OSC: nagy harc, pont nélkül; Eger: biztos győzelem

2018. február 28. 21:34

A Bajnokok Ligájában Tóth László csapata ezúttal is megszorongatta a Jug Dubrovnikot, de itthon is kikapott tőle (4–7). Dabrowski Norbert együttese a holland Alphen vendégeként nyert 14–4-re.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Harc, ameddig csak lehet.

Ezzel a mottóval indult újabb BL-próbálkozására az OSC, avagy Tóth László arról beszélt, hogy amíg matematikai esélye van a csapatnak az A-csoportban a négy közé kerüléshez, addig kutya kötelessége ezért minden megtenni. „Melós kis meccs lesz” – jósolt a szakvezető.

Nos, igaza lett. Nem véletlen, hogy volt olyan szünet, amikor jobbnak látta nem sokat szólni a játékosokhoz, pihenjenek, fújjanak csak. Mi tagadás, volt mit mindig kipihenni. Rendkívül nagy fizikai ütközet zajlott a vízben, így aztán fór-hátránnyá alakult valamelyest a parti. Az első negyedben az egyik oldalon Fatovic, a másikon Erdélyi Balázs „tette be” kettőt. A másodikat az olasz Renzuto akciógólja nyitotta, majd sokáig gól nélkül gyömöszölték egymást az urak – köszönhetően annak is, hogy Bijac és Bisztritsányi Dávid is nagyokat védett. A gólcsendet Fatovic törte meg, aki a Renzuto által kiharcolt ötméterest értékesítette, de Salamon Ferenc fórból gyorsan válaszolt.

Nagyszünet után sem változott a játék képe, így továbbra is kemény védelmek, brusztos párharcok jellemezték – nagy kár, hogy ebben előbb Fatovic, majd egy csúnyán elpackázott emberfórt megkontrázva Jokovics lőtt gólt. Erdélyi ötösből szépített, majd átellenben Bisztritsányi hárította Renzuto ötméteresét, de Bijac is megtette a Jug kapujában a magáét, így mínusz kettővel ment a záró menetre az OSC.

Bisztritsányi ebben is hátulról támasztotta sokáig csapatát, ám miután nem jöttek a gólok (lövés fórban például fölé), nem volt esély. Különösen azok után, hogy Jokovics ismét gólt jegyzett fórból. S miután sokadik emberelőnyös helyzetét is dekoncentrált módon rontotta el az OSC, sajnos jó védekezése ellenére sem tudott még csak pontot sem szerezni (4–7) a BL-ezüstérmes ellen.

Tóth László, az OSC vezetőedzője: „Kiváló kapusteljesítmény és jó védekezés mellett a támadójátékunk nagyon enervált volt. Rengeteget hibáztunk emberelőnyben, még időkérések után is, ami senki ellen nem fér bele, nem hogy a Dubrovnik ellen. Jó lövőink vannak, de a lövéseink minősége ezúttal nem érte el a kívánt szintet. Új fest, a folytatásban a Bajnokok Ligáját más célokra kell használnunk, mert a továbbjutásról lassan nincs miért beszélni.”

Vjekoslav Kobescak, a Jug Dubrovnik vezetőedzője:
„Nagyon kemény mérkőzés volt, amin rendkívül fontos három pontot szereztünk, így ugyanis továbbra is versenyben vagyunk a továbbjutásért. Az OSC nagy csatára kényszerített minket, sokkal erőteljesebben pólózott, mint Dubrovnikban. Mindkét csapat sok hibával játszott, ezúttal talán mi rontottunk kevesebbet.”

A B-csoportban az Eger az OSC-vel egy időben a nulla pontos holland Alphen vendégeként ugrott medencébe. Sztrahinja Rasovics és Decker Ádám góljaival 2–1-es negyeddel nyitott, majd a második negyedben hárommal is megtoldotta az előnyt. Megtoldotta, mert egyrészt a jelentések szerint jól védekezett, Braniszlav Mitrovics biztosan állt a kapuban, elől pedig négyszer is gólt ért el a csapat, hiszen Rasovics után Angelos Vlahcopoulos, Angyal Dániel és Marko Avramovics is betalált Urosevics kapujába.

Térfélcsere után két Rasovics-, majd két Decker-góllal növelte egyre inkább előnyét a hevesi alakulat, 4–10 állt a táblán, sok kérdés nem lehetett. Az Eger roppant magabiztosan végül 14–4-re győzött, és tartja második helyét a csoportban.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „A mérkőzés illeszkedett abba a tervbe, amit a hétre készítettünk. Bajnokok Ligája-meccshez képest keményen edzettünk délelőtt, nyilván már az egyre jobb formába kerülő Ferencváros elleni rangadóra készülve, és még a hazaút előtt is gyakorlunk egyszer. Hosszúra, tízórásra nyúlt az utunk idefelé, ami nem kényelmes, de igazából megszokhattuk.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 9. forduló
A-csoport
A-Híd-OSC–Újbuda–Jug Dubrovnik (horvát) 4–7 (2–2, 1–2, 1–2, 0–1)



Gólszerzők:
Erdélyi 3, Salamon, ill. Fatovic 4, Jokovics 2, Renzuto
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Waspo Hannover (német)–Olympiakosz Pireusz (görög) 7–12
CNA Barceloneta (spanyol)–Partizan Beograd (szerb) 16–5
AN Brescia (olasz)–Dinamo Moszkva (orosz) 9–9

Az állás
1. Olympiakosz 22
2. Barceloneta 18
3. Brescia 17
4. Dinamo Moszkva 16
5. Jug Dubrovnik 16
6. OSC 7
7. Hannover 6
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
AZC Alphen (holland)–ZF-Eger 4–14 (1–2, 1–4, 2–4, 0–4)
Gólszerzők:
van Mil, Miralis, Indjic, M. Filipovics, ill. Rasovics 4, Decker Á. 3, Angyal 2, Avramovics, Lőrincz, Biros B., Vlachopoulos, Bedő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Szolnoki Dózsa–Jadran Hercegnovi (montenegrói) 13–10
Spandau 04 Berlin (német)–Steaua Bucuresti (román) 11–9

Kedden játszották
CN Sabadell (spanyol)–Pro Recco (olasz) 9–18

Az állás
1. Recco 24
2. Eger 19
3. Szolnok 18 (107–66)
4. Spandau 18 (83–78)
5. Jadran Hercegnovi 13
6. Steaua 9
7. Sabadell 6
8. Alphen 0



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok