjuk megnyerni ezeket a meccseket. A srácok az edzésen sok mindent meg tudnak már csinálni, de gond, hogy az egyik kapusunk sérült. Ha Botondot sokat foglalkoztatom, nem tud jól védeni majd, mert hétvégére elfárad, ha meg nem tudunk eleget lőni a kapusnak, akkor a srácokon látszik meg a pontatlanság, a bizonytalanság. Ez talán magyarázkodásnak tűnik, de tényleg ez a realitás, nem nagyon tudunk ezzel mit csinálni. Sokat dolgozunk”
– így a TEVA-Vasas szakvezetője.

Kollégáját, Fekete Szilvesztert pedig mi kérdeztük arról, mi volt legfőképpen a siker záloga, és mi vezetett a győzelemig.

„A Honvéd elleni meccs után tudtuk, hogy van sanszunk nyerni. Egész végig éreztük, hogy nekünk állhat a találkozó. A bajnokságban az Eger, Szeged, Szolnok hármas kiemelkedik, a többiek körbeveretik egymást. Lényegében bárki bárkit megverhet, örülök, hogy mi is ezek közé a csapatok közé tartozunk.

Nagyon jól kezdtük a meccset a Vasas ellen, elmentünk 6-2-re, de aztán leültünk és a Vasas feljött. Mégiscsak a Vasasról van szó, elvárható, hogy szoros meccset játsszon. Örülök azonban, hogy 6-8-ról sikerült felállnunk, ez a mentális erőnket jól mutatja. Az akarat és a szív döntött a mi javunkra, nagyon sajnáltuk volna, ha nem sikerül elvinni a három pontot.”


Természetesen ezúttal is Szécsi Zoltán volt a csapat egyik legjobbja. A Kaposvár edzőjétől azt kérdeztük, vajon a csapattagok mennyire nehezen küzdenek meg azzal, hogy mindenki Szecskával azonosítja a Kaposvárt és őt tartják a sikerek legfőbb zálogának is.

„A vízilabda egy csapatsport. Szegeden nem ment jól a csapatnak, a védekezés nem működött, így hiába állt ott a kapuban Zoli. Akkor van esély nyernünk, ha csapatként mutatkozunk. Nagyon úgy tűnik, hogy kezdünk akként működni.

Persze Zoli jelenléte rengeteget számít a medencében és azon kívül is. A vízben úgy irányít, ahogyan a partról nem lehetne. Mindenki hozzáteszi azonban a magáét a csapatból, de tény, ehhez Zoli adja a biztonságot hátul”
– mondta Fekete Szilveszter.

A Kaposvár legközelebb a Debrecen ellen játszik, nos, mára igazi rangadóvá avanzsált a két csapat találkozója.
 



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok