Nagyon megküzdött a Szolnok a BL-pontokért

2018. február 28. 19:12

A Bajnokok Ligájában a Szolnok rendkívül nehéz mérkőzésen 13–10-re győzte le a montenegrói Jadran Hercegnovit.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

„Rég voltam ilyen ideges…”

Cseh Sándor nem tagadta meg magát, őszintén beszélt érzéséről a meccs előtt, utalva arra, hogy kötelező győzelem vár elvben csapatára, ami jelen helyzetben bizony nem feltétlen az egyszerű kategória. Az ellentmondást az adja, hogy az utóbbi időben letért arról az egyenes útról csapata, amelyen jó ideje haladt előre. A vereségek nyilvánvalóan megtépázták kicsit az önbizalmat is, szóval az amúgy egyáltalán nem lebecsülendő Jadan Hercegnovi speciel nem a legjobbkor érkezett a tiszaligeti uszodába.

Mi tagadás, Ukropina pazar ejtése után volt egy kis felszisszenés, ám a Szolnok aztán olyan ellenállhatatlan támadójátékba kezdett, hogy leesett az állunk. Bátori Bence egyenlített, majd Jansik Dávid lőtt el okosan a blokkok mellett. A vendégek ugyan egyenlítettek, ám erre három válasza volt a címvédőnek: Milan Alekszics, Aaron Younger és Zalánki Gergő mattolta Kandics kapust. Hátul érezhető volt ekkor is, hogy még keresi igazi formáját a csapat (lásd Draskovics találata, vagy a harmadik Jadran gól egy negyed alatt), mindazonáltal a támadások hatékonysága mindent felülírt – Andrija Prlainovics a hatodikat is meglőtte, így 6–3-mal kezdődött a csata.

Utána azonban megállt a gépezet. A saját maga által diktált iramot nem bírta elől a Szolnok, lelassult – persze hat gólt senki sem várt negyedenként. De a másodikban lőtt egy, a harmadikban elér kettő nem volt sok – főleg annak tekintetében, hogy Gojkovics mester együttese magára talált, akció- és fórgólokkal keserítették a hazai szurkolókat. Feljöttek 6–6-ra, Alekszics villanása kellett ahhoz, hogy a nagyszünete legalább meglegyen a minimális előny.

De aztán már 7–8 állt a táblán, avagy nem tört meg a fiatal vendég alakulat. Őrült menet követezett egészen a végéig, amelyben sok volt az idegeskedés, a hiba, elrontott ötméteres (kiesett a labda Prlainovics kezéből), s amelyben nagy szükség volt Alekszics támadásban előlépett vezérszerepére, és Prlainovics megszokott aktivitására.

Rendre egyenlített a Jadran, 4 és fél perccel a vége előtt így állt 10–10 a táblán. A végjáték azonban nem kis izgalmak közepette a házigazdának sikerült jobban, Prlainovics vezető góljára nem érkezett válasz (amit Ukropina adott szabaddobásból, azt nem adták meg a játékvezetők), majd 1:18-cal a vége előtt Younger növelte kettőre a különbséget. A legvégén még Milos Csuk is betalált, így 13–10 lett a vége. Ha valaki csak az eredményt nézi, akár simának is gondolhatja a partit – pedig a győzelemért nagyon, de nagyon meg kellett harcolnia a Szolnoknak. De ami a lényeg: megvan a három pont.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Egyrészt nagyon tetszett, amit a Herceg Novi játszott ezen a mérkőzésen, minden elismerésem érte, másrészt, ha valaki, én biztosan tudom, hogy milyen színvonalon játszottunk és milyen érzések voltak játékosaimban a mérkőzés közben. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy az utolsó pillanatig győzni akartak.”

Vlagyimir Gojkovics, a Jadran Hercegnovi vezetőedzője: „Az első negyedben úgy tűnt, elhúz tőlünk a szolnoki csapat, de mi szerencsére felzárkóztunk, és a nyomába eredtünk. A második és a harmadik harmadban pedig kifejezetten jól játszottunk, és a zárónegyedig úgy látszott, győzelmi esélyeink vannak. Az utolsó negyedben már jobban játszott a hazai együttes, de nem okoztunk csalódást, jól teljesítettünk a címvédő otthonában.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 9. forduló
B-csoport
Szolnoki Dózsa–Jadran Hercegnovi (montenegrói) 13–10 (6–3, 1–3, 2–2, 4–2)



Gólszerzők:
Alekszics 4, Prlainovics 3, Younger 2, Bátori, Zalánki, Jansik D., Csuk, ill. Draskovics 3, Radovics 2, Ukropina, Popadics, Krijesoracs, Merkulov, Petkovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
AZC Alphen (holland)–ZF-Eger 4–14
Spandau 04 Berlin (német)–Steaua Bucuresti (román) 11–9

Kedden játszották
CN Sabadell (spanyol)–Pro Recco (olasz) 9–18

Az állás
1. Recco 24
2. Eger 19
3. Szolnok 18 (107–66)
4. Spandau 18 (83–78)
5. Jadran Hercegnovi 13
6. Steaua 9
7. Sabadell 6
8. Alphen 0



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok