E.ON Férfibajnokság, alsóház: pécsi győzelem a Vasas ellen

2018. március 03. 21:00

Az alsóház rangadóján a Pécs nagy csatában győzte le egy góllal a Vasast, és tartotta otthon a három pontot. A Szombathely Szegeden nyert, a Tatabánya pedig a Margitszigeten diadalmaskodott.

A pécsi együttes értékes győzelmet aratott a Vasas felett - Fotó: Fehér Anna


A sereghajtó Szeged a Szombathely együttesét látta vendégül. Noha a házigazdák próbálták tartani a lépést a dunántúliakkal, a vége ötgólos siker lett Matajsz Márk tanítványainak javára.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: „Figyelmetlenség és sok egyéni hiba jellemezte játékunkat, ráadásul a küzdőszellemmel sem vagyok elégedett. A Szombathely megérdemelten nyerte meg a kiesés szempontjából fontos mérkőzést.”

Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője: „A jó kezdés meghatározta a mérkőzés alakulását. Gyorsan elhúztunk, és néhány kiemelkedő teljesítménynek is köszönhetően fölényes győzelmet arattunk.”

Az alsóház rangadóján a Pécs csapott össze a Vasassal. Lukács Gergely együttese az első játékrész félidejére meglépett kettővel, majd az etap végén érkezett a vendégek olimpiai bajnoka, Steinmetz Ádám, centergóljával pedig 2-1-re módosította az állást. A hazaiak a második felvonásban is tartották a lépéselőnyt, félidőben egygólos pécsi fórt mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedben fordított a Vasas, ám a hajrában egalizált a PVSK, így 6-6-os döntetlennél vágtak neki a csapatok az utolsó játékrésznek. A százszázalékos lövési mutatóval záró Csacsovszky Alex előnybe lőtte a mecsekaljaiakat, Steinmetz pedig újfent egalizált (7-7), de a hajrá a Pécsnek sikerült jobban - a 8-7-es végeredményt Rakonjac állította be.

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: „Két jól felkészített csapat magas színvonalú, tipikus egylabdás meccse volt. Nagyon örülök, hogy mi tudtuk megnyerni. Igazi csapatdiadal volt, amihez a közönségünk is nagyban hozzájárult.”

Földi László, a Vasas vezetőedzője: „Nagyon küzdelmes meccs volt, a végén a hazaiak jobban koncentráltak a fontos pillanatokban. Csalódott vagyok a vereség miatt, főleg, hogy ilyen éles találkozón szenvedtük el.”

A Szombathelyhez hasonlóan a Tatabánya is idegenben tudott győzni - Zantleitner Tamás legénysége a Margitszigeten vizitált, és nyert öt góllal az UVSE vendégeként. 

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője:
„A helyzetkihasználásunk nagyon gyenge volt. A harmadik negyedben kaptunk négy gólt, ezzel el is ment a meccs. A Tatabánya magabiztosan lőtt, mi pedig fokozatosan elbizonytalanodtunk.”

Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője: „Arra számítottam, hogy szoros mérkőzést játszunk, amit az dönt el, hogy melyik csapat hibázik kevesebbet. Szerencsére nem így történt, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk kiemelkedő volt.”

E.ON Férfibajnokság
Alsóház, 2. forduló

CONTITECH SZEGED-AVUS 8-13 (2-4, 1-3, 3-4, 2-2)
Gólszerzők:
Szilvasán 2, Korbán 2, Zsigri, Farkas, Baróthy, Vidovics, ill. Polovic 4, Ukumanov 4, Garancsy 2, Baj, Ekler, Basara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért-VasasPlaket 8-7 (2-1, 2-2, 2-3, 2-1)
Gólszerzők:
Csacsovszky A. 3, Rakonjac 3, Lajkó, Zerinváry, ill. Sélley Rauscher 2, Steinmetz Á. 2, Bencz, Bóbis, Trombitás
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-Tatabánya 4-9 (0-1, 1-2, 0-4, 3-2)
Gólszerzők:
Korényi 2, Baksa, Dala, ill. Kalanovics 2, Francsics 2, Kolarik 2, Hoppál, Kuncz, Katonás
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A Kaposvári VK-Metalcom Szentes mérkőzés a hazaiak sorozatos megbetegedése miatt elmaradt

Az állás
9. Pécs 23
10. Kaposvár 19
11. Vasas 18
12. Szentes 16
13. Tatabánya 14
14. AVUS 12
15. UVSE 4
16. Szeged 0



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok