Márciusban pontevedrai napok várnak a csapatra

2018. március 02. 12:09

Előbb majd az Európa Kupa Hatos Döntője (22-24.), majd a Világliga-selejtező következő mérkőzése (27.) vár Bíró Attila csapatára a spanyolországi városban.

A hollandok elleni keddi vereség (5–10 a Hajós-uszodában a Világliga-selejtezőjében) után a játékosok visszatértek klubjaikhoz, készülnek a folytatásra, az UVSE és a Dunaújváros pólósai elsősorban a március 17-én esedékes Euroliga-negyeddöntő visszavágóra.

Bíró Attila reméli, a következő alkalommal sikerélménnyel érkeznek a válogatotthoz, azaz bízik abban, hogy említett csapatok sikerrel veszik az olaszországi akadályt – annak ellenére, hogy a hazai meccsek nem a terveknek megfelelően sikerültek, hiszen az UVSE döntetlenre végzett a Padovával, a Dunaújváros pedig háromgólos vereséget szenvedett az Orrizonte Cataniától.

A válogatott vereségére hármat aludva egyértelmű konklúzióval szolgált a szövetségi kapitány: „Ha nem megy a támadójáték, ami ezen a mérkőzésen sajnos már az első negyedben egyértelműnek tűnt, akkor a masszív védekezésre kell menet közben helyezni a hangsúlyt, felismerni azt, hogy kevés gólos meccs alakuljon ki. Ehhez még rutintalanok a játékosok, de nincs ezzel baj, bármennyire közhely, a legjobbkor jött ez a pofon. Sebezhetőek vagyunk, a saját bőrünkön éreztük, azon kell dolgozni, hogy ez idővel megváltozzon.”

A program immáron véglegessé vált: válogatottunk a spanyolországi Pontevedrában március 22-24. között játszik az Európa Kupa Hatos Döntőjében – kezdésnek Oroszország ellen. „A cél egyértelműen a győzelem, a négy közé jutás, mint ahogy utána az elődöntőben és a döntőben is nyerni akarunk. Három meccsre készülünk, jó tesztje lesz a sorozatterhelésnek. Élvonalbeli játékosokról van szó, bírniuk kell az iramot. A mezőny kiegyensúlyozott, minden meccs rangadónak számít, nincs gyenge ellenfél. Ezért indultunk a Világligában is, rengeteget profitálhatunk a meccsekből” – tette hozzá Bíró Attila.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

És ha már ismét szóba került a Világliga: a spanyol szövetség jelezte, hogy március 27-én Pontevedrában játszik a mieink ellen, avagy így értelemszerűen nem utazik majd haza a csapat az Európa Kupa után, azaz összességében egy hetet tölt majd el a közel 83 ezer lakosú tengerparti városban. A kapitány az EK-ra 15 játékost nevezhet.

A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.

Női válogatottunk márciusi programja
Európa Kupa Hatos Döntő – 2018. március 22-24., Pontevedra
Az elődöntőbe jutásért – március 22.

Hollandia–Olaszország, 17:00
Magyarország–Oroszország, 18:45
Az 5. helyért, 17:00 – március 23.
Elődöntő – március 23.

Hollandia/Olaszország–Görögország, 18:45
Magyarország/Oroszország–Spanyolország, 20:30
Helyosztók – március 24.
A 3. helyért, 12:00
Döntő, 14:00

Világliga, európai selejtező, 5. forduló
Spanyolország–Magyarország, Pontevedra



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok