E.ON Férfibajnokság, felsőház: újra győzött a Ferencváros Miskolcon!

2018. március 17. 20:20

Hatodik alkalommal csapott össze az idényben egymással a Ferencváros és a Miskolc együttese - a találkozót nagy csatában ezúttal is a zöld-fehérek nyerték, zsinórban hatodjára. Az OSC Zuglóban, a Szolnok a Kőér utcában, az Eger pedig Debrecenben gyűjtötte be a három pontot.

Madaras Norbert egy gólt szerzett Miskolcon - Fotó: Madar Dávid/MVLSZ/archív

A felsőház hétvégi küzdelmeinek sorát a BVSC-OSC találkozó nyitotta, melyet az újbudaiak kezdek jobban. A házigazda zuglóiaknak az első játékrész végére még sikerült egyre zárkózniuk (3-4), azonban a második negyedtől megléptek a vendégek. Szűcs Levente tanítványai az utolsó etapban kapcsoltak újból magasabb fokozatra (3-4), azonban nem sikerült megközelítenük a 11-7-es sikert arató OSC-t. 
 
A Honvéd a Szolnokot fogadta - a Tisza-partiak az újbudaiakhoz hasonlóan hétközben BL-találkozót vívtak, ám fáradtságnak legapróbb nyoma sem látszódott a vendégeken, sőt. A szolnoki gólok záporoztak a Kőér utcában, Cseh Sándor legénysége tizenhatszor volt eredményes, míg Vad Lajos együttesének mindössze három találatra futotta - a végeredményt Irmes Márton állította be az utolsó minutumban. 

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: „Sajnos, amikor ilyen meccsek jönnek, összetojjuk magunkat. Meg is lett az eredménye, de a mi meccsünk nem ez, hanem a jövő heti.”

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Nagyon jól védett a kapusunk, elégedett voltam a hozzáállással, kifejezetten azzal, ahogy védekezésben játszottunk.”

A középszakasz első fordulójában a Debrecen 16-8-as vereséget szenvedett Egerben. Komlósi Péter csapata ezúttal szerette volna megközelíteni a hevesieket és szépíteni az eredményen, amely egész sokáig úgy tűnt, sikerülni is fog a cívisvárosiaknak - a második félidőre egygólos egri ezetésnél fordultak rá a felek -, ám a vendégek jobban bírták a hajrát.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: „Nem hasonlíthatjuk magunkat az Egerhez, teljesen más célokért küzdenek. Nem örülök, hogy ennyi gólt kaptunk, annak viszont igen, hogy ma küzdeni, harcolni láttam a csapatot. A felsőházban először láttam ilyen jó teljesítményt a játékosaimtól, most tényleg vízilabdázni akartak.”

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Nézőszórakoztató mérkőzést láthatott a kilátogató közönség. Bár én egy kicsit beleőszültem. Úgy látszik, hogy már hagyomány, hogy a két csapat mindig sok gólos összecsapást játszik egymással. Nem vagyok teljesen elégedett, de a bajnokság ezen szakaszában még elfogadható ez a teljesítmény.”

Varga Zsolt alakulata a 2017/2018-as idényben a Miskolccal találkozott a legtöbbször - a zöld-fehérek öt mérkőzésükből ötöt megnyertek a borsodiakkal szemben. Nos, bár a vendéglátók akárcsak a korábbiakban, ezúttal is becsületesen küzdöttek és tartották a lépést a fővárosiakkal szemben, az FTC (amelyben Madaras Norbert 4 perces kiállítást kapott 3-6-nál) ezúttal is jobbnak bizonyult - s zsebelte be a hatodik győzelmét a Miskolc ellen.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: „A BVSC-től elszenvedett vereség után azt kértem játékosaimtól, hogy térjünk magunkhoz. Úgy gondolom, hogy megfeleltek ennek a várakozásomnak. Szoros csatában, jó mérkőzést vívtunk a kiváló játékerőt képviselő Ferencvárossal. Úgy vélem, hogy méltó partnerei voltunk az egyik bajnokesélyesnek. Jelentős különbség van a két csapat között, de most nem volt okunk szégyenkezésre.”

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: „Eddig hat mérkőzést játszottunk a Miskolc ellen, és kijelenthetem, hogy ezen tanúsították a legnagyobb ellenállást, kifejezetten jó teljesítménnyel rukkoltak elő. Nálunk öt–kettőig rendben mentek a dolgok, akkor viszont leálltunk, ráadásul megzavart bennünket a négyperces kiállítás is. Komoly nehézségeink támadtak és csak hatalmas küzdelemben sikerült megnyerni a találkozót.”
 
E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 5. forduló


BVSC-Zugló-A-Híd-OSC-Újbuda 7-11 (3-4, 0-1, 1-2, 3-4)
Gólszerzők: 
Czigány 2, Mészáros, Szabó B., Várnai, Létay, Sugár, ill. Tóth M. 3, Erdélyi 2, Burián 2, Kovács G., Gór-Nagy, Seman, Ubovivcs
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd-Szolnoki Dózsa 3-16 (0-4, 1-3, 1-3, 1-6)
Gólszerzők:
Simon R., Gyárfás, Irmes, ill. Fülöp 3, Younger 3, Hangay 2, Aleksics 2, Prlainovics 2, Bátori, Zalánki, Kis, Mezei
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Debrecen-ZF-Eger 10-16 (1-4, 5-3, 2-5, 2-4)
Gólszerzők:
Szőke 2, Fekete 2, Obradovics 2, Vidovics 2, Dienes, Durik, ill. Vlachopoulos 4, Kovács G. 3, Hosnyánszky 3, Hárai, Avramovics 2, Lőrincz, Bedő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-MVLC-FTC-PQS Waterpolo 7-9 (1-3, 1-2, 2-1, 3-3)
Gólszerzők:
Bowen 4, Misics 2, Halek, ill. Vámos 2, Madaras, Szirányi, Jaksics, Pohl, Varga Dénes, Jansik Sz., Német
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Szolnok 54
2. FTC 54
3. Eger 49
4. OSC 42
5. Miskolc 29
6. Honvéd 29
7. BVSC 29
8. Debrecen 17



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok